Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

En ovanlig man.

Av wiolettan - 6 juli 2015 16:06


Nu börjar det kännas bättre. Den häftiga värmen har bedarrat. Tror inte att det är rätt att uttrycka det så, men vädret har blivit lite svalare och det är lättare att andas. Idag har det till och med kommit regn. Skönt för alla blommor och växter.


I morse var jag en tur till vårdcentralen och så har jag klippt mig. Båda delarna är skönt att de är avklarade.


Vid sextiden i morse gick vi en runda för att få luft, tog vägen runt Lötsjön.


På långt håll såg jag ett ovanligt ekipage. En cyklist som efter sig hade en vagn, eller det såg ut som två vagnar ihopsatta och med tak på. "Släpet" var dubbelt så långt som cykeln. Synd att jag inte kunde ta någon bild, för det var allt en märklig syn.


Jag tittade på honom, försökte se vilken sida av gångbanan han skulle använda, så jag virrade väl till lite. Mannen stannade:


"Ni är alldeles för undfallna och kan inte säga ifrån, ni låter ungdomarna bestämma över er. Ni måste lära er att ta plats. Ni har levt så pass länge att ni har erfarenheter och vet hur det ska vara, men, ni låter de unga köra över er, ni backar istället för att säga hur det ska vara och lära dom hur livet ska levas, ni måste säga ifrån ordentligt så att de lär sig".


Så där, ungefär, höll mannen på, pratade nästan i ett, närmare en kvart. Han hade två schäfrar i vagnen. Kom ursprungligen ifrån det forna Jugoslavien. Längtade tillbaka dit, ville inget hellre än att flytta "hem" igen. Han var rädd för hur det skulle bli då de som är ungdomar nu växer upp och ska sköta samhället. De som inte vill ta till vara de äldres kunskap utan bara tycker: "här kommer jag, flytta på er". Många utan medkänsla och empati. Plus detta våld och de droger som finns.


Han verkade inte ha träffat på någon av alla de sympatiska och fina ungdomar som också finns. Eller så pratar han om dom en annan dag.


Undrar så hur hans liv har varit och är, men fick nästan inte någon möjlighet att fråga. Helt plötsligt sa han;

"Nu har jag pratat så mycket och länge så jag måste vara tyst hela dagen i morgon. Hej med er". Så åkte han iväg.


De djur som jag frågade om i förra inlägget, de som knappast syntes på bilden var två tranor. De hade två ungar också. Dagen efter att jag hade tagit bilden hade de bara en unge. Vi hittade en på vägen, död.


 

Dessa svanungar, vid gångbanan, nära gatan där det ofta är mycket trafik, lever farligt.


 

Katten var hur kelsjuk som helst. Det är så roligt att ibland få träffa på och hälsa på katter, på våra promenader.


 

Denna såg ut att lurpassa på något i buskaget.


 

I morse såg jag inget hjärta. Visar istället ett som jag upptäckte en annan dag. Gulligt på något sätt.





 
 
Ingrid

Ingrid

6 juli 2015 17:19

Det var verkligen en märklig man du mötte på din promenad! Undrar hur det kommer att gå för de där svanarna och deras ungar. Hoppas att de lyckas ta sig till vattnet helskinnade.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

6 juli 2015 17:30

Men vilket märkligt möte! Ovanligt med den sortens diskussioner...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

6 juli 2015 17:35

Åh var det tranor, det var lite skillnad på det djur jag tycktes se, hihi... Ibland träffar man på märkliga människor på sina promenader :) Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

6 juli 2015 18:03


Det var sannerligen ett litet ovanligt möte. Det sägs ju alla människor kommer som budbärare av ett eller annat, hm....

Kram till dig fina Wiolettan ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Gunnel

Gunnel

7 juli 2015 09:24

Hoppas att de där svanungarna klarar sig. Du träffade verkligen på en lite annorlunda person. Jag håller nog inte med honom om att alla äldre är undfallande och alla yngre gåpåiga. Det finns båda varianterna i alla generationer. Ha det bra.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Ingen bild

Bosse Lidén

7 juli 2015 09:37

Jag är också svag för hjärtan. Kram Bosse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards