Direktlänk till inlägg 19 april 2018

Morgonsol!

Av wiolettan - 19 april 2018 09:58



Solen skiner ifrån en klarblå himmel, det är 12 grader varmt i skuggan. Alltså ett toppenväder.


Idag kunde jag gå ut och få lite luft, jag har varit inne i flera dagar. I tisdags skulle jag ha gått på ett månadsmöte med SPF:are, blev inte av. I går skulle jag har varit till vår sånggrupp, blev inte av. Jag tar en dag i taget och är tacksam att få vakna upp varje morgon.


Jag älskar mornar och förmiddagar. Heter det mornar? Det ser så konstigt ut i skrift. Norrländska som jag är, det blir inte lätt att skriva ner på rätt svenska. Ju äldre jag blir ju mer tänker jag på min hembygdsdialekt. Ja det kanske hör åldern till.


Kommer ihåg att min förra svärmor, då hon blev dålig, hon var i 80-års åldern, så började hon helt plötsligt att använda portugisiska ord då hon pratade. Något enstaka då och då eller en mening. Hon hade  bott i Brasilien i många årtionden.


 

Tog denna bild i morse. Snön har varit borta i flera veckor. Någon måste vakna till.


Hoppas att ni alla får en bra dag. Med sol, frisk luft och god mat. På tal om god mat.


Det var en herre och en dam som träffades på en restaurang.

"Jag är gräsänka", berättade hon.

"Fint", sa han, "jag är vegetarian".



 
 
Znogge

Znogge

19 april 2018 12:22

Ha, ha, tack för ett gott skratt :D Själv tycker jag att det heter morgnar och skriver alltid så. Mornar upplever jag som talspråk för g:et hör man liksom inte.

Här lyser solen från en klarblå himmel och vi har runt 20 grader i skuggan och betydligt varmare i solen. Då passar det bra med en långrunda med Miss E!

Kram och ha en härlig torsdag!

http://znogge.wordpress.com

 
Preciosa

Preciosa

19 april 2018 13:35

Hej Wiolettan!
Härligt med vår och sol hemma!! Apropå språk så har jag en kär vän i din ålder (inte långt från min heller då) i Holland, bott i 11 länder men frun är holländska...Han var rädd för att hamna på äldreboende och ha glömt holländskan och sitta och sjunga små grodorna :-)Ja man blir nog lite "hemvänd" :-)Kramar! P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Ingrid

Ingrid

19 april 2018 16:48

Åke sa alltid de sista åren han levde:"Man får vara glad för varje dag man kan komma upp." Och visst är det så, för det är inte helt självklart i vår ålder.
Ha det så gott och hoppas att du orkar ut och njuta av våren och allt det vackra.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ditte

Ditte

19 april 2018 16:56

Visst är det skönt med det fina vårvädret. Så njutbart. Extra fint tycker jag det är att du kunde komma ut en sväng och njuta både av väder och promenad.
Ja, snön har varit borta ett tag så kanske ansvariga kunde se till att få bort skylten om snöras och istappar.
Din historia var söt. Det finns många olika sätt att uttrycka sig och jag tror att det är lätt hänt när man blir äldre att återkomma till sin barndoms dialekt.
Stor kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Primrose

Primrose

19 april 2018 20:43

Då passar de ihop "historien" ,-))))
Ja skönt att snön är borta, fint när den kom med nu är det härligt med Vår ,-))
Det är nog så att mycket kommer tillbaka som legat gömt när vi blir äldre ,-)
Skönt att du kan gå ut och njuta ,-)
Visst är det himla härligt att bladen slår ut snart.
Mornar går väl bra att skriva det är talspråk och vi skriver mer och mer i talspråk ,-))
Ha det fortsatt fint
Har någon föreslagit ablation på hjärtat till dig om så är fallet så tycker jag du ska ta det, min gubbe väntar , dom gör 10 personer om dagen så det låter riskfritt!
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Lena

Lena

21 april 2018 06:18

Hej! Jag har nu denna tidiga morgon suttit och läst ikapp det jag missat hos dig då jag varken varit inne på min eller andras bloggar på ett tag. Det slår mig att jag saknat dig, jag tycker verkligen att det är så mysigt läsa det du skriver. Vilken otur att mysingen ramlade två ggr, skönt att folk som såg brydde sig och gav ett leende på halva läppen :) Så glad jag blir att du orkar vara ute, det är en så härlig tid nu.Vad våren har hunnit långt hos er. Största Varmaste kramen till dig Wiolettan, du är bara så bra.

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Kicki

Kicki

23 april 2018 10:16

Mornar säger jag också.
Visst har det varit toppen ärr, man får njuta och ta tillvaro på stunderna. Idag är det kallt här och regn på g.
Ha det fint stor kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards