Direktlänk till inlägg 18 augusti 2017

Hon gjorde min dag och...

Av wiolettan - 18 augusti 2017 09:05


...han gjorde mysingens dag.


Mulet, lite småregn och ingen morgonrunda. Men, jag är hur glad som helst ändå. Om ni undrar varför så ska jag berätta. Inte?  Äsch, jag berättar ändå.


Först mysingen. Vår bil gick inte igenom besiktningen denna gång. Visserligen är den 17 år gammal, men den har ju gått så bra hittills, inte krånglat, bara lite förbrukninsgrejer. Nu var det oljeläckage, en lastkännande ventil och så behövdes en generatorrem bytas.


Mysingen som är en mycket händig man inom alla områden skulle ju ha klarat detta, men vi har ingenstans som vi kan hissa upp bilen, plus att han är ju i alla fall 75 år och borde få bli pensionerad även ifrån detta. Det fick han. Vi lämnade in bilen på Mekonomen och det är där den trevliga killen kommer in i bilden.


Vid inlämningen står en snygg, ung man som verkligen har "gått kursen". Nej, denna serviceglädje kanske inte går att lära sig, den måste finnas inom honom. Artig, trevlig, kunnig och hjälpsam. Inte blev vi ruinerade heller. Det gick på under 3.500:- och det tycker jag är suveränt. Inkl. att han meddelar så vi slipper att åka och besikta om dessa felaktigheter. Mysingen är så glad, så ikväll ska vi fira.


Min glädje då?



Jo, ni vet ju att jag har haft krångel med att få beställa en återtid hos min läkare, "journalen är inte öppen", som de har meddelat flera gånger.


Igår ringde jag igen,  kvart över åtta på morgonen och telefonsvararen sa att de skulle ringa upp mig 10 minuter i ett.


Strax före nio ringer det och en trevlig tjej hälsar:  "God Morgon, det är ifrån vårdcentralen Helsa, vad kan jag hjälpa dig med"?


Alltså, jag blev så häpen. De ringer fyra timmar före bestämd tid, har aldrig hänt, snarare brukar de vara sena. Så jag kunde inte låta bli att kommentera: "Men ni skulle ju inte ringa förrän vid ettiden, hur kommer det här sig"?


"Jo", kvittrar den unga damen,  "det är så fint väder ute idag så jag ringer upp alla som har ringt ifrån ett hemnummer så ni slipper sitta halva dagen inomhus och vänta på samtal, utan kan gå ut i det vackra soliga vädret".


Ja, vad säger man. Sanning eller ej, så blev jag glad, någon brydde sig. Dubbel anledning att fira.


Känner för att visa er lite hjärtan, passar en dag som denna. Hjärtan som jag har funnit ute på våra promenader.  Skyltfönster, där kan det ofta vara hjärtan.



 



 

Vattenpölen bildar detta hjärta, nästan två. Ni ser kanske det svaga lilla till höger., som försöker och försöker. Är det kanske mysingen och jag?



 

Godsaker.



 

Dimman gjorde att någon kunde rita detta. Förstår bara inte varför det skiftar i olika färger.


 

Ett leende och några vänliga ord, det räcker långt.



 
 
Ditte

Ditte

18 augusti 2017 11:48

Vilket fint och glatt inlägg fylld med så många hjärtan! Stort tack!
Och jag förstår er glädje av på Mekonomen . Så glad en blir när någon är extra vänlig och hjälpsam. Toppen! Och nu är bilen pigg igen för fortsatt körning.
Att sedan bli uppringd från VC före utsatt tid och av en positiv sköterska - är ju hur glädjande som helst. Och glädje och positivt bemötande smittar.
Dina hjärtan som du hittat och så fint fotograferat är ett extra tecken på att låter en hjärat var med så blir det så mycket bättre.
Stor kram från mig.

http://dittemitti.se

 
Ingrid

Ingrid

18 augusti 2017 12:08

Vilken enormt fin gest att tänka på att de som ringer från hemtelefon måste sitta hemma och invänta samtalet man bokat. Den människan hade verkligen tänkt till. Heder åt henne!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

18 augusti 2017 13:00

Låter som en perfekt dag. Ibland glömmer man, att det finns
trevliga människor, trevliga och hjälpsamma utan fjäsk.
Glad å era vägnar. Trevlig veckända!

 
znogge

znogge

18 augusti 2017 14:30

Härligt och positivt så stort grattis till er båda! Klart att ni ska fira ordentligt nu :D

Kram och trevlig helg!

http://znogge.wordpress.com

 
Gunnel

Gunnel

18 augusti 2017 18:03

Så glad man blir för lite omtanke. Egentligen borde det vara en självklarhet, men när det nu är så sällsynt idag, så blir man extra glad. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Primrose

Primrose

18 augusti 2017 23:36

Härligt med hjärtan ute och inuti människor ,-)
Förstår er glädje ,-) Härlig kille och skönt att bilen blev fixad till rimligt pris och utan ytterligare krångel, visst blir man glad ,-))
Och tjejen som ringer upp så ni slipper vänta vid telefonen en härlig dag ,-))))) så himla gulligt!Jag blir så glad över att lösa om sådant!
Ha det jättefint KRAM Primrose -)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

19 augusti 2017 08:43

Vilken härlig dag, förtår att du är glad! Speciellt åt tjejen på VC, vilken service!!
själv råkade jag för första gången på 2,5 år ut för en otrevlig syster på vår reservvårdcentral i Hemse igår. Min vc i Klinte är stängd på sommaren, dessutom finns det igen läkare där. Men fr.o.m 1 sept tas den över av ett privat bolag med läkare.
Eftersom jag känner nästan alla på båda vc brukar dom vara jättegulliga, så när jag pratade med en för mig helt okänd syster i Hemse och hon var väldigt kort i tonen blev jag förvånad. Jag "försökte" få tid till en läkare men fick beskedet att dom inte hade någon tid till mig innan sept. Istället skulle jag ringa vc i Klinte. Vilket naturligtvis inte gick - den är ju stängd!
Så nu får jag vänta på att beställa tid till september och när jag sen får komma till läkaren vet man ju inte.....
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

19 augusti 2017 09:44

God morgon fina wiolettan! Så underbart att få detta bemötande ;-)
Ha en fin dag!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

19 augusti 2017 21:38

Men så mycket jag fått läsa ikapp nu, och så trevligt det är. Du sätter så bra ord på det du ser, du delar så bra med dig av vad du upplevt. Du ser små kryp, du fångar sommar på bild, du får mig att rysa av berättelsen om händelsen vid vattnet. Du ser hjärtan överallt och det är ingen slump tror jag :)
Själv har jag inte åstadkommit ett skvatt på bloggfronten, men detkommer väl när det kommer. Har en del att skriva känns det som, men ibland måste jag vänta tills det känns lätt. Kram på dig!

http://Degislivet.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards