Direktlänk till inlägg 12 februari 2019

Kärlekens outgrundliga vägar.

Av wiolettan - Tisdag 12 feb 08:52Man behöver bara en minut för att fatta tycke för någon,

en timme för att bli kär,

en dag för att börja älska någon.

Men,. det behövs ett helt liv för att glömma.Jag vet inte om jag håller med om detta i alla delar.


Om jag benar upp det lite och jämför med mina känslor för mysingen.


Jaa, det tog nog bara en minut att "fatta tycke" för honom. Han kom in i min och min förra mans affär och skulle köpa cigaretter. Jag stod i kassan, vilket jag ofta gjorde kvällstid efter mitt ordinarie jobb.

Dörrklockan ringde och in kommer en lång gänglig ung kille, (fick sedan veta att han var 38 år) tittade konstigt och förvånat på mig, hade tydligen väntat att min man skulle stå bakom disken.


"Ett litet paket Prince", sa han och log lite generat. Jo, jag tyckte han såg snäll ut och på det viset fattade jag väl ett visst tycke för honom.


"En timme för att bli kär". Stämmer inte alls då det gäller mig. Jag träffade honom många gånger för han blev kompis med min man och de träffades ofta och min man fick en hel del hjälp av mysingen som på den tiden sålde och satte upp porttelefoner. Han hade utbildat sig inom det elektriska och var duktig på många praktiska saker. Vi hade nyligen köpt affären och även, rätt så nyligen köpt ett radhus i Vaxmora, Sollentuna. Så det var mycket som vi behövde praktisk hjälp med. Mysingen ställde gladeligen upp.


"En dag för att börja älska någon". Ojojoj, det tog många, många år det, i alla fall för mig. /Mysingen har talat om att han blev förälskad i mig rätt så omgående, men jag visste ingenting/. Jag var gift hade familj och även mysingen hade familj.


Men, åren gick och vi sålde affären, flyttade och även mysingen flyttade efter flera år. Det gick många år som vi inte sågs. Han kom ibland och hälsade på. Fick reda på att han hade skilt sig och sedan fick jag reda på att han hade gift sig igen och sedan att han skilt sig igen. Han kom och gratulerade min förra man då han fyllde 70 år, det var sporadiskt med besöken.


I början av 2000-talet ringde han och frågade hur vi hade det. Själv hade han träffat ännu en ny tjej, köpt hus med henne lite uppåt landet och jobbade nu som lärare inom datatekniken.


Så var det inget mer med det. Efter några år ringde han igen, min man var dålig då och satt i rullstol. Jag  blev glad då mysingen ringde för det var lätt att prata med honom.


2004 avled min förra man, vilket kom plötsligt och oväntat, i alla fall för mig. Honom saknar jag fortfarande på många sätt. Vi var ju ihop i cirka 35 år. " Ett helt liv för att glömma", ja så är det nog.


 


Detta gäller båda mina män.


Hur mysingen och jag träffades igen? Joo, det var så att han ringde ännu en gång för att höra hur det var med oss och då hade min förra man avlidit några veckor tidigare.  Efter det så började mysingen höra av sig med jämna och ojämna mellanrum.


Det dröjde ett tag, men sedan gjorde han slut med sin tjej, sålde huset och 2006 flyttade han hem till mig. Tror inte att jag behöver gå in på några närmare detaljer, men hans kärlek till mig som han tydligen överrumplades med 1980, håller än.


 
ANNONS
 
tant Hanneles bokparadis

tant Hanneles bokparadis

Tisdag 12 feb 13:54

glömma är väl inte nödvändigt... jag har många gamla älskare kavr som vänner i facebook ❤️

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

wiolettan

Tisdag 12 feb 17:07

De som har betytt något i ens liv, finns kvar i hjärtat, en del mer än andra.

 
tant Hanneles bokparadis

tant Hanneles bokparadis

Tisdag 12 feb 13:56

(har nu levt med våra barns far över 35 år, maken fyller sextio i år)

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

wiolettan

Tisdag 12 feb 17:09

Efter en sådan lång tid så svetsas man tillsammans på något sätt, känner varandra väl. Grattis till era 35 år Hannele.

 
Anki

Anki

Tisdag 12 feb 14:23

En underbar och varm berättelse ... tack för den Wiolettan! Gammal kärlek rostar aldrig ... så kan man ju säga om mysingens kärlek till dig!
Lasse och jag har levt tillsammans sen 1973 och varit gifta sen 1978 ... mitt livs kärlek :) ♥
Tusen tack för dina fina ord hos mig!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

wiolettan

Tisdag 12 feb 20:00

Tack snälla för dom orden. Jag tror att mysingen håller med dig, eller jag vet.
Fint att du hittade din livs kärlek, Anki, det är inte alla förunnat. Då har ni varit gifta i 40 år, tänka sig. Kram till dig.

 
Znogge

Znogge

Tisdag 12 feb 19:01

Så fint att få läsa om din och Mysingens kärlekshistoria. På något vis har han alltid funnits där i bakgrunden så det var säkert meningen att det skulle bli ni. Tiden vara bara inte inne förrän lite senare.

Husse och jag träffades i maj 1981 och flyttade ihop den 30:e november samma år. Det gick snabbt men det har gått bra!

Kram och ha en fin kväll!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

Tisdag 12 feb 20:05

Ja, det är en kärlekshistoria, direkt ur verkligheten. Mysingen blev nog aldrig kvitt mig ur sitt sinn och sin hjärna efter första gången. Men jag var upptagen och hade inga tankar på någon annan, fanns inte i min hjärna.
Då har ni bott ihop i många år och det har gått bra, underbart. Kram.

 
Gunnel

Gunnel

Tisdag 12 feb 19:54

Vilken underbar berättelse! Jag var bara 16 år när jag träffade min man och vi har varit gifta i 51 år nu i sommar så jag valde rätt den där gången. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.comp

 
wiolettan

wiolettan

Tisdag 12 feb 20:10

Ja, och det bästa är att den är sann.
16 år och ni har hållit ihop sedan dess. Mysigt, i snart 51 år, så länge kan inte mysingen och jag hålla ihop. Om vi inte blir bra mycket äldre än 100 år förstås.
Skönt att välja rätt. Kram till dig Gunnel.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
geddfish

geddfish

Tisdag 12 feb 21:04

Vilken underbar kärlekshistoria med båda dina män, med var sin tid, som passade in precis lägligt! Få förunnat.
Jag har haft två kärlekar, varit gift två gånger och de har varit helt olika men från början lika brinnande. Den sista var nog svaret på Mitt Sanna Jag. Min Pusselbit i allt.
Varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

Torsdag 14 feb 08:47

Visst är det fint då två mötas som trivs med varandra.
Jag vet Gerd, att du och din Pusselbit var så ämnade och passande till varandra och jag förstår att du saknar honom mycket.
Varm kram till dig.

 
Ingrid

Ingrid

Onsdag 13 feb 16:00

Vilken härlig historia! Tack för att delar med dig av den. Jag träffade min Åke när jag var 17 år och skildes inte från honom förrän han dog 55 år senare och någon ny kärlek har jag inga som helst funderingar på.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

Torsdag 14 feb 15:11

Tack Ingrid! Historien är sann och den är härlig.
Du var bara 17 år och ni höll ihop resten av hans liv. Så fint.
Jag hade inte heller några sådana tankar men så hände det bara. Kram!

 
Preciosa

Preciosa

Onsdag 13 feb 18:50

Hej Wiolettan!
Ja det var en fin historia det...en del kärlek rostar aldrig :)
Ja jag har inget att förtälja annat än mina är inte kvar i mitt "minne", jag gick och då blev dom arga :)Ja utom min sista spanskman som jag aldrig kommer att glömma...han var bara bäst!
Och som jag kommer att ha omsorg om för alltid.
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
wiolettan

wiolettan

Torsdag 14 feb 15:16

Hej Preciosa.
Sann historia ur livet. Det är, vad jag kan förstå, så olika hur vi människor träffar våra själsfränder. Vi hade tur, eller en högre makt var med oss, vill jag tyda det som.
Din spanskman, finns han kvar i ditt liv? Tänker på att du skriver att du kommer att ha "omsorg" om honom alltid. Kram.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Kina Hellquist

Kina Hellquist

Söndag 24 feb 16:56

Vilken underbar kärleksberättelse Wiolettan! Blev glad i hjärtat av den!

http://guldkornitillvaron.blogspot.com

 
wiolettan

wiolettan

Söndag 24 feb 17:46

Ja, och det bästa är att den är sann. Fint om den kan glädja någon. Roligt att du tittade in till mig Kina.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
wiolettan

wiolettan

Söndag 24 feb 19:57

Jag kunde tyvärr inte kommentera hos dig, skrev och skrev och sedan fanns det ingen ruta där jag kunde identifiera mig, eller hur jag nu ska säga. Men det var intressant att läsa din blogg, Kina.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Lördag 14 dec 07:01

  Regn och 4 plusgrader, men ingen ute promenad, på morgonen som vi brukar. Mysingen är lite däckad, otäck hosta,  hes och 37,4 i feber i morse, det går emot bättring. Nu har han två dagar på sig att bli frisk. På måndag är det styrelsemöte och han...

Av wiolettan - Onsdag 11 dec 08:54

  Det var fråga om uppsatsskrivning i femte klass och ämnet var Julförberedelser. En av de unga författarna skrev så här:   "Lite före jul köper min mamma en halv gris och även innanmätet av en slaktare, som hon sedan gör korv av".   I ...

Av wiolettan - Söndag 8 dec 09:31

  ...önskar jag alla som läser min blogg. I morse minus 1 grad och i går morse plus 6, då vi tog en sen morgonpromenad. Klockan hade redan hunnit bli kvart i åtta då vi kom ut.   Vi gick över Tornparken och ner till Sturegatan. Då vi kom dit så...

Av wiolettan - Fredag 6 dec 09:19

  Redan fredag. Så otroligt fort denna vecka har gått. Inte har jag hunnit med så mycket heller, men det kanske jag inte behöver som pensionär.   Vi har varit på sista sångövningen för denna termin i vår lilla sånggrupp. Mysingen, som leder gru...

Av wiolettan - Måndag 2 dec 10:39

  ---att vandra ut i morse.  Minus 5 grader, så det var skönt i luften. Då vi kom till järnvägsövergången, stod det fullt av folk där och väntade. Även bilar stod i en lång rad.  Tydligen hade inte bommarna varit uppe på länge, eftersom det var så ...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se