Direktlänk till inlägg 28 september 2018

Den som väntar på något gott...

Av wiolettan - 28 september 2018 08:13

...väntar aldrig för länge.


Fredag, känns bra att helgen snart är här. Idag inget speciellt på "jobbsidan", om vi inte får något ryck, vilket jag tvivlar på, vi ska bara handla lite, till apoteket och hämta ut ännu en ny sorts medicin till mig. Undrar om jag är försökskanin?


Vi talar om något trevligare.


I augusti då vi var till Ångermanland så passade vi på att gå och kolla in loppis. Tänk, att jag tycker det är så roligt. Annars gillar jag inte gå i affärer, varken mataffär, klädbutik eller någon annan. Men, se loppis, det är annat det. Vet inte vad det beror på men jag tycker för det första att idén är bra. Folk som inte längre har användning av sina prylar ger bort dom, så kommer de andra till nytta och glädje för en mycket ringa penning. För det andra så går det att göra riktigt små fina fynd och det gläder hjärtat.


Vi köpte denna gång en del småprylar, bra att ha i vårt kök på landet.


Plus att jag fick tag i något som jag gått och längtat efter i 5-6 år. Då hade vi en sommar, en syskonträff hemma i vårt föräldrahem. Syskon med respektive, barn och barnbarn, även barnbarnsbarn, så vi var väldigt många. Vi var då 9 syskon kvar i livet så det blev en hel del folk.


Eftersom vi är ett "lekfullt" släkte, så hade vi många spel, lekar, frågetävlingar och tipsrundor på schemat. Tro det eller ej, men på en tipsrunda kom jag och mysingen och min ena syster på delad 1:a plats. Vi hade ett stort bord där det låg en mängd olika saker som vi hade skänkt som priser, till de olika tävlingarna. Min bok som jag har skrivit, gick som först i en tävling, vid ett sådant tillfälle.


Men, då min syster och jag kom på delad plats så fick min syster välja först, eftersom hon var äldst och hon valde då Postkod miljonären, en "liten kopia" av tävlingen som går på TV med Rickard Sjöberg som programledare.


Jag hade innan gått och tittat på prisbordet och önskat att jag skulle ha turen med mig och få spelet. Men nej.


Sedan dess har en annan av mina systrar som jobbar idellt, hon är också pensionär, på en andra hands affär, haft ögonen öppna för att hitta spelet som jag önskade. Jag har också kollat vid varje tillfälle jag har varit på loppis eller liknande, men icke.


Nu då jag gick där i affären kom jag till en massa pussel och jag tänkte. "Jag älskar pussel, tänk om jag skulle köpa ett". Men slog snabbt bort tanken, jag har ju pussel hemma och de bara ligger där för det mesta. Men jag drogs emot hyllan och började att rota och döm om min förvåning då jag hittade Postkod miljonären där.



 

Detta är ett frågespel med 2500 frågor i olika svårighetsgrad. Det går att spela själv, eller med en partner. Jag tycker att det är så roligt och spännande för ibland får jag rätt.






 
 
geddfish

geddfish

28 september 2018 09:43

Tänk, det ligger i en, man vill ha rätt!
Vad kul att du hittade spelet! Jag spelar Wordfeud på plattan och ibland lägger jag pussel i den (tar ju ingen plats). Så, visst vill man utmana sig.
Ha en go helg, först fredagsmys förstås. Kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Ingrid

Ingrid

28 september 2018 10:38

Jag vann ett sånt där spel 2011, men det gav jag bort och jag hoppas att mottagaren fick några trevliga stunder med det.
Har du ingen "Kupa" i närheten, så att du kan köpa puzzel billigt? Vi har bra snurr på puzzlen. Folk köper dem, går hem och lägger puzzlet och sen kommer de tillbaka och skänker det vidare.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

http://ilevander.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

28 september 2018 17:30

Grattis till spelet! Så roligt att du äntligen hittade det nu när det inte blev ditt som tävlingsvinst. Men skam den som ger sig är detta ett bevis på!Som liten lade jag mycket pussel men nu blir det aldrig av. Ärligt talat så vet jag inte om jag har tålamodet ;-)

Kram och ha en härlig fredagskväll! Kanske blir det en spelomgång :D

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

28 september 2018 22:31

Visst är det roligt med "loppisar" och extra roligt med de som finns utanför storstan. Och så roligt med spelet. Att det nu blev ditt. Har spelat det några gånger hos vänner och det är både roligt och intressant. Gillar frågespel och frågesporter. Spelar gärna frågespelet TP- Trivial Persuit. Pussel var dte dock länge sedan jag la.
Önskar dig en fin helg.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Preciosa

Preciosa

29 september 2018 09:40

Hej Wiolettan!
Visst är det trevligt med loppis! Jag har ju inte rum får något så jag kan inte köpa nånting längre och det är lite trist :-) Frågesport är kul, antagligen för man kan ha rätt nån gång :-)
Man blir mallig :)
Hoppas medicinen går bra!
Kramar P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Augusta

Augusta

29 september 2018 10:44

Vad härligt att ni är en släkt som gillar spel, tipsrundor m.m Det är rätt ovanligt nuförtiden. I Stockholm tycker jag, det börjar bli rätt dyrt med loppis som Myrorna osv. Den enda som är fortfarande billig är Erikshjälpen i Spånga. Åkt gärna dit någongång. Då man går ut genom spärrarna, ta första utgången efter biljettluckan, ute ta vänster, gå några steg till gångvägen, vik till höger och följ spåret mot Sundbyberg. Någon minut senare ser ni Erikshjälpen. Men dom har inte öppet varje dag. Ni kan dricka kaffe där också. Men jag har inte varit där på något år. Håller på att flytta så jag köper inget just nu :D

Trevlig dag och kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Lena i Wales

Lena i Wales

30 september 2018 10:44

Jag är heller ingen shoppare, men gillar loppmarknader, återanvända är alltid bra.
Vad härligt att ha trevligt med släkten.
Önskar dej en skön söndag!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

30 september 2018 17:14

Håller med dig. Loppisar brukar vara kul. win-win som det heter på utrikiska.
Det spelet är riktigt kul. Vi gav det till Jennifer en jul. Sedan hon flyttade sina saker till Uppsala har jag saknat det. Ibland frågar jag om hon har med det när hon kommer. Tar såklart för stor plats. jag som gillar statistik har en tabell där jag och J spelade tillsammans och försökte slå nya rekord på 25 frågor. 22 rätt är vårt rekord. Jag tror aldrig vi kommer att slå det. Om vi inte kan en fråga alls turas vi om att chansa. Jag brukar vara dålig på att chansa när det gäller 50-50.
Sällskapsspelkram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
gun

gun

30 september 2018 20:26

Loppisar är jättekul att besöka och alltid hittar jag något fynd:)...Tänk vilken tur att du gick dit ändå och hittade dit spel. Så var det för mig för ett par år sedan jag var på ett loppis/secondhand och skulle bara titta. När jag kom in så till vänster har de ett rum med sängar och jag tänkte nej dit ska jag inte men hur det nu var så drogs jag dit och döm om min förvåning så stod sänggavlarna där som jag letat efter och alltid till hutlösa priser om jag hade hittat några. Nu helt felfria och priset 450 kr mot de hutlösa priser jag sett. Det kallar man fynd:).
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
trollet

trollet

1 oktober 2018 06:48

Om medicinen finns på apoteket är den väl provad på andra försökskaniner=) Hoppas helgen varit fin!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Kicki

Kicki

1 oktober 2018 08:18

Loppisar är jättekul, så avskalat och man går där och filosoferar. Ännu bättre när man kan fynda.
Ha en härlig dag, hjärtekramar til er.

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Gunnel

Gunnel

1 oktober 2018 09:24

Jag gillar också loppisar. Man lyckas alltid få syn på något som man minns från förr. Vilken tur att du äntligen hittade "ditt" spel. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Kraka

Kraka

1 oktober 2018 23:19

Jag älskar ju spel så det kanske skulle kunna vara något för mig.
Kram

http://kraka.moah.se

 
Primrose

Primrose

2 oktober 2018 22:52

Frågespel är jättekul! Kul med många syskon som träffas.
Loppis är allt roligt.
Lite trist är att vi måste vänta på att få hjälp med datorn och sen så har bilden kommit tillbaka och lagt sig över min blogg igen, inte kul, det kommer kanske alltid att vara så nu, då den är där kan jag inte ens logga in, ha det jättefint STOR KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards