Direktlänk till inlägg 8 maj 2013

Lilla staden Trosa

Av wiolettan - 8 maj 2013 10:13


Är så tacksam att jag kunde komma ut på vår morgonrunda i morse. I går var det svårare, vaknade med hjärtflimmer och det höll i sig ett tag. Jobbigt. Ni kanske inte tänker på det, men då jag inte är här inne nå´n dag så brukar det för det mesta bero på att jag inte mår bra.


Men i måndags åkte mysingen och jag på en bussresa med SPF till Trosa. Det blev en heldag med  lite olika sevärdheter och en annorlunda guidning. Vädret var helt underbart. Lagomt varmt och med vårkänsla i luften.


Först åkte vi till Trostorp, Vagnhärads vackra hembygdsgård där vi fick kaffe och en mäktig smörgås med lite av varje gott på.


 


Sedan fick vi en föreläsning om författen Sven Delblanc och Hedebysviten. Ni kanske kommer ihåg TV-serien Hedebyborna? Besökte vidare hans barndomshem, fint beläget vid Trosaån.


 


Där vid Trosaån var det tre gummor klädda i kläder i 30-tals stil som underhöll oss med sång och sketcher. Helt suveränt duktiga var dom.

 

   


 

Vi fick också besöka Vagnhärads gamla järnvägsstation. Mycket därinne var bevarat eller återskapat från den gamla tiden. Det fanns också en väl bevarad kunglig väntsal som kung Gustaf V använde vid sina sommarbesök på slottet Tullgarn. En liten separat väntsal för drottningen och hennes följe, med separat toalett. Kungen hade en egen toalett.


   

På vägen till Trosa fick vi besöka den gamla medeltidskyrkan i  Trosaland. En god lunch intog vi på stadshotellet i Trosa. Efter lunch gick vi runt i Trosa och strosade, tills bussen kom och färden fortsatte hemåt.




 
 
Piedra

Piedra

8 maj 2013 10:56

Så trevligt med en utflykt!

Jo, jag tänker på det och undrar alltid hur du har det. Just nu är det jag som inte är inne och blogga så ofta.

Varm kram! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
Marit

Marit

8 maj 2013 11:32

Härliga bilder!
Vi har varit till Trosa några ggr, det är jättevackert där.
Hoppas att ni har det bra i värmen!

Kramis ♥

http://mammayth48.wordpress.com

 
Glamourwomen

Glamourwomen

8 maj 2013 11:55

Jo jag förstår och misstänker att det är jobbigt för dig med hjärtat mellan varven! Jag tänker på dig nästan dagligen och hoppas du skall må lite bättre med hjärtat snart!
Trosa har jag med varit i med mina goa släktingar! De visade oss runt och vi var på bya loppis! Så himla vacker liten stad!
Ta det nu försiktigt med lilla fina hjärtat och var rädd om dig! KRAM

http://www.nattstad.se/Glamourwomen

 
Znogge

Znogge

8 maj 2013 12:06

Vilken trevlig dag! Tur att ni kom iväg på denn bussturen. Jobbigt att du inte alltid mår bra men hoppas hjärtat skärper till sig ordentligt!

Kram och ha en härlig helg!

http://znogge.wordpress.com

 
snawitz

snawitz

8 maj 2013 12:11

Jag har varit i Trosa, en mysig liten stad. Men kan tänka mig att det är trist att bo där på vintern, och i en liten stad känner ju alla varandra. Så skvallret florerar säkert

Ha en fortsatt bra dag
kram

http://snawitz.blogspot.com

 
GeddFish

GeddFish

8 maj 2013 13:31

Jag har aldrig varit i Trosa, men Sigge och jag hade flera inbjudningar dit och just till Vagnhärad! För, vet du vad? Där bor hans FN-tjänst-kompis. De fick mer kontakt under de sista åren, så vi träffades i vår bygd här och så på Öland, han har familj. Det blev så konstigt i magen, när du skrev Vagnhärda, ett minne dök upp liksom.

Fina bilder du visar och trevligt att åka ut med SPF. Det har inte jag gjort än, för det har inte varit något som lockat än.

Synd om dig med hjärta och flimret, tänker på dig! Då är det inte alltid så lätt att ha mungiporna uppåt, men jag är så glad över varje inlägg du gör, för de är så intressant läsning!

Kram och nu ska jag packa ihop det sista, köra fram bilen och dra iväg åt Boråshållet. ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Tony Malmqvist

Tony Malmqvist

8 maj 2013 14:27

Trosa är en ort jag aldrig besökt, men jag har hört det ska vara väldigt vackert där. Ja, det är verkligen rätt tid för en och annan dagsutflykt nu´, kul att ni kunde komma iväg. Ha det gott!

http://friattleva.blogspot.se

 
gun

gun

8 maj 2013 20:25

Trosa är en mysig liten stad. Har varit där månnga gånger både med bil och båt.
Var ni inte på Bohmans? Tycker det är så mysigt där.
Kyrkan ser vacker ut. Jag tycker om att besöka kyrkor. Det är så rogivande.
Önskar dig en trevlig helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

9 maj 2013 22:17

Vilken härlig utflykt ni gjort!
Visst minns jag Hedebyborna, det var en väldigt bra serie som de gärna kunde få sända i repris.
I Trosa har jag bara varit en gång och bara några timmar, men jag tyckte att det var en väldigt fin stad. I alla fall det jag såg av den.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Kikkan

Kikkan

11 maj 2013 10:07

Åh vårt kära Trosa ♥, vi spenderar nog lika mycket tid där som i min födelsestad Västerås när vi är i Sverige. Vi bor alldeles bakom Stadshotellet där vilket ju är så nära & bra till allt i den underbara lilla staden. Kram ♥♥♥

http://kickssons.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards