Direktlänk till inlägg 18 oktober 2019

Bara en liten historia.

Av wiolettan - 18 oktober 2019 07:02


Hittade denna historia i mina gamla anteckningar, som jag inte kommer ihåg att jag hade.  Jag är kattvän, men kunde ändå inte låta bli att skratta många gånger under läsningens gång. Ni som är blödiga, läs inte och ni andra, kom ihåg att det bara är en historia, men en historia som kanske vill visa att katten har sin egen bestämda vilja och inte gör något som den inte vill.


Hur man ger sin katt ett piller.


1) Lyft upp katten i armvecket så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.

2) Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.

3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.

4) Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten med vänster arm och håll baktassarna hårt med vänsterhanden. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.

5) Fiska upp pillret ut akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.

6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben. Håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång
sväljreflexerna.

7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ut förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.

8) Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.

9) Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är farligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt ett plåster på makens/makans arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.

10) Hämta katten från grannens trädgårdsbord och hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp kattens mun med en sked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband. 

11) Hämta en skruvmejsel i garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta.

12) Ring brandkåren och be dom plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen. 

13) Surra ihop kattens framben med bakbenen och fäst katten stadigt i ett ben på matsalsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ efter med en oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola med vatten för att skölja ner pillret.

14) Be din make/maka köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ut ditt högra öga. Åk förbi möbelaffären på hemvägen och beställ ett nytt matsalsbord. 

15) Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattskrället. Kolla med din lokala zoo-affär hur mycket en hamster kostar.Hur man ger sin hund ett piller:  


Vira in pillret i en skiva bacon. KLART!!   


Trevlig fredag önskar jag alla mina bloggvänner. 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

18 oktober 2019 11:01

Oj, oj! Jag skrattar så tårarna rinner. Det är minsann inte lätt att hantera en katt. Jag kom osökt att tänka på när jag var med Grållen och Svarten och skulle kastrera dem. Veterinären envisades med att han skulle plocka ut Grållen från buren själv. Det skulle han inte ha gjort, för han lyckades inte hålla katten mer än några sekunder så hade Grållen rivit honom och slitit sig och försvunnit in under ett skåp. "Kattdjävel", fräste han och sedan lät han mig ta fram katten.
Hoppas att du har en skön fredag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

22 oktober 2019 10:51

Så roligt att jag kunde få dig att skratta.
Nej, det har du rätt i. Katter är speciella djur och det gäller att verkligen ha deras förtroende om man ska lyckas med detta.
Grållen var tydligen en katt, som tydligen inte litade på veterinären och veterinären skulle ha litat på dig.
Jag skulle velat ha sett hans min. Kram.

 
Znogge

Znogge

18 oktober 2019 19:00

I vissa lägen är det stor skillnad på katter och hundar, den saken är säker! Men det finns katter som är lika matglada som hundar och då är leverpastej perfekt :D

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

22 oktober 2019 10:54

Hundar är fina djur, liksom katter, men en katt bestämmer själv och kan inte så lätt bestämmas över, om den inte själv vill, så klart.
Helt säkert har du rätt Znogge, ingen regel utan undantag. Kram.

 
Ditte

Ditte

18 oktober 2019 22:19

Tack för dessa goa skratt som både jag och maken fick. Jag är ju lite mer hundvän och maken mer åt det "kattliga " hållet. Men katter styr en inte över. Inte alls. Men numer har jag nästan kommit över min rädsla för katter och det är jag glad för. (Blev som liten, 9 år gammal utsatt öfr att i en tågkupé bli riven och biten av en siameskatt. Katten hoppade ur sin korg när dess matte lyfte på locket. Och jag blev offret.Satt mitt emot. )
Kram och trevlig helg.

http://https:/dittemitti.se

wiolettan

22 oktober 2019 10:57

Ojdå, kunde jag roa din make också, trevligt.
Hundar kan vi människor mera lära saker och tygla dom på ett annat sätt. Katter tror att de vet bäst och vill därför bestämma själv.
Jobbigt för dig att bli riven då du var så ung, förstår att den katträdslan som du då fick måste arbetas bort och att det tar tid.
Fick du besöka doktorn? Kram.

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

19 oktober 2019 08:18

vi tar hand om sonens katt ibland, mysigt

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

22 oktober 2019 10:58

Det förstår jag är mysigt. Jag älskar katter och skulle gärna vilja ha en igen.

 
Göran

Göran

19 oktober 2019 12:45

DEN var bra! Riktigt bra!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

wiolettan

22 oktober 2019 10:59

Tack Göran!
Trevligt om jag kunde glädja dig.

 
Augusta

Augusta

19 oktober 2019 20:26

Ha,ha, exakt så är det nog att ha en katt. Därför har vi hund :D Vi tog in en hemlös katt en gång som låg över natten. Då hade vi kanin. Kaninen stampade hela natten och var sur. Katten kom sedan några gånger med en kattkompis. Men nu är det ett tag sedan. Kaninen dog för något år sedan och nu har vi som sagt hund :D
Kram och ha en bra söndag!

http://nouw.com/gulahuset

wiolettan

22 oktober 2019 11:03

Det var en klok kanin. Han ville visa att han inte var benägen att ha den katten som kompis.
Då har du kanske ingen egen erfarenhet av att ge en katt ett piller. Jag har haft många katter och en del har det gått riktigt bra att "lura". De känner ju doften som dom inte gillar. Så kamouflage är nog det som är bäst.
Kram.

 
Preciosa

Preciosa

20 oktober 2019 10:55

Hej Wiolettan!
Håller på och torkar tårarna 😂 Jag lyckades översätta lite av historien för min amigo och han skrattade högt trots att allt inte kom med. Skulle det varit på spanska hade historien varit tre ggr så lång 😅 Dom är ordrika. Tack för skrattet!
Kramar P ❤️

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

22 oktober 2019 11:06

Hej Preciosa!
Förstår och kan gissa mig till att det var glädjetårar.
Duktigt gjort av dig att kunna översätta så att din Amigo kunde få njuta också.
Aha, är det så stor skillnad på språken vad det gäller ordrikedomen?
Var så god. Kram.

 
gun

gun

20 oktober 2019 16:50

Ha,ha ja så är det nog med katter....
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

wiolettan

22 oktober 2019 11:07

Jo, nog är det så, för det mesta, men det finns undantag, som tur är. Kram till dig Gun.

 
Gunnel

Gunnel

21 oktober 2019 09:53

Oj, som jag har skrattat! En perfekt början på dagen. Kram

http://sigrid-gnnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

22 oktober 2019 11:07

Så fint att jag kunde hjälpa till lite smått med att göra en bra början på din dag. Kram.

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

21 oktober 2019 19:18

Det var så kul att jag skickade en länk till min äldsta dotter som bara för två dagar sedan berättade för oss om den stora skillnaden mellan att ta emot katter och hundar på djursjukhuset.
Måndagskram

http://gotlanduppochner.com

wiolettan

22 oktober 2019 11:10

Hoppas att din dotter också kunde njuta av historien. Hon som veterinär, eller blivande, kanske det är, kommer inte ihåg, möter väl alla slag olika katter, en del medgörliga och en del som gärna tror att de måste slåss för sitt liv.
Kram.

 
Kvinnan på taket

Kvinnan på taket

21 oktober 2019 19:36

Ja den är unde bar, har hört den förut av en vän som har katt :))
Ha en fin kväll
KRAM

http://kvinnanpataket.blogg.se

wiolettan

22 oktober 2019 11:12

Ja, den har allt något visst, överdrivet, men ändå. Kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Fredag 3 april 08:37

...för våra barn och ungdomar. Sofia hade varit ute och lekt hela dagen, men nu var hon trött och ville komma in och vila sig lite. Så hon slängde av sig skorna i ett hörn, tog ett glas saft och satte sig på golvet, lutad mot sin mammas knä.  ...

Av wiolettan - Måndag 30 mars 09:10

Har lite ont i halsen och min temperatur brukar vara 36.6, men i morse var den 37,4. Så, vi tog ingen morgonrunda och det känns lite ovant, helst nu då det är den enda uteluften som jag unnar mig. Min Mysing gick iväg till apoteket och skulle hand...

Av wiolettan - Fredag 27 mars 08:54

  ...från Mysingens och mitt synsätt sett.   Den har börjat bra med en promenad ute i friska luften med sol och nästan vår. Vi gick en stadsrunda, på grund av att vi var lite sena i starten så blev den inte så lång. Inte så många människor i fa...

Av wiolettan - Måndag 23 mars 09:07

  ...hörde jag en pojke glatt utropa då vi gick förbi honom i morse.   "Vad då" , tänkte jag, "vad betyder detta ord, baller"?   Men så såg jag vart pojken och hans pappa tittade. Det var ett hus som hade fått nya fina balkonger. Varken jag...

Av wiolettan - Fredag 20 mars 08:55

  ...corona viruset nu och det är helt förståeligt. Det kan ju drabba oss var och en och på något sätt har det kanske redan gjort det.   Som i går skulle jag egentligen ha åkt iväg för att ta några prover för att efter en vecka besöka min dokto...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 78 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wiolettan med Blogkeen
Följ wiolettan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se