Alla inlägg den 9 september 2017

Av wiolettan - 9 september 2017 09:16


I morse mulet och grått, vid vår morgonrunda. På väg hem började det att regna, men, det är inget som gör mig något jag är bara så tacksam att jag kan stiga upp och vandra ut. Guds nåd, från början till slut. "Herrens nåd var morgon ny",  finns en psalm som heter, skriven av Lina Sandell.


Den här helgen ska jag verkligen försöka att ta det lilla lugna. Nästa vecka är det mycket på gång och två lite obehagliga saker. Nja, jag tycker så men andra har kanske inte den känslan. Jag ska på två läkarbesök, samma vecka, en för mycket om ni frågar mig.


Bland annat ska jag till min hjärtläkare och jag hoppas att jag ska slippa tunghäftan och ta mod till mig och fråga om jag kan få slippa Warantabletterna och få någon annan tablett som tunnar ut blodet. Vet att den är dyr så det beror på något som jag inte vet, om jag får byta eller inte. Pradaxa, undrar hur den tabletten är?


Nu något trevligare, lite morgonpromenadbilder.


 

Se så fint det blommar i rabbaten.



Vid Lötsjön har kommunen haft en maskin igång och fått upp en mängd näckrosblad. Då vi kom så var det en lastbil där som hämtade upp högarna.



 

Vattenfontänen är i full gång.


 

Det här trädet tycker jag synd om. Massor med rötter ovan jord, men näringen räcker tydligen till ändå.

  


 

På tal om, tycka synd om, ja jag kan inte låta bli. Den låg på trottoaren framför våra fötter på Tulegatan.


 

Även detta hjärta låg framför oss då vi kom och gick, tillsammans med ett löv och en fimp. Fimpar slänger folk ofta omkring sig.


På tal om att slänga saker omkring sig. I morse då vi gick på Sturegatan  hörde jag helt plötsligen mysingen ropa:

"Hallå där, ta upp bananskalet du slängde och lägg det i en papperskorg, nu och i framtiden".


Han skrek verkligen högt, tjejen hade nämligen hörlurar på sig. Men hon vände sig om, högröd i ansiktet och fick vända och gå tillbaka ett 10-tal meter, för att hämta upp skalet. Tänk att hon gjorde det. Jag menar inte att hon tog upp skalet utan att hon åt en banan och bara släppte ner skalet. Hon var cirka 25-30 år år. Hur är folk funtande nu för tiden? Tittar man inte ner då man går så kan det hända en riktig olycka.


Trevlig helg vill jag önska er mina bloggvänner.






Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards