Direktlänk till inlägg 2 september 2016

En mångsidig tävling.

Av wiolettan - 2 september 2016 13:41Ny tävling hos  Bosse Lidén som denna gång gällde att besöka ett bibliotek för att klara av nr 24 av lek/tävlingen som Bosse ordnar till för oss i bloggvärlden, som nappar på det.


   

Detta är Sundbybergs bibliotek Signalfabriken.


Det öppnades söndagen den 13 januari 2013. Biblioteket flyttade då ifrån sina gamla lokaler som låg på Järnvägsgatan. Där var jag och mysingen ofta. Vi har varit där på föreläsningar, lånat böcker och allmänt trivts där.


Men i Signalfabriken känner vi oss inte lika bekväma, så vi har varit där ett fåtal gånger under dessa 3 år. Men nu var det då dags.


Tävlingen denna gång går ut på att fota vissa böcker, förutbestämda av lekledaren.   

Kurt Wallanderroman.


   

En bok som handlar om diabetes.


   

En som handlar om Gotland. Den här måste vi kanske låna eftersom vi önskar att få åka dit nästa vår. Mysingen planerar.


   

Bilduppslag på en delfin.


   

En av Astrid Lindgrens böcker, vilken var lättast att hitta.


   

ABC-bok.


   

Så en bok som handlar om ämnet film.


 

En kvinnlig poets poesi/diktbok. Det finns många poesiböcker och jag älskar att läsa dikter. Helst om det är på rim.


   

Memoarbok om en manlig person. Jag tog det säkra för det osäkra och valde en bok där det står att det är en memoarbok. Det finns många böcker som handlar om vissa personer, men kanske då inte direkt är memoarer.   

Bild på en DVD. Vi lånade hem en också, inte denna, men den var inte bra.


Så skulle jag då ta en bild av en bok som jag kan rekommendera till andra att läsa. Det finns så många, men det svåraste var att hitta dem.


   

Jag valde denna,  Barn 312. Den handlar om en liten föräldralös flicka som hittades på ett flyktingtåg från östeuropa 1944. En rörande och känslosam bok, kanske lite för mycket, men jag läste den som ung och den grep verkligen tag i mig. Har läst om den sedan och jag tycker fortfarande att den är rörande och spännande. Den skrevs i mitten av 50-talet.


Så var det uppgiften att fotografera Bosses bok ”Mina fotsteg i ditt hjärta”, det kunde jag ju göra direkt ifrån mitt eget bibliotek, men se det gills inte. Den skulle fotas på samma bibliotek som de andra böckerna, och Sundbybergs bibliotek hade inte den. Läste på Google att i Stockholmsregionen finns den endast på  Kungliga Biblioteket i Humlegården i vår huvudstad och jag hade ingen möjlighet att klara av det, eftersom min kropp är som den är nu. Det biblioteket är annorlunda också. Man måste beställa fram de böcker man önskar titta på, i förväg. För få dagar för biblioteket i Sundbyberg att få hem den på interurbanlån.


Bilderna på biblioteken som också var en delfråga. Där gissar jag.


Skara bibliotek

Halmstads gamla stadsbibliotek

Bara bibliotek Svedala 
 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

2 september 2016 15:22


Barn 312 står i min bokhylla, så hjärtskärande att läsa. 😭

Fint utfört uppdrag.

Kram ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

2 september 2016 18:54

Grattis till ett gott jobb! Då förstår jag varför vår bloggvän skaffade ett kort där ;-) Det borde du kanske också gjort ;-)

Kram och ha en härlig kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

2 september 2016 19:34

Tråkigt att ni inte känner er "hemma" på det nya stället. Utifrån ser huset fint ut och jag undrar hur många våningar som bibblan huserar i. Jag gissar på två för allmänheten och hoppas de har magasin på de övriga.
Jag är också förtjust i dikter som berör mig.
Planering och läsa på innan en semestertripp till ett "nytt" ställe tycker jag är en tredjedel av "paketet". De två övriga är själva resan och minnena i olika former efteråt. Ex foton. Det finns en del lockande böcker om Gotland och mycket att hämta på nätet.
Vad tråkigt för allmänheten att inte huvudstadsregionen ville köpa in min första bok. Samtidigt väldigt skönt ekonomiskt kan jag tycka i efterhand. Det hade blivit obehagligt dyrt för oss.
Annars kommer det fortfarande in biblioteksbeställningar då och då. Synd bara att inte pengarna klarar av att landa på mitt konto på SEXTIO dagar. Exempelvis summan som jag skulle fått för x antal veckor sedan. Världen är inte rättvis. Monopol är kul att spela med vänner. Monopol i andra sammanhang är jag skeptisk till. Kanske kan det vara att föredra i vissa branscher. Men de tankarna behåller jag för mig själv. :)
Sarahs nyckel har jag på DVD, men boken är bäst.
Hoppas ni återkommer till biblioteket fler gånger.
Jag önskar en trevlig helg.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

2 september 2016 19:40

Bra jobbat, för visst var det ett jobb att leta reda på alla böcker ,-)
Den boken Barn 312 har jag hemma har läst den flera gånger, en av mina favoriter! ,-)
Ha en härlig Helg!
KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

2 september 2016 19:46

Stort grattis till väl utfört uppdrag. Jag tycker at du lyckats jättebra!
För många år sedan då jag bodde i Solna besökte jag även det gamla biblioteket i Sundbyberg men det nya har jag bara passerat.
Dvd filmen har jag sett men jag tyckte nog som Bosse att boken var bättre. Barn 312 läste jag i ungdomen och grät floder.
Vad gäller bosses bok finns den ju bara på ett ställe i Stockholm och det är på KB. Jag har den för övrigt hemma men KB måste ha ett ex av allt som är utgivet i Sverige och det finns även det mesta i bild och ljud också som man kan få låna på plats. Inga hemlån accepteras.
Önskar er en fin helg.
Stor kram.

http://akker.blogg.se

 
Anneli

Anneli

2 september 2016 21:09

Oj det var många böcker =) Du är duktig med ditt tävlande.
Det var längesen jag läste något, jag kan inte koncentrera mig längre pga min fibromyalgi. Förr älskade jag att läsa romaner.
Hoppas att du mår bra vännen. Var rädd om dig, ha en trevlig helg.. God natt kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Anneli

Anneli

3 september 2016 21:55

Smyger in o önskar dig en god natt med vackra drömmar.

Kramar om ♥ ♥ ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Kicki

Kicki

4 september 2016 06:43

Den boken 312 är så gripande. Grattis till ett jättebra jobb, boken om film hittade jag samma. Ha det bra och en kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Torsdag 23 sept 09:04

  Vi hade inte så mycket med bensin i tanken och jag frågade Mysingen häromdagen om vi inte skulle tanka. ”Nej” sa han, ”jag tycker att vi väntar till efter besiktningen för att se om bilen går igenom”. Han kanske menade a...

Av wiolettan - Fredag 17 sept 08:42

  Vi hör dagligen om våld i vårt samhälle och hur svårt det verkar vara för polisen att hitta förövarna för att kunna åtala dom.   Läste häromdagen om att nu vill polisen få tillstånd att sätta upp fler övervakningskameror. Men, det verkar att ...

Av wiolettan - Onsdag 15 sept 08:31

  Det är ett fint septemberväder, solen skiner och det är inte blåsigt, drygt 10 grader varmt, precis lagom.   Vi tog en morgonrunda och det kändes skönt. Vi korsade Tulegatan och gick till Tulemarken där det inte är någon trafik. Då jag var ut...

Av wiolettan - Söndag 12 sept 08:11

  De veckorna som vi är i vårt lilla krypin på landet, brukar vi alltid försöka att vandra ut varje morgon. En tidig morgonrunda, som vi gör här hemma. Då brukar jag alltid hoppas på att få se några vilda djur. Tidiga mornar, deras tid tänker jag. ...

Av wiolettan - Onsdag 8 sept 08:59

  Det var trevligt att vara några veckor ”hemma” i Ångermanland.   Jag är född i en liten by som heter Inre. En by som då jag var barn hade cirka 15 hushåll och nu är det bara 5 kvar, tror jag. Det har förändrats en hel del sedan mi...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 80-åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se