Direktlänk till inlägg 15 mars 2017

Allvar och sant plus en historia.

Av wiolettan - 15 mars 2017 10:06


Ojojoj, vilken blåst, nästan så att jag blåste omkull imorse, men jag höll mysingen i hand så det gick bra. Men, solen vill gärna komma fram och det är flera plusgrader.


Igår på tisdagsträffen hos SPF var det två sköterskor inbjuda ifrån Rissne vårdcentral för att berätta om det nya förfarandet som de har där, med en speciell läkare för äldrevård. Samt ett speciellt telefonnr dit personer över 75 år kan ringa om de behöver hjälp.


Mysingen och jag gick dit och lyssnade för vi tänkte att då kunde vi kanske byta vårdcentral, nu tillhör vi Helsa vårdcentral i centrala Sundbyberg och den har fått mycket med kritik. Jo, visst, vi får byta om vi vill men om det skulle vara så att vi skulle behöva någon som kom hem för omvårdnad då måste vi anlita den vårdcental som är närmast och det är Helsa. Då blir det genast krångligt, så vi avvaktar och ser. Jag har ju nu två tider här i mars då jag har tid på vårdcentralen. Plus att till "vår" vårdcentral är det gångavstånd, kanske 15-20 för mig men till Rissne måste vi åka bil eller tunnelbana och bilparkeringsplats brukar inte vara så lätt att hitta,



En historia så här mitt i veckan.


En äldre man segnade till marken på tunnelbanan i New York. Ambulans tillkallades och han fördes till ett närbeläget katolskt sjukhus. Där fann man att det behövdes ett kirurgiskt ingrepp i hjärtat, så han kördes omgående in på operation.


Allt gick bra och när patienten återfick medvetandet fann han en nunna sittande vid sängen.


"Ni kommer att bli helt bra, mr Smith", sa nunnan och klappade honom på handen, "men vi skulle dock gärna vilja veta hur ni tänkte betala för er vistelse här? Har ni någon försäkring?"


"Nej det har jag inte", viskade mannen hest.


"Kan ni betala kontant"?


"Jag är rädd för att jag inte kan det".


"Har ni några nära anhöriga då"?


"Bara min syster i Minneapolis", svarade han, "men hon är nunna och ensamstående".


"Nunnor är inte ensamstående, mr Smith. De är gifta med Gud".


"Ja, ja," log mannen svagt. "Då kan ni ju skicka räkningen till min svåger".


 

Några ord ifrån min optimistlåda.




 
 
Lena

Lena

15 mars 2017 12:17

Det verkar vara svårt att driva fungerande vårdcentraler nu för tiden, tycker man hör missnöje lite överallt. Jag har också mina åsikter om hur "vår" drivs ibland.
Skönt du har någon att hålla dig i när det blåser. Kram

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Primrose

Primrose

15 mars 2017 12:21

,-))))))))) kanonbra historia !
Inte lätt att veta var man ska tillhöra, men om man behöver hjälp snabbt och det finns nära då är ju det ett plus, så ni gör rätt som avvaktar.
Bra med ett speciellt telenummer att ringa!
Vilken blåst.....samma här.
Men varmt är det.
Ha det så fint du bara kan.
KRAM från mig Primrose ,-)
Sen muntrar Bosses tävlingar o uppgifter upp också, eller hur ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

15 mars 2017 13:39

Numera verkar tyvärr många vårdcentraler få riktigt dålig kritik så det måste vara något genomgående fel i hur verksamheten är organiserad. Vårdcentralerna får mer pengar ju fler patienter läkaren träffar så inte undra på att besöken blir korta och många gånger opersonliga.

Tack för ett gott skratt :D

Kram och ha en bra onsdag <3

http://znogge.wordpress.com

 
Gunnel

Gunnel

15 mars 2017 17:45

Kul historia! Jag har sån tur att min vårdcentral blivit framröstad till den bästa i Skåne...och jag kan bara hålla med. Det finns inget att klaga på där. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
geddfish

geddfish

15 mars 2017 21:48

Jag vet inte annat än att jag är nöjd med min vårdcentral, som jag haft sen 1999. Den ligger 4 km från mig och de andra är 3 och 2 km bort, så det spelar inte så stor roll. Jag tar cykeln. Så länge allt rullar på och är väl, så fungerar väl det mesta.
Rolig historia, varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

15 mars 2017 22:18

Detta med vårdcentraler och byten är inte helt enkelt. Bra på ett sätt mindre bra på ett annat. Det tycks vara en hel djungel...Säkert lika bra ni väntar och ni inte kan få hjälp av Rissne hemma för det kanske man behöver.
Vi hör till Ringens vårdcentral vid Skanstull och det fungerar bra. Varje dag finns där också akuttider, bara att gå dit utan tidsbeställning mellan 8 och 11. Dock vet man inte vilken läkare man träffar men det spelar kanske inte så stor roll om man är akut dålig. Även distriktsköterskor har öppen mottagninga varje dag. Vill man till "sin " lakare måste förstås tid beställas.
Din historia var riktigt bra och tack för ett gott skratt. Och att titta in i optimistlådan hos dig piggar alltid upp.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Vonne

Vonne

16 mars 2017 08:00

Det låter ju väldigt bra det där med särskild vårdcentral för äldre och ett speciellt telefonnummer. Men som du skriver, det är ju behändigt att ha sin vårdcentral så nära som möjligt. Själv har jag ca 10 min gångväg och skulle inte vilja behöva åka buss eller tunnelbana eller bil. Ni gör nog rätt att "bli vid er läst" ännu ett tag. Det vore ju ännu bättre om din nära vårdcentral införde nåt liknande för äldre personer.Jag tycker faktiskt äldre personer ska ha nån form av gräddfil att använda. Du verkar ha ett lager av småkluriga roliga historier och trevligt att du delar med dig så vi får oss ett skratt. Denna var riktigt bra!
Torsdagskram till dig! Hoppas dagen blir fin!

http://vonnevardag.se

 
Tove Olberg

Tove Olberg

17 mars 2017 13:34

Nya grepp inom vården är alltid välkomna. Så är det att få till det i praktiken då.
Äldre behöver verkligen en särskild del i en vårdcentral, efter det geriatriska är en egen tid i livet, där mediciner o annat behövs ses från den vinkeln. Som barn och ungdomsvården har. Se tiden an. Jag undrar om jag också ska byta vårdcentral då den jag har gångavstånd till -3 min bara - har stafettläkare.
Underbar historia! Den satt med ett gott skratt! och din optimistlåda som du delar med dig av gör livet gott!
Varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards