Alla inlägg den 19 september 2013

Av wiolettan - 19 september 2013 09:22


Det var en del av er mina bloggvänner som undrade över om jag har blivit undersökt och ordentligt kollad av läkare, eftersom mitt hjärtflimmer kommer så ofta.


Svaret är. Jag vet inte. Jag ska redogöra vad som hänt i stora drag så får ni bedöma.


Det började för flera år  sedan med sporadiska attacker och då de lyckades fånga en av dessa på EKG fick jag medicinen Metoprolol 25 mg. En morgon efter att jag haft flimmer hela natten, ”försvann” min vänstra arm. Mycket obehagligt men känseln kom tillbaka efter ett tag, så jag gjorde inget mera förrän jag fick en liten utskällning av en medmänniska som tyckte att jag absolut skulle ha åkt in till akuten. Då ringde jag vårdcentralen och talade om hur det var och fick en utskällning till. ”Förstod jag inte allvaret i detta, du har haft en tia attack och du kan få en stroke”. Joo, nu förstod jag. ”Så, nästa gång du får hjärtflimmer så tar du dig direkt till akuten".


Vilket jag också gjorde. En kväll efter vi hade kommit hem ifrån en Ångermanlandsresa kom flimret och vi tog en taxi till Karolinska. Blev inlagd direkt och det togs en mängd prover. På morgonen efter, då jag satt och åt frukost ramlade jag och vaknade upp vid att det stod en mängd läkare runt mig och undrade: ”hur gick detta till”? Jaa, inte visste jag det, jag hade tuppat av. Läkaren sa att mitt hjärta hade stannat och stått i 8 sekunder. Jag var uppkopplad, där jag låg på intensiven, därför hade de rusat in i rummet.


Dagen efter fick jag en pacemaker inopererad som skulle hjälpa mig ifall att hjärtat skulle stanna igen, då kickas det igång. Jag har två fel på hjärtat, det ena att det vill gå för sakta och tendera att stanna, då hjälper pacemakern till, det andra felet att hjärtat flimrar, hoppar ojämnt och fort och det ska Metoprolol hjälpa till med, den är utökad till 50 mg.


Jag går på en årlig kontroll hos en hjärtläkare, som kollar pacemakern, ultraljud på hjärtat o.s.v Har gjort arbetsprov och olika tester,  EKG apparat på mig ett dygn, bl.a Flimret verkar att komma oftare om jag oroar mig för något.


Men annars är det OK.


 

Här har någon tappat ett hjärta. Grönt hjärta, hoppets färg.






Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards