Direktlänk till inlägg 2 maj 2016

Att ta till vara på livet.

Av wiolettan - 2 maj 2016 08:30


Har ni tänkt på en sak? Så fort tiden går.


Jag blev påmind om det på ett starkt sätt då jag letade i mina rum och kamrar i huvudet då jag skulle minnas någon händelse då förväxling av personen mig hade hänt, Bosses senaste lek.


Blev också påmind om det igår, då jag fick höra att min mammas yngsta syster Birgit hade avlidit, nu i slutet av april. Min mamma hade 10 syskon däribland 4 halvsyskon vilken Birgit var en. Nu är alla borta.  Min pappas syskon var 11, däribland 2 halvsyskon och en av dom lever fortfarande. Han blir 100 år i juni i år.



Tittade på almanackan i morse, redan maj månad. Snacka om att tiden går fort.


 

Ser ni vad det står på min almanacka?


Gläd dig medan du lever. Njut av dagen.

Lev livet helt och fullt och gör allt du kan av det du har.


Så sanna ord. Men, lever vi efter det?


För min del, delvis. Det första, "gläd dig medan du lever", det kan jag säga att jag gör och "njuter också av dagen". Men, den andra raden, där kommer jag till korta. Fast jag vet inte. "Gör allt du kan av det du har". Jag försöker nog att göra det bästa men vet också att jag många gånger inte klarar av det. Spärren inom mig som kom till i unga år, hindrar mig i mångt och mycket. Mitt egocentriska jag, min stolthet och rädsla att göra bort mig. Alla dessa saker som jag måste arbeta bort, jobba med.


Tittar ut och ser att vårens grönska blir mer och mer påtaglig. Jag har inte kunnat gå ut varken i går eller i morse. Mysingens förkylning har jag tagit över. Han har inte tid med någon förkylning, han måste ner till SPF lokalen och jobba och sedan ut med vår månadstidning i en mängd brevlådor.





 
 
Gunnel

Gunnel

2 maj 2016 10:10

Mycket klokskap på din almanacka. Visst ska vi njuta av dagen och jag tycker det verkar som du gör vad du kan för att leva efter det. Man behöver nog knappast uträtta några stordåd. Jag tycker det räcker att vi själva är nöjda med det vi gör. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

2 maj 2016 10:10


Vi påminns om döden när någon går bort. Allt leva fullt ut kan vara att bara njuta och förvalta det som är så gott vi kan.

Stor kram finaste du ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

2 maj 2016 10:15

Det är så sant det du skriver. Livet påminner då och då hur skört det är på olika sätt. Det där att göra sådant man vill är inte alltid lätt, men lättare med åren, för man bryr sej inte så mycket längre vad andra tycker. Önskar dej en underbar dag kraaaam

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Primrose

Primrose

2 maj 2016 10:47

Beklagar sorgen.
Sanna ord, känner igen mig i dig, glädjer mig oxå men har svårt att bara kunna göra riktigt det jag vill, har oxå spärrar i mig sen förr, även om jag nu blivit lite modigare men långt ifrån att jag vågar leva fullt ut.
Maj, ja tiden går verkligen fort.
Trist med förkylningen, ni får krya på er.
Ha det jättefint
Varm Kram till dig ,-)
Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
znogge

znogge

2 maj 2016 11:02

Tiden går verkligen skrämmande fort och det finns absolut inget som vi kan göra att det. Så det gäller verkligen att ta vara dagarna på allra bästa vis och vara rädda om varandra!

Kram <3

http://znogge.wordpress.com

 
biggeros

biggeros

2 maj 2016 15:44

Kloka ord får jag säga. Man får sig en tankeställare. Lever man fullt ut???
Det var en stor barnsäkra och många är både gamla och har blivit gamla. Krya på dig nu från förskylningen 😚😙

http://biggeros.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

2 maj 2016 17:30

Leva fullt ut?! Njaa, jag tror nog inte jag kan säga att jag gör det. Det finns många spärrar och många tillkortakommanden i livet som gjort att bromsen slagit till många gånger, men jag gör så gott jag kan och det tror jag att du också gör. Det är inte alla som har skrivit och gett ute en bok minsann!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ditte

Ditte

2 maj 2016 23:02

Visst går tiden fort! Alltför fort kan jag tycka titt som tätt. Och livet är ju inte oändligt här på jorden. Och när någon avlider i ens närhet så blir det många tankar åt olika håll. Mina döttraras farmor och en för mig väldigt viktig person begravdes nyligen och häromdagen avled min mans mamma, båda 94 år. En hög ålder och långa liv. Men jag funderar också precis som det står i din almanacka. PÅ första raden kan jag svara att jag ofta gör det.
På andra raden kan jag säga att jag ligger i träning, men det finns förbättringsåtgärder.
Stor kram.

http://akker.blogg.se

 
Piedra

Piedra

3 maj 2016 08:20

Jag gillar sannerligen din almanacka!
Ja, tiden går fort. Alldeles för fort. Jag känner att jag inte hinner med. Jag blir åksjuk.
Kram <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

3 maj 2016 21:50

Ja tiden går fort, men ändå sakta. Det känns som igår när Teddy fick somna in men en evighet sen jag fick pussa o krama om honom.
Hoppas att du har haft en bra dag, idag har jag solat o haft det lite skönt. Var rädd om dig, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

4 maj 2016 05:25

Visst ska man njuta och leva livet fullt ut, och här och nu. Kloka ord i din almanacka må jag säga.
Tror åxo vi har svårt i dagens läge och i dagens stress att Värkligen stanna upp en stund. Att uppskatta de små sakerna i tillvaron. Det är de små ögonblicken som är det stora.

Kram fina du.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

4 maj 2016 10:16

Ett både vemodigt och tänkvärt inlägg.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpres.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards