Direktlänk till inlägg 11 juni 2015

Tankar! Och Tack Ann-Marie...

Av wiolettan - 11 juni 2015 10:00


... för namnet på blomman, som jag frågade om i förra inlägget. Jag går förbi där nästan varje morgon och har undrat så, men nu behöver jag inte undra längre, nu vet jag.  Oxtunga.Var en sådan människa och lev ett sådant liv,

att om varje man och kvinna var lik dig,

och varje liv likt ditt,

så vore jorden ett Guds paradis.


Några ord av Phillips Brooks.


I morgon är det dags, vi åker norröver, hem till Ångermanland. Tänk att jag säger fortfarande hem då jag pratar om den plats där jag föddes och tillbringade mina barn och ungdomsår. En jobbig period i mitt liv på många sätt, men den tiden har format mig till den jag är idag.


Vi 10 barn hade underbara föräldrar, så det kan jag inte klaga på, men så olikt vad dagens barn och ungdomar får uppleva, både för och nackdelar. I och med att min mamma var så mycket sjuk i sina nerver så blev det, för mig, en jobbig uppväxt. Vi hade ett litet jordbruk och det gjorde att vi som barn fick jobba, med dagens mått mätt, lite väl mycket och många gånger tungt. Jag har berättat om allt detta i min bok så många av er känner till det.


Men den tiden är nu förbi och vi ska "hem" och ha semester. Inte bara det. Jag har nämligen fått en liten stuga som min äldste bror har haft men som han nu tycker sig inte behöva. Det är våra föräldrars bagarstuga som är inredd till sommarstuga, med vatten, avlopp, el och det som behövs. Lite utrymme, men det räcker för oss två. Den är vinterbonad men vi kommer nog att vara där i olika perioder på sommaren enbart.


Vi återkommer efter några veckor till dess får någon annan sköta om det hela här.


 

Någon dator tar vi inte med oss men jag hoppas att ni inte glömmer bort mig. Det ser jag kanske om ni lämnar något litet avtryck här.  Som regnet har gjort på denna bild som jag tog vid en av våra morgonpromenader. Regnhjärta.


Ha det finfint med det väder som är bäst.
 
 
znogge

znogge

11 juni 2015 11:37

Då önskar jag dig en riktigt trevlig resa hem till barndomens trakter! Så mysigt med en egen stuga.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

11 juni 2015 15:17


Så härligt med stugan, nu är det ju som att ha ett sommarställe att åka till. Nejdå Wiolettan, det är ingen risk av vi glömmer bort dig...

Ha det så gott och stor kram på dig ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

11 juni 2015 16:27

Ha en riktigt härlig semester och tänk på mig i nästa vecka när jag befinner mig i samma landskap som du.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Farmor Ulla-Brith

11 juni 2015 18:59

Hej,

Jag har namnet Gurkört på min blå buske. Vilket är rätt.?

Ulla-Brith

 
Ingen bild

Att bara vara jag

12 juni 2015 06:40

Hoppas att ni får en riktigt fin och trevlig, minnesvärd vistelse hemma i ditt barndomshem. Ångermanland är vackert! Kramar ♥

 
Piedra

Piedra

13 juni 2015 12:23

Åh, så fantastiskt! Både att ni ska åka till dina gamla hemtrakter och att ni fått en stuga. Så alldeles underbart! Ångermanland är otroligt vackert. Ha det nu så otroligt gott så hörs vi när du är tillbaka på bloggen igen. Varm kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

14 juni 2015 09:12

Härligt med stugan, och att du åker hem. Det är väl trots det du känner i ditt hjärta.....hem.
Hoppas att du får en fin och trevlig sommar. Skönt att ta en paus från datorn. Det behövs.
Ha nu en JÄTTEFIN sommar fina bloggvän.
VARMA SOMRIGA kramar från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Kraka

Kraka

14 juni 2015 18:18

Härligt med en egen stuga!

Kram

http://kraka.moah.se

 
Mia

Mia

14 juni 2015 18:21

Är en gift mamma och har två barn och vi bor på landet. Är 44 år.

Ni kommer att få följa mitt liv som att vara annorlunda med diganoser m.m & mitt liv. Jag är född -70, lever med min man och 2 barn, 6 hundar, Hundar är mitt liv, Utan dessa underbara varelser vore inte livet ett liv.

Jag är en person som har svårt att möta ensamheten och inte ha någon att bolla mina tankar med. Jag behöver ha någon som orkar lyssna. Jag har vänner som jag känner jag inte vill tära på mer. De är vana vid mitt glada jag och det känns att jag vill kunna prata med människor som inte har förutfattade meningar och samtidigt kan ge mig perspektiv på mina tankar och funderingar.

Vad jag gör på min fritid!
Jag tycker om att hitta på saker på min fritid som allt från att träna, kolla film, äta något gott, åka någonstans, bara vara, ut i naturen, fiska, vad som helst helt enkelt. Det finns inget jag inte kan tänka mig att göra. Tycker om när det händer något eller inte på rätt sätt.

Om den jag söker!
Jag söker den som är villig att förstå, som har en drivkraft och är ärlig i sina avsikter och som kan värdesätta utbytet av tankar och goda råd. Någon som är rak och intresserad av att ge och ta.

Vad vill jag göra med dig!
Det är svårt att säga, beror alldeles på personen i fråga. Ibland är det tillräckligt att prata, ibland att göra något roligt eller intressant. Sådant visar sig efterhand.
Vilken kontakt är jag öppen för IRL - Träffas och umgås, Brevkontakt här på sajten, Chatt, Träffas på tu man hand, Träffas flera och hitta på nåt kul
Etniskt ursprung Europeisk
Önskad relation Vänskap, Endast vänskap, Onlinevän / Chattvän
Läs gärna min blogg:
miamiamia.bloggplatsen.se

Jag söker kvinnliga vänner och jag vill komma i kontakt med alla er som liksom jag också har en Asperger-Diagnos. Din ålder ska vara 40+. Jag själv är en mamma,fru på 44 år år. Bosatt i Småland. Jag älskar hundar, hästar, hantverk, promenad, familjen, utför, träna, djur, segling m.m Så du med en Asperger-diagnos. Skriv gärna! Det skulle göra mig jätteglad!

Mitt liv ! Jahaa, var börjar man. Jag är Mia. Jag är 44 år och sjukskriven. Jag har nyligen fått diagnosen Autism, asperger, utvecklingstörning m.m Här på bloggen kommer jag skriva om min vardag som mina förhinder, hur jag hanterar det och förhoppningsvis hur jag förbättras. Ingen vill vara sjuk eller fångad i sina egna tankar.

Skämmas över ensamhet ?
Jag skäms över att jag är ensam. Till vardags säger jag det inte till någon. Jag har ju familj så när människor frågar vad jag t ex har gjort i helgen så har jag alltid något att berätta.

Men jag vet inte om de reflekterar över att jag aldrig berättar om att jag träffat andra människor. På facebook skriver alla om olika familjeträffar, fester och parmiddagar de varit på. Det gör aldrig jag. Värst är storhelger som midsommar och nyår. Då "ska" man ju gå på olika fester. I bland kan man fira med släkten men det är inte samma sak.

Nyår har jag firat med bara min familj flera gånger. Det är inte lika festligt att bara vara 4. Särskilt efteråt när alla ska berätta hur kul de hade på sin stora fest.

Då skäms jag. Förra nyår åkte vi bort till en större stad och firade på restaurang och så. Nästan bara för att kunna säga "vi åkte bort bara vi i familjen och hade det mysigt". Typ självvald ensamhet. Det är inte lika skamligt.

Varför är det så ?
Finns det fler som skäms ? Det är inget fel på mig. Det är bara omständigheterna som har skapat min ensamhet. Det finns heller inga naturliga mötesplatser längre. Så varför skäms man ? Det är fult att vara ensam eller ?

Ensamhet!
Undrar i bland hur det kunde bli så här. Hur kunde jag bli så ensam. Jag flyttade till en ny stad, gifte mig och fick barn. Har alldrig haft vänner. I den nya staden hittade jag inga vänner. Hur går man vidare ? Man börjar tvivla på sig själv. Vad är det för fel på mig ? Jag är helt normal, hyfsat social, trevlig och ordnat liv. Alla andra är så upptagna. Varför finns det ingen i min stad som passar mig ?

Att veta eller inte vet!
Att veta hur hemskt det än är, är alltid bättre än att leva i ovisshet. I alla fall när man undrar och vill veta. Man skonar ingen genom att undanhålla sanningen och
verkligheten.

För att kunna gå vidare måste man få ett avslut, ibland går det inte att få det, då får man skapa sitt eget avslut. Bygga upp en bild som stärker beslutet att ta första steget till ett nytt liv.

Det finns saker man aldrig kommer bort i från, men desto fler man kan lämna bakom sig, desto färre behöver man släpa med sig in i framtiden.

Jag ska städa i min ""ryggsäck"" nu, jag ska tömma den på allt jag inte behöver, kanske behöver några fläckar skuras bort, vissa kanske inte ens går bort. Då får jag täcka över dem, dölja dem. Bara jag vet vad som finns där. Ingen annan.

Jag känner mej lite, vilsen nu på kvällskvisten/natten. Mycket tankar och känslor som kommer. Jag söker arbete, men vet väl egentligen inte vad jag vill jobba med. Varför ska det vara så förvirrande. Jag skulle verkligen vilja brinna för något, som skulle vara unikt.

Något som verkligen skulle kunna utvecklas till något jag kan leva på. Sen ensamheten att inte ha någon respektive är också jobbigt ibland. Att ha någon som älskar mej för mej, skulle vara toppen. Allt kommer i sinom tid, sägs det. Så det gör väl det också.

Tankar och känslor !
Jag känner mej lite, vilsen nu på kvällskvisten/natten. Mycket tankar och känslor som kommer. Jag söker arbete, men vet väl egentligen inte vad jag vill jobba med. Varför ska det vara så förvirrande. Jag skulle verkligen vilja brinna för något, som skulle vara unikt. Något som verkligen skulle kunna utvecklas till något jag kan leva på. Sen ensamheten att inte ha någon respektive är också jobbigt ibland. Att ha någon som älskar mej för mej, skulle vara toppen. Allt kommer i sinom tid, sägs det. Så det gör väl det också,

Förbjudna tankar ?
I bland far tankarna runt så det nästan gör ont i skallen, tankar som bara drar mig neråt. Vad är det för mening? Varför gör det så ont? Varför ska jag när det inte spelar någon roll? Om jag inte vaknar i morgon, om jag inte kommer till jobbet i morgon, om jag inte kommer hem i morgon. Visst skulle jag saknas men mest för att jag skapar ett problem med att inte komma till jobbet, eller ingen betalar hyran. Men sedan då när det obekväma är över och det praktiska är löst? Mina barn! Javisst skulle de bli ledsna visst skulle de sakna mig, men sedan då när gråten och längtan är över? Att leva enbart för sin egen skull är svårt, det är så svårt att det inte går. Glädje, kärlek, behov, samhörighet, gemenskap är ord som vill få dig att vilja, att vilja andas, att vilja vakna, att vilja äta, att vilja sova...att vilja leva. Vad är det då som får mig att göra det jag gör. Att gå upp om morgonen, ta på mig kläderna och gå till jobbet. Vad får mig att le när det passar och att skratta på rätt ställe. Någonstans inom mig finns minnet kvar. Det om hur det var när jag var lycklig, när jag var lycklig och ville leva.

Att acceptera !
Det är nog det svåraste som finns att kunna acceptera att jag är ensam. Jag har levt i ett långt förhållande där vi varit sammansvetsade och gemensamt tagit beslut och hanterat svårigheter men också delat de lyckliga stunderna. Att sedan stå helt ensam med allt är fruktansvärt, man är sårbar, känner sig utlämnad och förvirrad. Jag har delvis vant mig men känslan av att inte längre ha en annan människa vid sin sida som förstod allt man sa och kände inger en känsla av tomhet. Även om jag har vänner och släkt så har de sina egna liv, det är inte alltid lätt att tynga dem. Jag har insett att jag aldrig kan få tillbaka det jag förlorat men optimisten i mig säger att jag kan komma nära.

Hoppas att ni kan hjlpa mig med detta ! Tack i förhand! På återsende.

Det som är lätt med min Asperger!
Vara med djur (det ställs liksom inga krav då, det är helt kravlöst).
• Umgås med barn (det är samma sak där, helt kravlöst).
• Prata och umgås med vuxna (Det är lätt det också, fast bara om de känner mig).

Skriva ned mina tankar och funderingar.
Skriva på msn.
Prata via nätet med jämnåriga (då känner ju inte de mig och har inga förutfattade meningar).
• SMS:a om det är något särskilt (föredrar det framför att ringa. En del tycker om att jag gör det, andra inte).
Det som är svårt med min Asperger!
•.Ta mig för saker (alltså att göra saker om jag inte blir tillsaggd).
Vara social (Jag funkar bäst för mig själv)
• Inte våga ringa samtal till läkare, sjukvård, färdtjänst bland annat (vågar inte prata med de jag inte känner på telefon).
•I nte kunna prata och umgås med jämnåriga utan att det känns jobbigt.
• Inte kunna stänga av ljud (Fokusera i en diskussion om det är fullt med ljud runt omkring).
Prata med de jag inte känner.
Titta folk i ögonen.
• Åka buss.
• Vara på stan länge (ett tag går bra sedan blir jag trött i huvudet).
• Prata över huvudtaget (om det inte är med familjen). Föredrar att skicka sms så långt det går istället för att ringa folk.
• Blir trött om det är mycket ljud omkring mig.
Finns säkert fler. Gäller bara att komma på dem.

Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser!

DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
TACK I FÖR HAND!

miamiamia.bloggplatsen.se
mia2@home.se

/ Mia.

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
gun

gun

14 juni 2015 21:19

Trevlig resa får jag önska dig. Kul med en stuga däruppe.
Hoppas kameran är med så vi kan få se bilder.
Glömmer dig gör vi då rakt inte.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Patricia

Patricia

16 juni 2015 13:44

Jag hoppas så att ni får en trevlig resa och en härlig tid där uppe. Jag hoppas du delar med dig av lite foton när du är tillbaka:) Vore kul att få se lite hur ni haft det, i alla fall läsa om det. Var rädd om dig, och varandra.
kramar

http://patriciac.blogg.se

 
Lena

Lena

16 juni 2015 22:14

Men vilken vacker gåva du fått! en stuga i din hembygd *hjärta*

Ser framemot bilder & berättelser om er tur Norröver :))

Må så gott! & varm kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Lidén

18 juni 2015 16:12

I ditt hjärta kommer det alltid att vara ditt "åka hem". Jag hoppas ni har det mysigt i bagarstugan och kan njuta av varandra och miljön. Vem vet. Ni blir kanske så förtjusta att ni stannar kvar där året runt. Glad Midsommar och Bamsekram från Bosse

 
Annika

Annika

19 juni 2015 08:30

En stor kram och en önskan om en riktigt skön midsommar till er båda.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Gunnel

Gunnel

19 juni 2015 09:48

Jag önskar dig en härlig semester i dina barndomstrakter. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Torsdag 27 maj 09:45

  Äntligen verkar det häftiga regnvädret ha dragit undan. Det har kommit stora mängder de senaste dagarna, med en del översvämningar som följd. Men, vid vår morgonrunda i morse var det mulet, grått men uppehåll.   På vår ”några dagars res...

Av wiolettan - Tisdag 25 maj 08:15

Vi har, för första gången på över 1½ år varit ute på en bilresa. Det var trevligt, intressant, men jobbigt. Min Mysing har verkligen längtat efter att komma ut, åka iväg och se något annat, så han hade planerat en liten miniresa för oss.    ...

Av wiolettan - Måndag 17 maj 08:30

  ...har vi kunnat göra, det kändes så bra. Det tar sin långa tid, men det är det värt. Att få komma ut och gå, bara det är en ynnest, en gåva som jag inte nog kan värdesätta. Kanske för att jag har varit i den sitsen att inte orka gå ut så tänker ...

Av wiolettan - Onsdag 12 maj 10:57

  ...kan betyda att det är vänner som man har haft länge. Eller, kan det betyda att det är vänner som är till åldern kommen? Då det gäller mina vänner kan det vara både ock.   Jag hörde på radion i morse att det var Gamla Vänners Dag idag. Jag ...

Av wiolettan - Måndag 10 maj 08:51

  Ny dag och ny vecka och förhoppningsvis ett nytt och varmare väder. Fast just nu så regnar det för fullt.   Idag är det utdelning av vår tidning på SPF. Många har e-mail och vi får tidningen den vägen, medan andra fortfarande får en pappersti...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 79 åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se