Direktlänk till inlägg 4 augusti 2018

Ändå, ingen misslyckad promenad.

Av wiolettan - 4 augusti 2018 09:24


I morse vid sextiden kändes det som om värmen ute hade avtagit lite och det var molnigt på himlen. Jag tänkte då att ta en tidig morgonrunda vore en bra idé, att passa på liksom. Att vara ute i 25-30 graders värme är inget för mig.


Sagt och gjort, jag tog med mig min kamera. tänkte samtidigt slå två flugor i en smäll. Få lite luft och ta bilder på bilar med speciella reg.nr efter Bosse Lidéns anvisningar, gällande hans senaste tävling.


Men, ack vad jag  bedrog mig. Joo, visst, fick mycket med ny syre i lungorna men inte ett enda reg.nr som passade in, fast jag och mysingen gick många gator. Efter en och en halv timme gick vi hem igen. Regn och åskmoln tornade upp sig och vi fick några enstaka regndroppar på oss.


Några andra bilder tog jag i alla fall, på promenaden.



 

Vi kom förbi Filmstaden i Solna.


 

Gick på många kända gator...


 

...eller kända gatunamn.


 

Statyn heter Maja, av Carl Eldh 1908, nygjuten 2007, i samarbete med Carl Elds Ateljemuseum.  Tror att den förra blev stulen. Står vid Filmstaden i Solna.




 

Storskogens centrum.


 

Bilar fanns det att kolla på, men vackrast var detta träd, eller buske kanske. Vet inte vad det heter. Hängbjörk, nej, jag vet inte.


 

Det verkade som om planteringarna hade fått vatten.



 

Någon har tappat sin sko. Sådant förvånar mig alltid.  Att mista en sko bara så där. Det är ju dyrt med skor.


Ha en finfin helg.

 
 
hanneles bokparadis på Hisingen

hanneles bokparadis på Hisingen

4 augusti 2018 10:40

intressant att följa författres fotspår.

http://hannelesbibliotek.blogspot.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

4 augusti 2018 11:36

Härligt att få vara med på din vandring bland kända namn och fin staty.
Har varit i Sverige och det var varmt, puh! Lite svalare och lagom värme här i Wales.
Ha en skön helg och ta det lugnt!

http://leniawales.wordpress.com

 
Preciosa

Preciosa

4 augusti 2018 14:49

Hej Wiolettan!
Å vad skönt att gå ut så där tidigt! Sr att ni var i Solna :)
Gick en bra bit alltså.
Trädet gissar jag på Tårbjörk...googlade på nåt hängande :) Kanske, kanske inte, Jag kan inget om träd annat än björk, tall, gran :-)Ja och fågelbärsträdet utanför min balkong som jag får tukta då det växer in på balkongen. Men vackert vitt i maj :)
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Znogge

Znogge

4 augusti 2018 15:37

Det är verkligen inte lätt kan jag säga. Sedan jag skickade in har jag dock hittat tre skyltar till. Den ena har jag sett tre gånger och i kvarteret intill. Nu hoppas jag att det inte finns fler av den men vem vet ;-)

Kram och ha en fin lördagskväll med förhoppningsvis lagom värme!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

4 augusti 2018 19:17

Vilken trelvig promenad det blev och lång. och fint att komma ut så tidigt. Jätteroligt att följa med och det var länge sedan jag var just i dessa trakter. Fina bilder!
Synd att du inte hittade det du skule till Bosses tävling. Jag är inte med denna gång men det verkar roligt och även utmanande.
Önskar dig en fin kväll.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Gunnel

Gunnel

5 augusti 2018 08:07

Jag har fortfarande inte hittat något till Bossess tävling. I ärlighetens namn har jag inte varit ute och letat så mycket heller i denna värmen. Jag tycker som du att nog måste man väl märka att man tappar en sko? Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
gun

gun

5 augusti 2018 22:09

Det är inte lätt att hitta regnr till Bosses tävling:)....Varmt, ja inte rodde jag att jag skulle ledsna på värmen men så är det nu. Tycker det är jätte jobbigt att det inte blir svalare. Nog borde ägaren ha saknat sin sko tycker man:). Fina bilder som du tog.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards