Direktlänk till inlägg 7 mars 2016

Ny vecka, nya möjligheter.

Av wiolettan - 7 mars 2016 10:28


I morse var det verkligen förrädiskt att gå på trottoarerna hos oss. Vi skulle ta vår vanliga runda, men fick skippa strandpromenaden och tog en stadspromenad i stället. Underlaget var blandat, grus, snömodd, is och vatten. En liten stund var vi i alla fall ute. Plus minus noll visade termometern.


Sedan, efter frukost,  gick vi ner till Landsvägen för att handla, det småduggade och ändå satt det tiggare utanför affärerna som vanligt men det kändes lite extra jobbigt då det var ett så´nt olustigt väder. Jag har ju så svårt att gå förbi dessa för det gör så ont i hjärtat, tar omvägar om det går, ger dom något om det går.


Min mysing han är "stenhård", inte en krona till tiggare. Joo, det händer ibland. Om det är någon som sitter eller står och spelar och kanske sjunger då tycker mysingen att de gör något i alla fall och då kan han ge en slant.


Därför blev jag otroligt förvånad en dag då han kommer hem ifrån en tripp till affären. Jag kunde inte följa med.


"Idag gav jag något till en tiggare utanför Lidl", sa han då han kom hem. Jag trodde honom inte, absolut inte.


"Men" sa jag, "av princip ger du ju aldrig något till dom som sitter där".


"Nej jag vet men pantautomaten var trasig och det stod en utanför och ville ha de burkar som kunderna inte kunde göra sig av med, så han fick mina". Jaha, då förstod jag.


 

Ett skyltfönster hade dessa lappar uppsatta. Ord och inga visor. "Stöld är lika med en ståplats i Bällstaån". Den ån ligger inte så långt därifrån.




 

Ett hjärta kom också i vår väg.


Jag kommer osökt att tänka på en strof ur en sång som bland andra Christer Sjögren brukar sjunga.


Räck mig din hand vi har samma väg att gå,

räck mig din hand vi har samma mål att nå.

Glöm allt som skiljer och låt oss tänka på

vi behöver alla varann.


 
 
znogge

znogge

7 mars 2016 11:39

Jag ger inte till tiggare för jag tror inte på den lösningen. Men visst skär det i hjärtat när man ser dem sitta där i det dåliga vädret... Att ge pantburkarna blev väl kanske en lagom kompromiss :D

Kram och ha en bra start på veckan!

http://znogge.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

7 mars 2016 12:04

Jag har ont för att se dessa tiggare sitta omlindade av filtar och säga "hej". Försöker gå omvägar. Det är inte rätta sättet att hjälpa dem, jag ger inget, bättre de får hjälp i hemlandet och får vara med sina barn. Svårt.

Varm kram, fina ♥ ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Gunnel

Gunnel

7 mars 2016 12:16

Det är verkligen ett dilemma med alla dessa tiggare. man vet inte riktigt vad som är rätt och fel att göra. Hos mig har det snöat i 2 dagar så jag har absolut inga vårkänslor. Kram.

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Annika

Annika

7 mars 2016 20:02

Jag tänker som Mysingen...om de säljer nåt eller uppträder så gör de i allafall nåt för pengarna och då kan de få en slant. Men visst är det jobbig att se alla dessa fattiga människor.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Anneli

Anneli

7 mars 2016 20:21

Ja du ser,, du o dina hjärtan ♥
Jag ger inga pengar till tiggarna, oftast får dom inte behålla något själv. Jag har köpt frukt nån gång men det är allt. Jag får dåligt samvete bara för att jag har pengar så jag kan handla när jag ser hur dom sitter o tigger.
Ha en mysig kväll, var rädd om dig, dröm sött kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards