Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Medmänsklighet.

Av wiolettan - 19 januari 2014 08:45


Tänk om det fanns mer pengar som kunde läggas på sjukvården. I alla fall så att det kan anställas mer personal som hinner och orkar med alla patienter. Både äldrevården och våra sjukhus behöver fler som kan engagera sig. Och, det kostar.


Då jag låg inne på Karolinskas intensivvårdsavdelning märkte jag att det många gånger var tufft för de som jobbade, att hinna med allt och alla. Jag personligen kan inte klaga, blev väl omhändertagen.


Jag låg, ensam på ett rum, uppkopplad, med hjärtkoll och allt, det var natt, då det kommer in en äldre man. Han går rakt fram till min säng och börjar att dra i den. Han kämpar väldigt men orkar tydligen inte flytta den som han ville.


”Vad gör du”? frågade jag.


”Jag måste flytta dig ifrån fönstret för havet kommer snart, det ska bli översvämmning och då kan du inte ligga här, då drunknar du”.


Då förstod jag att han var dement eller något så jag sa:


”Gå och leta rätt på någon sjuksköterska som kan hjälpa dig, för det verkar vara för tungt för en ensam person”.


Han muttrade något ohörbart, men, gick ut genom dörren. Vad kunde inte ha hänt honom om han hade virrat ut på gatan? Kunde tydligen inte ta vara på sig själv och ingen hade tid med honom.


Men ett vet jag. Mannen hade ett gott hjärta för sina medmänniskor. Varför skulle han annars tänkt på mig, mitt i all sin virrighet? Han försökte ju att rädda mitt liv.



 
 
GeddFish

GeddFish

19 januari 2014 09:15

Välkommen tillbaka till bloggen, finaste Wiolettan! ♥
Förstår att du varit ordentligt sjuk, glad åt att du rest dig igen!
Många mycket medmänskliga kramar ♥♥♥ Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

19 januari 2014 11:17

Välkommen tillbaka säger även jag! Så roligt med ett inlägg från din sida. Förstår att du varit mycket sjuk men hoppas verkligen att det går på rätt håll nu. Ja, nog skulle det behövas mer pengar till vård och omsorg.

Kram och go' söndag!

http://znogge.wordpress.com

 
Eva

Eva

19 januari 2014 15:00

Heeej Wiolettan va kul att se dig, jag letade en dag efter dig men kunde inte hitta dig :) va glad jag blir nu :) önskar dig en ljuvlig dag kramen

http://evasblogg.blogg.se

 
Piedra

Piedra

19 januari 2014 18:24

Medmänsklighet kan komma i många olika former. Så fint att han tänkte på dig, fast han uppenbarligen inte riktigt visste var han var. När min pappa låg inlagd en gång så var där en kvinna på avdelningen som försökte rymma så fort hon fick chansen, också dement. Jag fick hjälpa till att vakta henne - och hämta tillbaka henne från hisshallen - därför att personalen inte hade tid med henne. Det behövs helt klart mer resurser inom sjukvården. Jag kan inte påstå att jag har samma erfarenheter som du av akuten här där jag bort. Snarare tvärtom.
Jag är så glad att du är här! :)
Varma kramar! ♥♥♥

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
gun

gun

19 januari 2014 21:17

Välkommen Wiolettan skriver jag med. Har förstått att du varit sjuk men jag hoppas att det går åt rätt håll.
Håller med om att sjukvården behöver mer personal än vad de har idag. Sjukvård och barnomsorg är något som alla behöver i livet och det går inte att sparas på.
Blev så glad när du hade skrivit i min blogg....
Många varma kramar
gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
S/Y Euphoria

S/Y Euphoria

20 januari 2014 08:01

Välkommen tillbaka! Vad roligt att se dej igen.
Ja det är tragiskt med vården många gånger, det ser jag själv ganska ofta då jag jobbar som undersköterska inom äldrevården.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

neta

20 januari 2014 12:13

Det var så kul med mössan, dottern började på den här...
I torsdags ringde en dam från Hudiksvalls Tidningen och hade fått
tips att en tjej gjort en Hudikmössa... Idag har hon blivit fotograferad och intervjuvad nere vid Möljen som det heter där sjöbodar är... Så nu kommer hon i tidningen,.. Kul, kul!
Hoppas allt är bra med Er! Många kramar!

 
Ninnibeth

Ninnibeth

20 januari 2014 13:09

Men va' roligt att se dig igen! de är duktiga på Karolinskas Hjärt-IVA; det lärde jag mig när maken hamnade där för några år sedan; skönt att de fortfarande håller stilen!
Håller tummarna att hjärtat ditt sköter sig nu! <3

http://ninnibeth.wordpress.com

 
Lena

Lena

20 januari 2014 21:38

Ååååå så glad jag blev igår över att se en hälsning inne hos mej!! :))))

Så du har legat på sjukhus, jag har funderat må du tro, om hur du mått *hjärta*

Hoppas du mår bra idag, & välkommen tillbaks!! :)))

Varmaste kramen till dej *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Anita

Anita

21 januari 2014 15:42

Så tråkigt att du varit sjuk men bra att du är på bättringsvägen. Tyvärr visste jag inte det.Jag håller med dig. Lite mer pengar till sjukhusen och kanske lite fler sköterskor också så någon hade haft tid. I veckan som gick så fick vi en läkare i släkten.Den första och ända. Det är min systers barnbarn.Men jag antar att hon ska gå vid sidan om ett tag först. Jag hoppas du blir bättre för varje dag som går nu. Ha det bra. Kram/Anita

http://www.123minsida.se/AnitaPaxi

 
Kraka

Kraka

22 januari 2014 12:01

Men snälla nån! Sådant får inte förekomma på en intensivvårdsavdelning!

http://kraka.moah.se

 
Tony Malmqvist

Tony Malmqvist

22 januari 2014 15:03

Finns många som är betydligt virrigare än den mannen. Vi kan ta våra politiker som ett exempel. Ha det gott!

http://friattleva.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards