Direktlänk till inlägg 26 juli 2018

Tankar och iakttagelser.

Av wiolettan - 26 juli 2018 09:51


I morse gick mysingen och jag ut redan före klockan 6. Tänkte att vi skulle klara oss ifrån den varmaste värmen.  Det gjorde vi visserligen, men varmt var det ändå. Termometern stod på plus tjugoen grader.


Vi vandrade ner till Duvbo kyrkogård och det tog en stund för mig i värmen. Fick stanna ofta och då passade jag på att fota lite. Idag hade jag nämligen kameran med mig.




 

Vad? En lös och ensam hund ute så här tidigt?


 

Nehej! Det är ju ingen hund.


 

Att detta är en humla är också svårt att se. Kanske är det två humlor, så här mitt i värmen.


 

Här en bild av det nya huset som de har  byggt vid kyrkogården. "Ska smälta in". Jag vet inte just det jag.

  

Sedan såg jag en mängd fågelholkar. På nästan vartenda träd satt det holkar. Minst 15 st var det nog.



 

Jag tog en närmare titt på ett av dom och upptäckte att det inte alls var någon fågelholk. Snarare bo för de mindre djuren, kanske fjärilar eller så. Kanske ska utforska detta närmare sedan.



 

Hemma igen blev det frukost och dusch. Mysingen gick iväg och handlade lite mat men jag fick ta det lugnt, kunde heller inte gå ut med detta blöta hår och temperaturen hade snabbt stigit till 27 grader. Det ska visst bli över 33 grader idag.


Det är för varmt för att det ska vara nyttigt, även inomhus. Mina fötter och ben vill bara svullna, ska ju ha stödstrumpor på mig, men det är svårt i denna värme.


Men, jag ska inte klaga. Tänker på de som drabbas av alla skogsbränder. Det är ju inte endast ekonomin som tar skada, för många.  Det sätter säkert sina spår inombords också. Sedan kan jag inte begripa hur det kan finnas människor som utnyttjar detta. Stjäl ifrån de som jobbar hårt för att släcka dessa bränder.


Hut och hyfsning, hövlighet och hänsyn.

O, du hållbara härliga hederlighet.





 
 
Preciosa

Preciosa

26 juli 2018 10:38

Hej Wiolettan!
Det är ju skönt på morgonen ute, svalt. Satt på balkongen kl 7 och det var riktigt bekvämt. Hörde hur bladen rasslade när dom föll från Fågelbärsträdet. Gula som solen är dom.
Ja jag skulle ha gått ner till begravningsplatsen i ett år nu men det tar emot. Fick äntligen papperen från tingsrätten i Spanien. 3 ordrika sidor...
Ha en bra dag! Kram P ♥♥

http://http;//www.spanienblogg.se/preciosa

 
Znogge

Znogge

26 juli 2018 11:23

Visst är det varmt så ska man promenera är tidig morgon att föredra. I går var det nästan stillastående så då kom vår AC fram. Några timmar senare var det 21 grader i sovrummet och jag somnade direkt. Vilken tillgång säger jag bara!

Kram och ha det så bra som det går i värmen!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

26 juli 2018 13:49

Skönt med en morgonpromenad och luften är ju inte lika het då som senare. Jag ger mig nu ut på kvällarna om jag är i stan. Alltför hett att trava gata upp och gata ner mitt på dagen. Helst vill jag vara vid havet.
Tack för fina bilder från er promenad. Och spännande med holkarna. Får vid tillfälle ta mig en titt på det nya huset vid Duvbo kyrkogård. Men det får bli svalare först.
Visst är det hemskt med bränderna och likaså blir jag ockås upprörd på dels de som genom grillar, fimpar och annat sat igång e del av dem och sen dessa som ska "plundra" Verkade vara liknand ei Grekland.
Stor kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Hanneles bokparadis

Hanneles bokparadis

26 juli 2018 15:24

i Göteborg har vi det +31 grader

http://https://hannelesbibliotek.blogspot.com

 
geddfish

geddfish

26 juli 2018 15:42

Man får ta vara på de möjligheter som finns att komma ut. Morgnarna brukar vara svala.
Jag har inte så ont av värmen och till helgen ska det svalna och regna lite.
Sköt om dig, finaste. Kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards