Direktlänk till inlägg 13 april 2018

Änglavakt!

Av wiolettan - 13 april 2018 08:30


Min mysing var för några veckor sedan in till stan på logemöte och på vägen dit, vid Kungsträdgården ungefär, snubblade han på stenbeläggningen, som stod upp lite och han föll framstupa. Flera personer kom fram och ville hjälpa honom, de var så snälla och omtänksamma. Som tur var så blev han inte skadad, lite på ena handleden bara och överrocken blev smutsig, men allt gick förvånansvärt bra.


I går då mysingen var på väg ner till kemtvätten med överrocken för att kemtvätta den, ramlade han igen. Han gick över vid Tornparken och där är en backe. På den backen hade det samlats grus och mysingen snubblade på något sätt och ramlade, än en gång framstupa. Han vet inte riktigt hur det gick till.


Det kom en man springande och även en sjuksköterska. De hjälpte honom upp och sköterskan kollade lite närmare där det blödde, ifrån mun. Men, inga tänder utslagna och inga ben brutna. Den här gången kom han undan med några skrapsår på knäna, huvudvärk och fläskläpp. Jag måste ju säga att han hade änglavakt. Sköterskan sa att sådana sår i munnen, syr de inte, det kommer att läkas.


Överrocken som han bar på armen blev ju än smutsigare, men som sagt, han var på väg till kemtvätten med den.


”Ja,” sa mysingen till sjuksköterskan, ”är man 75 år så kanske man får räkna med att man kan ramla”.


"75 år? Jag trodde du var någonstans omkring 50 år".


Ni kanske inte undrar över att han går omkring med ett saligt leende, i alla fall på ena läppen. Den andra är fortfarande inte hans, på något sätt. Svullen och sårig, både utanpå och inuti mun.



 

En vårbild ifrån vår morgonrunda.  Vi höll varandra i handen, bitvis. Det är nämligen fredagen den 13:e idag och, hur är det dom säger, "tredje gången gillt".


Nu är jag ju inte skrockfull och mysingen har vant sig vid att jag har en massa tricks för mig. Som att hälla vatten i ett glas, måste hällas tre gånger först, inga nycklar på bordet och lite sånt. Men skrockfull, nej nej, inte jag inte.




 
 
Ingrid

Ingrid

13 april 2018 09:39

Håll nu din Mysing inne i dag, så att det inte händer något igen. Fredagen den 13 var en dag som Åke fruktade och han ville aldrig göra något speciellt just de dagen, för då kunde det gå illa.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
geddfish

geddfish

13 april 2018 10:28

Inte kul att ha fläskläpp men han fick ju lenande beröm för sin ålder och utseende så den läker nog fort, läppen. Ja, änglavakt, det har vi.
Idag är det fredagen den 13:e och det har inte jag ett dugg ont av, för 13 har visat sig vara turnummer många gånger.
Varm kram och go fredag till er!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Primrose

Primrose

13 april 2018 10:45

Kan tänka mig att efter rundturen i morse sitter nu Mysingen inomhus med det saliga leendet eller halva leendet ,-) Kul att få 25 år bortdragna ,-) Bättre än ett plåster ,-)
Ja visst är det otäckt att ramla han hade verkligen tur i oturen.
Jag har slagit huvudet i flera gånger, vilken lyckodag brukar jag tänka då att jag inte slog ihjäl mig ,-)
Ni får ha en lugn mysig dag och hålla sig på rätt våglängd ,-)
Ha en solig fredag och härlig Helg
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

13 april 2018 10:53

Men vilken tur att det inte gick värre än så! När man faller huvudstupa och i den åldern är det lätt att bryta något. Även om man bara ser ut som 50 ;-)

Kram och ha en riktigt härlig fredag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

13 april 2018 16:10

Så skönt att allt gick bra. Men så det kan bli och utan att man vet vad som händer. Fint med hjälp och som skyndade till. Hoppas nu att allt läker och blir helt bra.
Och jag förstår det saliga leendet på "mysingens! läppar.
Stor kram och trevlig helg.

http://dittemitti.se

 
Eva

Eva

13 april 2018 19:57

Usch det kunde gått illa, ja 13 fredag kanske borde man hålla sig hemma från jobb med betalning hi hi kram å va rädd om er

http://evasblogg.blogg.se

 
Preciosa

Preciosa

13 april 2018 21:24

Hej!
Otroligt jobbigt att ramla så där. Tur att det gick hyfsat bra!!
Här nere skulle det inte få se ut som dom gör...hål, trasiga plattor, fattas allt möjligt...gäller verkligen att se upp eller rättare sagt ner...en del trottoarer är 2 dm höga och i bland är det som berg-och dalbana. I bland har kommunen fått betala skadestånd men är väl billigare då än att reparera...men lidande för drabbade.
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards