Direktlänk till inlägg 21 mars 2018

Smått och gott, ifrån själens irrgångar.

Av wiolettan - 21 mars 2018 08:30


Sol ute och sol inne och till helgen byter vi till sommartid. Om det tycker jag inte, jag menar att flytta på tiden på klockan så där, två gånger per år. Till vilken nytta? Därom tvistar inte de lärde har jag hört.  Enligt dom så vinner man lite, mera ljus på kvällen, eller vad dom nu säger. Men jag tror att det man vinner på gungorna förlorar man på karusellen, eller vad det nu heter.


Endast den som inte uträttar något

i praktiken, kan undgå att göra fel.


I går var jag och klippte mig. Där kan jag ju också undra, till vilken nytta. Nu har jag kommit till det stadiet då jag hela tiden är missnöjd med mitt hår och frisyr. Tycker inte att det ser klokt ut, ärligt talat. Hur bär sig alla andra åt som är så fina i sina frisyrer? Undrar om jag skulle ta och anmäla mig till "Gokväll´s, gör om mig"? Så spännande det skulle vara. Men, kamerorna avskräcker mig.


I går var jag till SPF på ett musikcafé. Min mysing hade gjort iordning ett program om Sven Erik Magnusson i Sven-Ingvars, om hans liv och gärning. Lite filmklipp, lite prat där emellan och mycket sång och musik. Det gillar jag. Vi fick också kaffe med gott till och som tack fick mysingen en bukett med tulpaner.


Idag blir det mera sång. Strax ska jag göra mig klar för att gå till en sångövning i vår lilla sånggrupp. Det gäller att passa på då jag mår bra.



 

Så sant som det är sagt.


Ha det bra mina bloggvänner.



 
 
Ingrid

Ingrid

21 mars 2018 10:04

Jag tycker att man kunde införa sommartiden som normaltid, då får vi det lite ljusare på eftermiddagarna/kvällarna året runt. Det flyttande två gånger om året är helt befängt.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Preciosa

Preciosa

21 mars 2018 12:52

Hej Wiolettan!
Ja jag gillar inte heller detta med omställning av tiden. Jag vill ha normaltid alltid :-)Så normal som jag är ... :-)
Klippa håret, ja det skulle jag behöva, jag har ju min lilla frisör i Torre och vet ingen här :-) Får väl ha hästsvans men det passar jag inte i :-)
Det lät trevligt med Mysingens program!!Fint!
Det bästa att ge är tid...det säger allt. Men alla har ju inte tid numera tyvärr.
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Gunnel

Gunnel

21 mars 2018 13:30

Att ge av sin tid är den bästa gåvan man kan ge. Den är värd mer än guld. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ditte

Ditte

21 mars 2018 16:19

Jag är också av den inställningen att sommartiden inte alls behövs. Förstår inte alls vitsen. I KIna, detta stora land, stort som en kontinent, har man en tid i hela landet. Basta!
KLippning är svårt att få till. jag har en så bra frissa i Spanien och allt annat blir inte bra. Har verkligen prövat.
Vilken trevlig sång och musikstund som din "Mysing" ordnat. Och roligt med Sven Ingvars musik. DEn är medryckande.
Jag är så glad öfr de dagar di måtr bättre och hoppas nu det blir många sådana.
Jag tänke rpå dig från Peking och idag har vi haft en del trevligheter att stå i.
Natt, natti från mig.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
Znogge

Znogge

21 mars 2018 16:31

För min del påverkas jag inte alls av omställningen men Husse som går upp väldigt tidigt tycker det är jobbigt. Jag tycker om långa ljusa vår-och sommarkvällar så fick jag bestämma kunde man skippa normaltiden och ha sommartid året om. Dock känns det inte som en extremt viktig fråga.

Tyvärr har hårets kvalitet en tendens till att försämras med stigande ålder och det gäller även oss kvinnor. Då blir det nog inte så lätt att få till frisyren även om en bra klippning är en bra bas.

Kram och god onsdagskväll!

http://znogge.wordpress.com

 
geddfish

geddfish

21 mars 2018 22:35

Jag håller med dig om håret. Jag var hos frissan idag. Hon gjorde det så bra hon kunde, men mitt hår är som det är, tror inte nån Gör om mig, skulle fixa det bättre. Både hårstrån på huvudet och ögonbryn, fransar, blir klenare.
Men en får vara glad ändå och sjunga och göra sitt bästa! Sven-Ingvars, det är toppen, det!
Nu blir det nattakram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Kraka

Kraka

22 mars 2018 13:34

För oss som arbetar är den där extra ljustimmen guld värd. Men för min del får man gärna ha sommartid året runt om det nu är så jobbigt att ställa om sin klocka.
Får i alla fall passa på att önska en fortsatt bra torsdag och en trevlig helg!
Kram

http://kraka.moah.se

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

24 mars 2018 08:09

Jag vill ha sommartid året om. Ljusare eftermiddagar på vintern gör oss mer glada. Men ändra tiden hit o dit, idiotiskt. Fint hår, ja jag tror det är många som har extensions eller rent av peruker. Själv saknar jag mina extensions, för det blev ett vackert hollywoodsvall med dem, men oerhört dyrt tyvärr. Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

24 mars 2018 11:08

Jag vill ha sommartid året runt! Men å andra sidan är klockan bara något man behöver i kontakt med andra, annars är ju tiden ganska betydelselös.
Vad trevligt det programmet om Sven-Ingvars verkar, Bra gjort mysingen! Hade gärna viljat vara där!
Önskar er en fin helg!

http://leniawales.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards