Direktlänk till inlägg 20 augusti 2018

Katten!

Av wiolettan - 20 augusti 2018 07:52


Någonting som jag har börjat längta så otroligt mycket efter på senaste tiden är att ha en katt. Eller ha en katt, det är ju egentligen katten som "har" människan. Jag tycker om hundar också men katter har alltid facinerat mig. Dessa självständiga varelser som verkligen  bryr sig om de personer som dom har utvalt. Fast det betyder inte att de rättar sig ovillkorligen efter oss. Nej, de bestämmer själva och det är inte alla som kanske tycker om det.


Ernst Hemingway lär ha sagt. "Jag har lärt mig massor genom att lyssna ordentligt".


Han beundrade katter för deras "känslomässiga ärlighet", har han också sagt. Hemingway menade att katter, till skillnad mot människor, aldrig döljer sina känslor. Han delade sitt hem i Key West med över trettio katter. En av dem, Snow White, som han fått av en sjökapten, hade fler tår än normalt. Dussintals avkommor efter Snow White lever fortfarande kvar på egendomen. Jag har aldrig sett en sextåig katt.


Många tycker att katter är dumma. "Det går ju inte att lära dom något, som t.ex med hundar". Men så fel det är, de är mycket kloka små djur.


Din katt är smartare än din iPad, mycket smartare. En iPad kan processa otroliga 170 miljoner operationer per sekund, men din katts hjärna kan hantera 6,1 biljoner. Och lagringskapacitet? Katten vinner igen, 91.000 gigabye mot iPadens 60. Har jag läst.


Mark Twain har sagt;


"Av alla Guds skapelser är det bara en som inte kan göras till slav under kopplet. Detta är katten. Om man kunde korsa en människa med en katt, skulle människan förbättras, men katten försämras."


 

Min fösta katt, Sessis, i mitt knä och hennes första kattunge. Jag var med många gånger då hon födde sina ungar.


 

Topsy, han blev nästan 17 år. En tavla som sitter på min vägg här hemma.


 

Topsy, här på tomten i Duvbo. Han bodde med oss i Sollentuna, Vaxmora, Duvbo och så sina sista år här. Efter honom har jag bara haft en katt Sebastian, eller Sasse som han fick heta.


Ha en bra dag och finfin vecka. Nu ska vi strax strax iväg och dela ut medlemstidningen för SPF.



 
 
Ingrid

Ingrid

20 augusti 2018 09:55

Katter är fantastiska djur och bra mycket smartare än hundar. De låter sig minsann inte tämjas.
Hoppas att du skaffar dig en om du känner för det. Katthemmen har ju ofta trevliga katter som ska placeras i goda hem.
Ha en fin dag och lycka till med brevduvejobbet.
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Preciosa

Preciosa

20 augusti 2018 10:14

Hej Wiolettan!
Katter ja...inte så förtjust. Växte upp med många :-)En var elak och mormor hade också en som inte gillade andra än henne :-)Nu är jag lite smårädd :-)Fast kattungar är så söta :-)
Vill Mysingen ha katt? Gillar han katter?
Hoppas det så kan du ju skaffa en liten fin sån :-)
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Gunnel

Gunnel

20 augusti 2018 11:40

Även om jag är mer en hundmänniska, så gillar jag katter. Min farmor hade alltid katter på gården, så jag är uppväxt med dem. Så kul min syster och jag hade med kattungarna! Vi försökte smuggla dem med hem ibland, men mor upptäckte det i sista stund. Förargligt! Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Znogge

Znogge

20 augusti 2018 15:40

Vi har haft tre katter genom årens lopp och jag tyckte mycket om dem. Dock visade sig sonen vara allergisk så det blev aldrig ett alternativ. Numera föredrar jag hundar som jag tycker är ett större sällskap både inomhus och utomhus. Men katter hör fortfarande till mina favoriter.

Kram och ha en fortsatt bra dag!

http://znogge.wordpress.com

 
hanneles bokparadis på Hisingen

hanneles bokparadis på Hisingen

20 augusti 2018 16:15

sonen har skaffat katt så jag blir väl kattvakt nån gång.

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

20 augusti 2018 17:39

Vilka fina katter du haft. Kan förstå att du kan längta efter en katt. Här är det maken som är kattmänniska.
Jag har lärt mig att komma över min katträdsla efter det att jag som barn blev riven och biten av en ilsken siames i en tågkupé. Och det var en fins norsk skogskatt som hjälpte mig. Men det tog sådär en 60 år...
På Key West har jag varit i Hemmingways hus och sett några av katterna. Men då var jag fortfarande "rädd" för dem. Snarare hade respekt för dem.
Jag är ju delvis uppvuxen på landet och med lagårdskatter som kom in ibland och de var jag aldrig rädd för. Men siamesen i tågkupén var ilsken.
Önskar er en fin måndag och en bra vecka.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
gun

gun

20 augusti 2018 18:48

Katter är härliga djur lite egensinnade.. Som barn hade vi katter hemma på gården men som vuxen har jag inga. Fina katter som du haft och kanske skaffar du dig en till.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

20 augusti 2018 18:56

Vi har haft flera katter. Den siste, Kiko, adopterade oss.
Vet inte var han hörde hemma, men han höll till i vårt grannskap,
och folk matade honom; han var mycket kärvänlig. Slutligen stannade
han hos oss; var med oss i många år. När min min make blev diagnoserad
med cancer, visste Kiko direkt. Han låg i hörnen, med näsan inåt och verkligen visade sorg. - Efter Don dog, började han stanna borta längre och längre, tills han inte kom hem igen. Så han försvann ur vårt liv på samma sätt, som han kom in. Som Tomten: "Varifrån och varhän?"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards