Direktlänk till inlägg 23 september 2018

Höst på gång.

Av wiolettan - 23 september 2018 09:19


Jag visste inte att rådjuren kan läsa, men vissa kan tydligen det.


Det stod 2 stora papperspåsar vid vägen invid en villatomt och påsarna var fyllda med äpplen. Bredvid stod en skylt: ”Var så god och ät”. Det var precis vad rådjuren gjorde, två stycken, en vid varsin kasse och käkade för glatta livet.


Min mysing har berättat att för länge sedan hade någon ställt ut flera säckar fulla med äpplen vid sin tomt, i Duvbo här i Sundbyberg, för att det skulle komma någon behövande till godo. På ett plakat bredvid stod det "var så god och ta".


På natten hade någon hällt ut alla äpplena och tagit säckarna. Det var vid en brant gata så äpplena hade rullat iväg och blivit mer eller mindre till äppelmos under sin färd, eftersom det var bilar som körde där.


Dessa två sanna berättelser ur livet, tänker jag på då jag ser de dignande äppelträden. Många har fått äpplen i överflöd och musterierna hinner knappt med.



   

I morse vid vår kort runda, såg vi inte så mycket med äpplen i villaträdgårdarna. Det beror nog på att hösten mer och mer gör sitt intåg. Bilderna som jag har tagit är ifrån Ångermanland.


   

Med hösten har det också kommit mer åtagande för min man, han är ofta uppbokad. Men jag är så tacksam att han tar sig tid att följa med mig då jag måste iväg någonstans.  Denna vecka har jag varit på 4 olika besök eller uppdrag, mest sjukvården. Nu i morgon ska jag iväg igen, till centrala Stockholm för ett läkarbesök. Hoppas att det går bra.



   


 



 



 
 
Znogge

Znogge

23 september 2018 12:00

Det är verkligen ett äppelår i år! Ändå är svenska äpplen svindyra och kostar mer än äpplen som rest över halva jordklotet. Synnerligen märkligt tycker jag...

Hoppas ditt besök går bra. Visst är det tryggt att ha någon med sig.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

23 september 2018 14:11

Visst är hösten på gång och man ser det än tydligare på dina fina bilder från Ångermanland. Såg hemma i Stockholm på träden i koloniträdgårdarna att de dignade av äpplen. Såg också på tv att musterierna inte hinner med. Så har en äpplen o överflöd är det ju bra att dela med sig. Och rådjuren verkade i alla fall intresserade. Trist med uthälda äpplen.
Tänkte också som Znogge här att de svenska äpplena är så dyra. Varför då?
hoppas dina sjukrelaterade besök går bra. Tänker på dig.
Kram!

http://dittemitti.se

 
blondina

blondina

23 september 2018 15:18

Gud så härlig för rådjuren att få äta lite äpplen :) De är så fina ;) Btw, grymma foton du har tagit, jättefina :D Ha en bra dag

http://blondinas.se

 
Kraka

Kraka

23 september 2018 18:23

Klart dom kan läsa!:-)
Här är också massor av äpplen.
Kram

http://kraka.moah.se

 
Preciosa

Preciosa

23 september 2018 22:51

Hej Wiolettan!
Härligt med äpplen för djuren. Jag har svårt äta såna men ska ju vara nyttigt! Fina bilder från hemtrakterna. Skrev nyss en ny blogg men inga hemtraktsbilder 😄 Hoppas dina besök går bra och du får ju sällskap!
Vill jag ickså ha men får inget 😁
Kram P 💖💖

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Gunnel

Gunnel

24 september 2018 08:21

Det har dignat av äpplen i trädgårdarna i år. Tyvärr har vi inte själv något äppelträd, men vår granne har, så vi har fått massvis. Så bra att även rådjuren får festa på godsakerna. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

24 september 2018 09:08

I år är det verkligen mycket frukt och jag fick med mig en stor kasse hem från Stenstugu. Nu ska jag göra en äppelpaj och koka lite vanlijsås, för jag har bjudit en granne på kaffe i eftermiddag.
Ha en skön måndag!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
gun

gun

25 september 2018 08:48

Hoppas läkarbesöket gick bra... och vad skönt att mysingen kan följa med dig. Förstår att du kan tycka det är jobbigt i en storstad att åka fram och tillbaka bland så mycket folk.
Frukt har nog många fått gott om i år men nu har hösten kommit. I morse när jag åkte till jobbet blinkade termomentern på bilen mellan 1-2 grader och nyss hade vi över 20 grader.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

27 september 2018 07:44

Vackra höstbilder. Jag fick äppelkaka i söndags. Gjord på Aroma-äpplen. Ibland går jag förbi trädgårdar med mycket äpple på träden. Likaså med gamla grannar. Jag tycker det är sorgligt när de inte gör något åt sin gratisfrukt. Bara låter det ramla ner och ruttnar. Alla borde vi hjälpas åt. Både till våra medmänniskor och djuren.
Ännu en gemensam sak som vet om. Vilken tur vi har med våra inneboende som följer med oss. Bra med två öron till och sällskapet och stödet i allt det svåra.
Kram

http://bosseliden.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards