Direktlänk till inlägg 21 augusti 2014

Lycka och tjafs.

Av wiolettan - 21 augusti 2014 08:15


Vädret, ja det är helt underbart. Uppehåll, svag vind och några små luckor av blå himmel ibland molnen. Kan det vara bättre? Ja, för många av er, men jag trivs.


Mysingen och jag är lite olika men vi trivs bra ihop och kärleken frodas. Som han sa i morse då vi pratade om att han inte var miljonär som sin bror att, " sex kan man köpa men inte kärlek, nöjen kan man köpa men inte lycka". Jag tyder det som om han är toppennöjd. Han såg lycklig ut då han sa det.


Men vi gruffade med varandra också, så tro inte att det bara är glatt och lätt fast det är mest det som jag brukar skriva om, i den mån jag skriver om oss två.


Nu blev vi osams om tiggare. Det satt, som vanligt en tiggare på Sturegatan och jag hade inga pengar på mig utan bad att få av mysingen. Men, nix, han ger inte dessa som sitter och tigger några pengar. Det kan vara delade meningar om detta men jag har svårt att gå förbi någon som behöver min hjälp av vad slag det vara månde. Det enda jag kunde få var att låna en krona av mysingen. En krona, inte mycket tyckte jag då och så var tjafset igång.


 

Vi hade på vår runda i morse hittat 4 st Loka och 1 st Coca Cola flaska oöppnade som han tog hem. De låg utspridda på gräset bara. Någon hade fått nog och orkade kanske inte bära hem dom igen. Vad tjänade inte vi på det?


Många säger att det är fel att det kommer så många hit och tigger och att vi inte ska ge dom något. Ja, visst är det fel, och, visst kanske de utnyttjar min blåögdhet, men det vet jag inte.






 
 
GeddFish

GeddFish

21 augusti 2014 09:27

Din Mysing är jätterädd om dig, i en varm stor kärlek, det känns i dina skrivna ord.
Man behöver inte alls tycka lika om allt, men det underlättar om man är något sånär överens.
Jag har sedan många år skänkt bort fina saker, möbler, kläder och filtar till nödställda. Det är mitt sätt att bidra. Jag skickar inga pengar till organisationer och ger inget till tiggarna. Det är synd om de som sitter där, men det finns annat bakom, finns de som tar pengarna. Usch, detta är jättesvårt.
Varm kram till er ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Kraka

Kraka

21 augusti 2014 09:38

Vi skulle behöva ta tag i problemet på en mer strukturell nivå. Mat och kläder inför vintern, tak över huvudet mm. Dessutom behöver EU-politikerna sätta ner foten beträffande ansvarsfrågan om att alla ska ha ett värdigt liv.

http://kraka.moah.se

 
Blåst af Kuling

Blåst af Kuling

21 augusti 2014 09:40

Grattis till din underbara kärlek, jag blir varm i hjärtat när jag läser om den. ♥ Jag håller med GeddFish i det hon skriver om tiggarna, att det finns mycket bakom och att det finns de som tar pengarna. Vi vet så lite och det är otroligt svårt att greppa om det är fel eller inte att skänka dem pengar.
Kramar i massor! ♥

http://grevinnekulingen.blogspot.se

 
znogge

znogge

21 augusti 2014 10:02

Att hjälpa en medmänniska kan aldrig vara fel men samtidigt så är jag inte säker på att det är rätt sätt. Det organiserade tiggeriet är ett stor problem men det måste lösas på ett annat sätt. Tyvärr är det nog så att bakom finns någon annan som tar pengarna. Så jag ger inte heller.

Husse och jag är inte överens om allt men det behöver man inte heller vara. Kärleken kan hålla ändå.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

21 augusti 2014 10:35

Vi har ju inga större problem med tiggare här på ön, utom under sommaren när de är här och semestrar. Då sitter de på Östercentrum utanför Systembolaget och försöker ge oss dåligt samvete. Jag ger dock aldrig pengar till tiggare, för man vet aldrig vart de slantarna tar vägen. Mycket av dem används säkert till tobak, sprit och knark, eller hamnar hos några ligor av någon sort.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anita

Anita

21 augusti 2014 14:33

jag är också lite kluven när det gäller tiggare. Utomlands brukar jag ge en liten slant för jag tror att de har det sämre än de har det här. Det är inte ofta vi har tiggare här , ett par gånger ibland på sommaren. En gång la jag i en slant till en som stod utanför affären. När jag handlat och gick ut igen då kom den där tiggaren ifrån systembolaget som ligger nästan mitt för affären.Nu lägger jag inga pengar mer.Ha dte bra. Kram.

http://www.123minsida.se/AnitaPaxi

 
Piedra

Piedra

21 augusti 2014 21:37

Det är härligt med kärlek, men visst händer det att man kolliderar ändå. Och konstigt vore det ju annars.
Jag tänker som så att ingen kommer hit frivilligt och sitter på iskalla gator och torg för att tigga. Jag kan bara inte tro det. Och inte är det många kronor de får ihop heller, för de flesta är väldigt snåla när det gäller tiggare. Och om det nu skulle vara så att de mer eller mindre är kidnappare av ligor som tar det mesta av deras pengar, så kanske pengar trots allt inte är det bästa att ge. Jag brukar tänka som så att de kanske får mer nytta av att jag köper något att äta och dricka till dem.
Kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Ninnibeth

Ninnibeth

22 augusti 2014 10:31

Självklart krockar man ibland; tänk va' tråkigt det skulle vara att bo ihop med en kopia av sig själv... ;)

Vad gäller tiggare så lutar jag lite åt Mysingens håll; men om du mår bra av att ge dem en slant så skadar det ju bara din plånbok. De kanske utnyttjar dig, men du mår ju bra av att ge, så då "vinner" ni ju båda isåfall? :)

http://ninnibeth.wordpress.com

 
gun

gun

22 augusti 2014 14:26

Din mysing är nog bra go mot dig....
Det där med tiggarna är delat för mig men jag håller nog med mysingen.
Efter att ha sett hur de går ur fina nya stora bilar (som sedan fortsätter att lämna ur på nästa ställe)och sitta och prata från nya mobiler som Samsung galaxy och Iphone.... så undrar jag!?!
Önskar dig en trevlig helg.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
GeddFish

GeddFish

22 augusti 2014 16:32

Jag såg med egna ögon idag när en jättetjusig svartklädd dam kom framseglandes med sin iPhone och började räkna på dens miniräknare, innan hon satte sig ner vid den mörka söta, likaså modernt klädda tiggerskan utanför Åhléns. Så tog hon hennes pengar och fortsatte.
Alltså, då blir jag ledsen. Kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards