Direktlänk till inlägg 25 mars 2018

Morgonrunda.

Av wiolettan - 25 mars 2018 10:59


På Dig min Gud förtröstar jag

när oro skymmer min morgondag.

För jag vet, du är trofast emot mig.

När svårigheter omger mig

så är jag ändå trygg hos dig,

för jag vet att du aldrig lämnar mig.

Är det natt eller dag, Herre på Dig förtröstar jag.


Det är ungefär så jag brukar tänka då det känns som om jag inte får luft och min man säger att jag hyperventilerar.

Det sa han senast i morse då vi tog en liten kort morgonrunda. Joo, jag vet, jag gör nog det. Jag har för mig att hyperventilera tyder på panik eller ångest. Men, jag vet inte om jag känner det så, mer att jag har tryck över bröstet, tungt och svårt att andas.


Men i alla fall. I morse kom vi ut och kunde hämta ny luft i lungorna, vilket jag tror är viktigt, det känns ju nyttigt och bra, om inte annat. Det var ingen snö eller halka på gångvägarna och det gladde mig mycket, torrt och fint.


Vi gick bland annat ner till SPF lokalen för att hämta skräp och kartongen efter skrivaren som min man hade köpt och installerat på kontoret där, den andra hade pajat.


 

Utanför ingången såg vi att våren är på gång.


 

Vårblommor börjar att komma upp.


 

Vid återvinningsstationen var det som vanligt lite skräpigt, med kartonger som låg spridda. Varför inte ta isär dom och lägga dom där de hör hemma? Dessa tre glas stod prydligt och fint, precis som om någon ville att de skulle tas om hand. Men, vi har glas så det räcker.


   


Här var det annat som inte hamnade där det skulle utan inväntar någon som är i behov av ett glasögonfodral, eller en skål.


 

Vi har fortfarande lite snö, tunt täcke, men vid förskolan är det bart. Några hann i alla fall göra en fin liten snögubbe. Allt finns där, mun, näsa, ögon och armar. Till och med en mössa emot kylan fick gubben.


Trevlig söndag önskar jag er som läser min blogg.




 
 
Preciosa

Preciosa

25 mars 2018 12:10

Hej Wiolettan!
Ja det är lätt att hyperventilera, man tänker inte på det men betyder väl att man har lite ångest, är rädd för nåt ska hända när man går ut...jag gör det ofta...panikångest tyvärr.
Då blir det för lite syre och så blir det andnöd :(
Härligt i af med vårblommor, får ta mig i kragen och gå ut...
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Ingen bild

Bosse Lidén

25 mars 2018 12:19

Omtänksamt mot snögubben. Här är heller inte mycket kvar. Fina vårbilder. Vi var också och lämnade både skänksaker på ett ställe och vårt eget "skräp" vid återvinningscentralen. Trist att se röran. Att en del tror att andra ska ta hand om deras "avsläpp".
Bra att du fick andras frisk luft. Tufft med det andra.
Bossekram

 
Znogge

Znogge

25 mars 2018 12:21

Att man hyperventilerar tyder oftast på ångest tyvärr.Nog så jobbigt ändå. Tveka inte att söka hjälp för det för det finns.

Kram och god söndag.

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

25 mars 2018 13:11

Här har snögubbarna försvunnit helt nu och om det inte kommer mera snö får vi nog vänta på dem till nästa vinter.
Ja, nog är det märkligt att det är så många som inte kan läsa, speciellt när de kommer till återvinningsstationerna, men även här i vårt soprum finns det tecken på att det finns de som har läsproblem eller också utgår de ifrån att det är någon annan som ska ta vara på deras skräp.
Hoppas att du snart känner dig piggare och kan andas lite lugnare när ni går ut på promenad. Det blir nog bättre när det blir lite varmare.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ditte

Ditte

25 mars 2018 15:23

Det är jobbigt för dig när detta med andnöden inträffar och rädslan gör det än sämre.Skönt att du har Mysingen med dig.Men en promenad gör dig starkare.
Fint med vårblommorna och visst piggar de upp.
Jag har också reagerat på att det är så skräpigt vid många sopstationer och trist att en hel del inte alls bryr sig. Kan berätta att i Peking längs gatorna är det väldig ordning och reda bland soporna och väldigt rent. Inlägg om detta kommer i veckan.
Stor kram från mig.

http://dittemitti.se

 
Kicki

Kicki

26 mars 2018 08:08

Så jobbigt, sök hjälp, min dotter får det ibland, hon har kommit på hur hon får det att gå över.
Så härligt att det är vår på gång, sol och värme. Ljuvligt med blommor som tittar fram. 😍

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards