Direktlänk till inlägg 15 maj 2015

Hundens fel? Knappast.

Av wiolettan - 15 maj 2015 09:35


Kommer ni ihåg att jag berättade om att mysingen för ett tag sedan hade så ont i ryggen, verkade som en inflammation i ett muskelfäste?


I den vevan fick han se i en katalog som vi fick hem i brevlådan, en käpp som han tyckte verkade praktiskt.


"Ska vi köpa den"? frågade han flera gånger och dividerade hit och dit i flera dagar.


En dag i förra veckan sa jag till honom.

"Ska du inte snart sända efter den där käppen du har pratat om så länge"?
"Jag är ju bra nu, men ok, för eventuellt framtida bruk, man vet ju inte hur det blir. Min pappa hade ju artros och det kan ju drabba vem som helst".


Sagt och gjort. Häromdagen kom käppen per post.


 

Så här ser den ut. Helt suverän, höj och sänkbar, stadig, kan stå för sig själv på golvet, går att fälla ihop, har en tamp så att den går att hänga upp, plus att den har belysning. Längst fram finns en knapp som om jag trycker på den lyser en lampa. Bra att ha om jag måste upp på natten då det är mörkt.


Och, tro det eller ej, men det är sant, nu  behöver jag den. Det har blivit en "låsning" på något sätt i min rygg så jag har svårt att röra mig som vanligt. Det har inte blivit någon promenad ute, varken igår eller idag. Mysingen hjälper mig då jag ska kliva upp ur sängen och även stundvis då jag ska lägga mig, det gör obeskrivligt ont i högra sidan, bak, vid midjan eller strax nedanför, vid vissa rörelser. Undrar vad det beror på?


Kan det vara så enkelt som att den fick en rejäl knyckning då hunden hoppade på mig, som jag skrev om i förra inlägget? Hoppas det för då rättar det ju till sig.



 
 
Geddfish

Geddfish

15 maj 2015 10:18

Om det berodde på incidenterna som hände, som du beskrev, då beror det på ägarna.
Hoppas du kryar på dig, det är jobbigt med ont. Jag vaknade med lite vridning i ryggen, kändes inte OK, men tror det har lugnat ner sig nu.
Solig kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

15 maj 2015 10:28


Det kan bero på incidenten du utsattes för, absolut.
Möjligen så är du väldigt nyfiken på käppen, hi hi, jag skojjar...
Ståtlig käpp iallafall.

Varm kram till dig ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

15 maj 2015 10:31

Så bra den där käppen ser ut och så bra att den finns till hands nu när du behöver ett stöd. Det kan säkert vara den där knycken som gjort att du fått ont. Jag var ute för det en gång när jag höll på att halka och knyckte till för att återfå balansen. Jag fick så himla ont så jag var tvungen att gå till en naprapat och han masserade och smorde med något värmande balsam och sen gick det över på några dagar.
Hoppas att du snart blir av med eländet!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

15 maj 2015 10:44

Nu finns den i alla fall till hands även om jag hoppas att den inte ska komma till användning!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Patricia

Patricia

15 maj 2015 13:27

Vilken tur att ni trots allt beställde käppen nu då. Men inte lika kul att du har behövt använda den. Hoppas värken går över snabbt.

sv: Ja det var jättefint där vid vattnet. Det var inte så mycket stånd där, utan det mesta längst vattnet är restauranger:)
kram

http://patriciac.blogg.se

 
Musikanta

Musikanta

16 maj 2015 23:34

Skönt att det för en gångs skull funkar så bra med något man skickat efter. Hoppas att ni kryar på er båda två - inte kul att ha ont i ryggen.
Kram från Ingrid

http://Musikanta.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

17 maj 2015 22:18

Tror det kan bero på incidenten. Bra käppen kommer till användning och framförallt att du blir och får känna dig bättre.
Tur du har mysingen till hands.

Söndagskram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

18 maj 2015 08:20

Vilken tur att ni skickade efter käppen ändå. Den verkar verkligen smart. Hoppas att din rygg snart mår bättre så ni kan ta de sköna promenaderna. Här skiner solen och det är vindstilla. Jippi!
Ha nu en fin dag.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards