Alla inlägg den 18 augusti 2017

Av wiolettan - 18 augusti 2017 09:05


...han gjorde mysingens dag.


Mulet, lite småregn och ingen morgonrunda. Men, jag är hur glad som helst ändå. Om ni undrar varför så ska jag berätta. Inte?  Äsch, jag berättar ändå.


Först mysingen. Vår bil gick inte igenom besiktningen denna gång. Visserligen är den 17 år gammal, men den har ju gått så bra hittills, inte krånglat, bara lite förbrukninsgrejer. Nu var det oljeläckage, en lastkännande ventil och så behövdes en generatorrem bytas.


Mysingen som är en mycket händig man inom alla områden skulle ju ha klarat detta, men vi har ingenstans som vi kan hissa upp bilen, plus att han är ju i alla fall 75 år och borde få bli pensionerad även ifrån detta. Det fick han. Vi lämnade in bilen på Mekonomen och det är där den trevliga killen kommer in i bilden.


Vid inlämningen står en snygg, ung man som verkligen har "gått kursen". Nej, denna serviceglädje kanske inte går att lära sig, den måste finnas inom honom. Artig, trevlig, kunnig och hjälpsam. Inte blev vi ruinerade heller. Det gick på under 3.500:- och det tycker jag är suveränt. Inkl. att han meddelar så vi slipper att åka och besikta om dessa felaktigheter. Mysingen är så glad, så ikväll ska vi fira.


Min glädje då?



Jo, ni vet ju att jag har haft krångel med att få beställa en återtid hos min läkare, "journalen är inte öppen", som de har meddelat flera gånger.


Igår ringde jag igen,  kvart över åtta på morgonen och telefonsvararen sa att de skulle ringa upp mig 10 minuter i ett.


Strax före nio ringer det och en trevlig tjej hälsar:  "God Morgon, det är ifrån vårdcentralen Helsa, vad kan jag hjälpa dig med"?


Alltså, jag blev så häpen. De ringer fyra timmar före bestämd tid, har aldrig hänt, snarare brukar de vara sena. Så jag kunde inte låta bli att kommentera: "Men ni skulle ju inte ringa förrän vid ettiden, hur kommer det här sig"?


"Jo", kvittrar den unga damen,  "det är så fint väder ute idag så jag ringer upp alla som har ringt ifrån ett hemnummer så ni slipper sitta halva dagen inomhus och vänta på samtal, utan kan gå ut i det vackra soliga vädret".


Ja, vad säger man. Sanning eller ej, så blev jag glad, någon brydde sig. Dubbel anledning att fira.


Känner för att visa er lite hjärtan, passar en dag som denna. Hjärtan som jag har funnit ute på våra promenader.  Skyltfönster, där kan det ofta vara hjärtan.



 



 

Vattenpölen bildar detta hjärta, nästan två. Ni ser kanske det svaga lilla till höger., som försöker och försöker. Är det kanske mysingen och jag?



 

Godsaker.



 

Dimman gjorde att någon kunde rita detta. Förstår bara inte varför det skiftar i olika färger.


 

Ett leende och några vänliga ord, det räcker långt.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards