Direktlänk till inlägg 3 juli 2017

Tillbaka igen!

Av wiolettan - 3 juli 2017 08:41


Idag känner jag mig gammal. Ja visst, jag är 75 år men brukar känna mig som 27, men inte nu. Både kroppen och själen är en åldring, känns det som.


Jag läste en gång att ungdom inte är en period i livet utan ett sinnestillstånd, ett viljebeslut, en känslornas livskraft, en seger för modet över rädslan.


Ingen blir gammal endast genom att leva ett antal år. Människor åldras genom att överge sina ideal. År kan ge ansiktet rynkor, men att kväva sin entusiasm ger själen rynkor. Oro, tvivel, självförakt, rädsla och förtvivlan är likt långa och många år som böjer huvudet och gör att själen förtvinar.


Både den som är 27 år och 75 år har i sitt hjärta förmågan att förundras över sånt som händer, mirakel, att häpna över stjärnlika ting och storslagna tankar, att väcka till liv den barnsliga nyfikenheten över vad som ska ske härnäst, att glädjas över det äventyr som vi kallar livet. Ja, att få leva, vakna varje morgon till en ny dag, känns underbart. Bäst att bortse ifrån att kroppen kanske inte vill det hjärtat vill utan vara glad att det inte är värre än vad det är.


   

Vi har varit i Trehörningsjö och bland annat firat min äldsta bror som fyllde 90 år, i mitten av juni. Det är en hög ålder om jag tänker efter, men min bror är fortfarande pigg, klar i hjärnan, äter inga mediciner, har aldrig haft några hål i sina tänder och har inga skavanker, vad jag vet. Det enda är att han har lite svårt att gå, men tar sig fortfarande fram utan rullator. Han bär inte glasögon, men däremot hör han dåligt. Där kan jag tala om att antal år inte säger allt.


   

 Som ni kanske förstår så har vi kommit hem nu ifrån Trehörningsjö. Borta bra men hemma bäst, sägs det. Ja, jag vet inte. Jag trivs mycket bra i Ångermanland. Den rena luften, stillheten och lugnet. Ingen stress och ingen press.


 

En underbar natur. Denna bild tog jag vid en tidig morgonpromenad, några hundratals meter ifrån där vi bodde.



 

I detta hus bodde min pappas ena bror, under min uppväxt. Farbror Elov. En snäll och mysig man. Han var otroligt duktig på allt som växer och gror. Trädgårdsmästare till yrket.


Hoppas att det är bra med er, alla mina bloggvänner.











 
 
Preciosa

Preciosa

3 juli 2017 10:17

Hej!
Åh vilka vackra bilder, rofyllt och stilla!
Fantastiskt att få bli 90 år. Själv har jag stor sorg. Ja du får läsa hos mig.
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg,se/preciosa

 
Ditte

Ditte

3 juli 2017 12:16

Välkommen hem igen!
Och så kloka tankar du delar med dig av, väldigt tänkvärda. Och visst är det så att livet pågår här och nu och med de skavanker vi har.
Fantastiskt med din bror som fyllde 90 år och visst är det så att antal år inte säger allt. Ålder är ju oftast bara siffror.
Förstår att ni haft fina dagar i Åmgermanland i vacker natur och där stillheten blir påtaglig.
Hoppas på fler bilder och text från er resa.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Ingrid

Ingrid

3 juli 2017 16:40

Så vackra bilder från Ångermanland. Tänk att få var så frisk som din bror. Det är nog inte många 90-åringar som inte äter några piller.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
kicki

kicki

3 juli 2017 19:59

Så underbar natur, förstår att du trivs där uppe. Härligt med lugnet.
Visst är det hur man känner sej och mår som är det viktigaste, ibte åldern.
Stor kram från mej

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
gun

gun

3 juli 2017 20:54

Härligt med en tur till Ångermanland och jag förstår att du trivs där med lugnet. Fina bilder som du tagit och tänk att din bror fyllde 90 år.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

4 juli 2017 18:20

Härligt att ha dig tillbaka här. Fina bilder som vanligt och tänkvärda ord. Snart är du säkert 27 år igen. Det brukar skifta för mig också. Mysigt att läsa om din storebror. Fantastiskt att han är så frisk fortfarande. Tårtan såg god ut.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
Gunnel

Gunnel

5 juli 2017 08:37

Underbara bilder från Ångermanland. Jag förstår att du trivs där. Jag instämmer till 100% i allt du skriver om åldern. Just så känner man ju sig. Det är inte åren utan känslan inne i kroppen som bestämmer om man känner sig ung eller gammal. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards