Direktlänk till inlägg 16 augusti 2013

Något att tänka på.

Av wiolettan - 16 augusti 2013 08:37


Då vi häromdagen hade avslutat vår morgonrunda och kom hem "på vår gata i stan", såg vi en tjej, cirka 40 år, som stod och väntade vid trottoarkanten. Jag kände igen henne, vi brukar hälsa och prata med varandra ibland, hon bor i huset bredvid där vi bor. Men, nu var det länge sedan jag hade sett henne så jag hälsade och frågade som man gör:

"Hej, det var ett bra tag sedan, hur är det, är det bra"?

"Nej, det är det väl inte", sa hon och började berätta.


Hon hade en dag kommit med tunnelbanan och var lite trött och eftersom hon ibland är lite yr och ostadig så bestämde hon sig för att ta hissen istället för rulltrappan. Hon har färdtjänst, på grund av yrsel, hon har någon skada i hjärnan som hon har fått efter en bilolycka. Hissen kom och hon åkte upp. Då hon skulle stiga ur halkade hon på något som låg på golvet och ramlade så tokigt så att hon bröt vänstra axeln.


En jobbig tid följde, sjukhusbesök operationer och så vidare, det ville inte läka som det skulle.


En dag då hon skulle åka färdtjänst och hade klivit in i bilen startade chauffören för tidigt så hon ramlade ut och landade på sin vänstra axel och bröt den igen. Jag kan bara inte förstå hur det kunde gå till.


Ett tag efteråt skulle hon iväg med taxi igen, det var vinter och halt så hon ropade till chauffören och bad honom komma och hjälpa henne ut till bilen ifrån porten. Det var som sagt halt, chauffören halkade, ramlade på henne och hon föll än en gång på vänstra sidan och bröt upp axeln som hade börjat läka.


Jag hoppas att det var tredje gången gillt, fick inte höra mer för hennes beställda bil kom, en kvart försenad och jag hjälpte henne till taxin.


Detta gav mig mycket att tänka på. Här klagar jag över småsaker, egentligen, och vissa måste gå igenom än det ena än det andra. Måste lära mig att bli mera ödmjuk och tacksam över det jag har.





 
 
Piedra

Piedra

16 augusti 2013 09:31

Stackars människa! Alla har vi våra kors att bära, och jag tror inte man ska jämföra. Varm kram! ♥

http://piedra.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

16 augusti 2013 11:48

Jag skäms!!

Trevlig helg och tack för din kommentar hos mig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
znogge

znogge

16 augusti 2013 13:23

Jag håller med dig på ett sätt men ändå inte. Visst har hon haft stor utur och väldigt många tunga motgångar men hennes blir inte mindre för du " klagar mindre". Som Piedra säger man kan inte jämföra men visst drabbas vissa hårdare än andra.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
GeddFish

GeddFish

16 augusti 2013 14:27

Man är sig själv närmast. Det går aldrig att jämföra, för att vi har så olika smärtgränser. Jag tror inte att du, Wiolettan, klagar över småsaker, jag tror du är tämligen tålig.
Och klaga får vi! Hur skulle det vara annars? Ska man bära alla bördor inom sig? En klapp, en kram, kan lindra. ♥♥♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Kaisa

Kaisa

16 augusti 2013 14:27

Hon verkar otursförföljd, det var en helt otrolig historia....

Stor kram Woolettan ♥

http://andestyrka.blogspot.com

 
Anita

Anita

16 augusti 2013 20:11

Där kan man tala om otur. Somliga har nog mer otur än andra. Jag hoppas att den delen är över för henne nu.Ha en bra Helg. Kram/Anita

http://www.123minsida.se/AnitaPaxi

 
Annika

Annika

17 augusti 2013 11:03

Snacka om otur. Men visst får vi oss en tankeställare då man hör hur fruktansvärt jobbigt många har det. Ha nu en skön helg.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Marit

Marit

17 augusti 2013 14:43

Men vilket elände! Ibland så kan man bara undra vad det är för mening med sånt som tjejen hamnade för. Stackars henne.

Hoppas att du/ni har det bra.
Ha en bra dag!
Kram ♥

http://mammayth48.wordpress.com

 
Bling

Bling

17 augusti 2013 19:43

Helt otroligt vilken otur :/
Men man kan inte jämföra, alla har sitt att brottas med.
Kram <3

http://savebling.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards