Direktlänk till inlägg 7 maj 2018

Glädje förbyttes i lessenhet.

Av wiolettan - 7 maj 2018 08:20


Häromdagen frågade jag min mysing om han ville följa med mig till Kungsträdgården för att titta på alla vackra Japanska Körsbärsträd. Jag tror att träden anlades i slutet på 1990-talet och jag hade aldrig sett dom blomma. Nu tyckte jag att det var på tiden.


Vi tog tunnelbanan till station Kungsträdgården och därifrån var det inte långt att gå.


   

Så vackert det var. Tänk att jag har bott så nära men aldrig varit där, dom veckorna som träden blommar.



   

Det gick nästan inte att se sig mätt på det vackra.


   

Blommorna är bara så vackra.


 

Men, som synes, jag blev trött. Jag ser ju nästan arg ut. Jag lovar, det var jag inte.


   

Förstår inte vad dessa duvor äter. Jag såg inte det minsta lilla frö eller brödbit. Mysingen och jag kom också med på bilden som är tagen under Sergels torg.


Vi gick till Sergels torg och ner till Skoaffären där jag  brukar hitta skor som passar mina fötter. Det var dags igen och jag ville passa på då jag ändå var i stan. Det var cirka ett år sedan jag var där senast. 


Efter väl förrättat värv skulle vi ta oss hem. Men så jobbigt. Det var så länge sedan som jag åkte rulltrappa och de som finns i Duvbo och Kungsträdgården är verkligen långa. Då kände jag att detta går inte, jag kan inte stå i en trappa som rör sig så länge. Det är svårt att förklara men jag var för ostadig och för slut. Hiss? Jo, visst finns det hissar, men har ni åkt i en så´n? Tycker inte om att åka hiss, men måste jag så måste jag.


Jag sa till mysingen att jag tror inte att jag kan åka med på bilresan som du har bokat, nästa vecka, det blir för jobbigt, jag har inga krafter kvar. Men han tyckte att jag behövde ju bara sitta i bilen, inte göra något. Jag vet inte.


Blir så ledsen. Hur ska det bli  och hur ska det gå? Jag brukar vara glad och optimistisk men nu känns det som om allt tar emot.


Ska i alla fall ta min mysing i handen och vandra till hårfrissan, nu strax. Dags igen för klippning av mitt hår.


 



 
 
Preciosa

Preciosa

7 maj 2018 10:19

Hej Wiolettan!
Jag förstår dig, det är jobbigt. Och skoaffären blev ju lite extra omväg. Rulltrapporna är hemska, den i Kungsträdgården är väl bland dom längsta. Jag har inte på åratal. Ja det är tråkigt att inte orka, jag vet, man vill göra så mycket...
Sitta i bilen går ju bra ...så åk du. Varm kram P 💕💕

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Kraka

Kraka

7 maj 2018 12:50

Men så tråkigt att du känner dig så ledsen och orkeslös. Men visst är det jobbigt med alla människor, trängsel och stoj. Rulltrappor och hissar är ofta, alltför ofta, trasiga och man får gå hela den branta trappen istället. Att gå i rulltrappor, som inte är anpassade i steget för gång, är så jobbigt och utmattande. Det gör att man ofta avstår från att åka in till stan på fritiden.
Hoppas du får krafterna tillbaka och kan åka med på bilrresan.
Kram

http://kraka.moah.se

 
Ditte

Ditte

7 maj 2018 14:30

Att ta dig in till stan var ju en stor ansträngning i sig. Men jag förstår verkligen att du ville se de vackra träden i Kungsan och njuta av allt det fina. Du har tagit så vakcra bilder. Jag njuter av att se dem för i år missar jag ju detta.
Men sedan, både skobutik och rulltrappor blev ju övermäktigt för dig. TRötthet och nedstämdhet går hand i hand och dte är väldigt svårt på förhand att vet avad kroppen orkar med. Man får inte svaren i förväg. Tyvärr.
Jag hoppas och önskar att ni kan ta er biltur nästa vecka och att dina krafter nu så sakta kommer tillbaka. För att se lite nytt kan ockås ge oanad energi.
Stor kram och många tankar.

http://dittemitti.se

 
Znogge

Znogge

7 maj 2018 15:47

Så härligt att ni fick se den underbara blomningen i Kungsträdgården för visst är det fantastiskt vackert. Sedan blev det kanske för mycket med skoinköp också. När det gäller så långa och höga rulltrappor tycker jag det kan vara riktigt obehagligt men hissar gillar jag inte heller. När det gäller er resa så hoppas jag att du kan följa med för som Ditte säger kan miljöombyte ge ny energi. Dessutom så är det bara ni två som åker och blir det för mycket för din del är det enkelt att korta ner dagsetapperna och boka om hotellen. Kanske stanna en dag extra i stället för att besöka många platser.

Varma kramar till dig!

http://znogge.wordpress.com

 
Augusta

Augusta

7 maj 2018 22:13

Det är tråkigt att du inte orkar. Men du fick se Körsbärsträdens blomning som du önskade, du kom till din skoaffär trots du kände dig trött. Var stolt över dig själv att du gjorde det 🙂

http://www.nouw.com/gulahuset

 
Ingrid

Ingrid

7 maj 2018 22:50

Så tråkigt att du känner dig så orkeslös. Det låter nästan som om du gått in i en depression. Jag hoppas att du känner dig piggare när du fått frisyren fixas. Och åk nu med på bilresan, du ska se att det får dig att piggna till.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
gun

gun

8 maj 2018 20:52

Så vackra bilder på träden och de är så vackra. Rulltrappan i kungs trädgården är inte den kortaste precis...Jag hoppas du känner dig lite piggare nu och kanske frissan gjorde susen?
Jag tycker allt du ska följa med på bilresan. Du ska bara sitta och njuta och ha det bra.
Kramar gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Trollet

Trollet

9 maj 2018 06:09

Fy så tråkigt, har du kollat dina värden på sista tiden? Inte så lätt att förstå att man kan bli trött av "ingenting"... Kungsträdgården pr verkligen vacker när körsbärsträden blommar

http://lchftrollet.blogg.se

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

9 maj 2018 21:21

Det var en jobbig dag. Bara tanken på skoaffär gör mej vek i knäna.
Allvarligt talat - den vanligaste orsaken till trötthet och håglöshet
är vätskebrist. Drack du nåt vatten, när ni var ute på stan?
Låter enkelt, men tänk på det, när du är ute och
på benen. Finns ingenting som hjälper kroppen som vanligt vatten.
Man bör dricka, INNAN man känner sej törstig.

OK - det var dagens predikan från USA. Hydration, hydration ...
Bilresan ska du absolut göra; korta sträckor med stopp för
vatten och några sträckningar av armar och ben. Det blir säkert
en trevlig tripp. Kram!

 
Primrose

Primrose

12 maj 2018 16:38

Åk med så tror jag du får en underbar dag!
Visst är det underbart med alla rosa japanska körsbärsträd har varit inne och sett dom en gång men det var flera år sedan ,-)Inte lätt med långa rulltrappor om du känner dig ostadig, Jag håller med hiss gillar jag inte! Hoppas det gick bra.
Men åk med tror du kommer att ångra dig annars!
Håller tummen att du får en härlig resa.
VARM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards