Direktlänk till inlägg 27 januari 2017

Olika tolkningar.

Av wiolettan - 27 januari 2017 09:12



Jag och min mysing följde med min bror till en hörselspecialist i går. Min bror skulle få hjälpmedel, eller köpa, för att kunna lyssna på TV och höra då någon pratar med honom i telefon. Hörapparater har han fått för några månader sedan. Landstinget betalar en del och det tycker jag är utomordentligt fint. Önskade att det skulle vara så då det gällde glasögon också. Det blir dyrt i längden.


Då mysingen och jag hade följt min bror och vi själva var på väg hem så steg vi på tunnelbanan vid Gullmarsplan. Det var tidig förmiddag och fullt med folk. Jag har ont i en höft och gruvade mig lite för att kanske behöva stå hela vägen. Ont i ben eller höft så blir ju varje ostadig ställning ännu mera påfrestande.


Men, vi klev in i vagnen och jag gick till mitten för jag såg att det var fullt överallt. Varje sittplats var upptagen och folk stod i gångarna.


”Ojoj, hur ska det här gå”, tänkte jag lite oroad. Men jag tog tag i ett säte och tänkte parera så gott jag kunde. Då stiger en ung man upp och säger ”varsågod”, till mig. Jag fick hans plats. Helt otroligt. Det är första gången det händer mig att någon har stigit upp och erbjudit mig sin plats, första gången i Sverige i alla fall.


Då jag i går kväll berättade detta för en väninna så sa jag ”att nu har jag tydligen blivit gammal, och, ser gammal ut, sån´t  här har aldrig hänt mig förut, fast jag har åkt så mycket både buss och tunnelbana i mitt liv”.


”Det betyder inte att du ser gammal ut”, svarade hon, ”utan det var säkert en engelsman, de brukar vara så där artiga och i England stiger de alltid upp om det kommer in en dam, för att erbjuda henne plats”.


Jag har bestämt mig för att köpa hennes förklaring.



 


 



 

Några hjärtan som jag har fotat förut, vid utepromenader. Två nedersta, skyltfönster. Den översta, en papperslapp som låg framför mina fötter i en trappuppgång, en gång.







 
 
Ditte

Ditte

27 januari 2017 10:38

Så fint att ni kunde följa med din bror som stöd.
Och skönt att du blev erbjuden en sittplats på tunnelbanan för det är vingligt att stå och balansera. Jag åker mycket tunnelbana och buss i Stockholm och tycker oftast att någon erbjuder mig sin plats. Jag blir lika glad varje gång. Tycker detta ändrat sig till det mer positiva.
Dina hjärtan var fina och kärleksfulla och lyste upp.
Stor kram!

http://akker.blogg.se

 
Ingrid

Ingrid

27 januari 2017 11:31

Jag har också blivit erbjuden sittplats av en ungdom på en buss i Stockholm. Det var för många år sedan och jag reagerade lite som du, men det är klart att vi som passerat 40 är gamla i ungdomarnas ögon. Tänk när man själv var ung och träffade 40/50-åringar, De stod ju verkligen med ena foten i graven.

Så gläd dig åt att ha träffat en artig och omtänksam kille!

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
znogge

znogge

27 januari 2017 11:47

Kanske var det helt enkelt så att det nästan syntes på dig vad du tänkte och att han var bra på att avläsa. Jag tycker också att du ska glädja dig åt att det var en ung och artig man.

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

27 januari 2017 12:17


Såklart det var en
engelsman... :D)

Stor kram ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
geddfish

geddfish

27 januari 2017 13:21

En fin gest av ungdomen! Bara att välkomna. Jag är glad över artigheten.
Min Pusselbit bar alltid alla kassar. "Slit ut en generation i taget" skämtade han alltid.
Lycka till för din bror och hörselvården!
Varm kram 💗

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

27 januari 2017 18:36

Kanske en engelskman, men det kan vara en svensk också hur som en gentleman. Samma problem här uppe, men det händer att någon yngre gör det. Det är fint och helt korrekt tycker jag. Jag lämnar min plats själv också om någon behöver den. Fint ni är med som stöd åt din broder. Och hjärtan bankat för varandra :-)
Varm kram och trevlig helg åt er!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Preciosa

Preciosa

27 januari 2017 21:00

Hej!
Jag har ju lite ont i höft och ett knä. Har alltid fin röd krycka för att jag blivit van fast jag kan gå utan :-) Mitt ena barnbarn frågade om den är "fejk". Ja sa jag, har inte ont. Här nere i Spansklandet lämnar dom alltid plats på buss eller på bankstolar när jag kommer...bilar stannar alltid vid ö-ställe fast jag inte ens tänkt gå över hahaha. Undrar om det finns hopfällbara som man kan ta fram bara när man vill sitta...
Kram P ♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Kicki

Kicki

28 januari 2017 07:14

Min dotter sa att när hon var i London så var alla så otroligt artiga. Så härligt.
Skönt att kunna höra bättre med lite hjälp, tycker också att det ska gälla glasögon med.
Du hittar alltid så fina hjärtan, kramar och en hjärterkram till dej.💚

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
trollet

trollet

28 januari 2017 10:26

Han kanske bara såg att du hade ont... Fint var det i alla fall!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

28 januari 2017 12:54

Ja, det var nog en engelsman! De är artiga just med sådant, fast väldigt oartiga med andra saker.Skönt i alla fall att du fick sitta. Fler borde tänka på andra eller kanske helt enkelt titta upp från sina telefoner och se vad som händer runt omkring.
Ha en fin helg!

http://lenaiwales.wordpress.com:

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards