Direktlänk till inlägg 11 september 2015

Spindeln.

Av wiolettan - 11 september 2015 08:31


Då jag steg upp och gick ifrån badrummet till sovrummet såg jag en stor spindel i hallen. Stor, och jag menar verkligen stor, jättelik. Den kilade snabbt iväg mot sovrumsdörren till och stannade vid en blomsterpelare vi har där.


Spindlar ser vi ju på landet, på  balkongen och utomhus, men här i lägenheten, två trappor upp, det är lite ovanligt, i alla fall i den storleken.


Jag ropade på mysingen.


"Det är en jättestor spindel här, du måste ta bort den, men du får absolut inte döda den".


"Jag kommer," svarade han sömndrucket, nyvaken som han var. Han vet ju att jag är en sann djurvän och aldrig skulle vilja göra ens en fluga något, jag släpper ut dom, utom blomflugorna då. Men eftersom jag är lite rädd för småkryp, eller tycker att dom är lite läskiga, så skulle jag kunna skada den i mitt försök att fånga den, i ren frustration.


Han kom, med ögonen kisande , ut i hallen och frågade "var är bjässen"?


"Där, ser du inte"? sa jag och pekade.


"Den lille som ligger där, inte möjligt, den som är så liten, var är den stora spindeln"?


Jag var ju tvungen att säga att det var just den och att den springer så fort och att jag inte ville ha in den i sovrummet.  Jag hämtade ett litet glas och ett papper, mysingen fångade odjuret och slängde ut den över balkongräcket.


Om ni visste vad han har skrattat sedan dess. Mellan skrattattackerna så har det låtit: "jättestor spindel, ruskigt stor kropp, långa spindelben, springer så fort, så fort, stackars lilla spindel". Jag lovar, mysingen kommer att bli mycket gammal så som han har skrattat, om det nu stämmer att ett gott skratt förlänger livet.


Eftersom det är min mysing, så bjuder jag på det.



 

Har ni sett ett sån´t lysande öga haren har?

 

 
 
znogge

znogge

11 september 2015 09:39

Är man rädd för något kan den minsta spindeln framstå som enorm! Jag har lärt mig att ser man en spindel finns det alltid en andra i närheten ;-)

Kram och go' fredag <3

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

11 september 2015 09:49



Hi hi hi, kan riktigt höra er två... =)))

Den bästa fredagen med strålande sol, stor kram ♥♥♥

http://egopyret.blogspot.com/e

 
Att bara vara jag

Att bara vara jag

11 september 2015 16:35

Men usch för spindlar! Jag hade skrikit stooooort hade jag sett en spindel ☺ Kram ♥

http://margot64.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

12 september 2015 17:29

Jag är inte rädd för spindlar, men så har jag aldrig mött någon riktigt stor heller. ;)
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
gun

gun

12 september 2015 20:54

Stora spindlar har jag aldrig mött:):)....
Spindlar brukar man se mer av nu fram mot hösten.
Men tur att du har Mysingen som kan hjälpa dig.
Önskar dig en trevlig lördagkväll.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Ann-Marie

13 september 2015 14:28

Hej! Jag förstår nu att Du undrade på växten Oxtunga. Är på besök hos dottern på Bergdalen över helgen. Igår gick vi runt Råstasjön och där måste det ha varit mycket oxtunga som blommade för det fanns nya skott överallt. Det är en växt som sprider sig snabbt, den kan bli jobbig att ha i trädgårdar. Vi såg två storråttor under en bänk de var inte speciellt rädda heller, det resulterade i att jag drömde om råttor inatt - huu.

 
Gunnel

Gunnel

14 september 2015 09:43

Jag är också livrädd för spindlar och småkryp, så jag förstår dig. Det kanske är så att rädslan förstorar föremålet, för min man ser aldrig heller så stora läskiga djur som jag. Ha det bra och spindelfritt.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Geddfish

Geddfish

14 september 2015 13:30

Spindeln växte nog i dina tankar, hihi, ja egentligen inget att skratta åt, eller är det det? Jag tycker också sånt är äckligt.
Ha det så bra, måndagskram, Gerd ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards