Alla inlägg den 26 juli 2021

Av wiolettan - 26 juli 2021 07:55


…och det var härligt att åka genom ett Svenskt vackert landskap. Vi undvek motorvägar och därför blev det ibland lite trevliga omvägar. Men bättre med omvägar än motorvägar, tycker jag.




   

Vi kom till Gnesta, en trevlig liten stad med 11.000 invånare.



   

Mysiga småvägar, genom Sörmländska skogar.



   

Visserligen stod det i den fina dikten som jag fick av min man att vi skulle åka i 80 knutar men det gick inte alltid på de härliga vägar vi färdades på. Men ibland så stämde dikten in, även på det området.



    

Vi blev sugna på kaffe och tog det tillsammans med en budapestbakelse. Det var så länge sedan som jag unnade mig en bakelse så jag njöt tillfullo. Fast det tog tid att få i mig den, men gott var det.


  

Fikat intog vi i Nykvarn på Café Änglagott och det gjorde verkligen skäl för namnet.




 

Cafet drivs av kyrkan som ligger precis bredvid.


  

Det var ljust och fint där inne i kyrksalen, corona avstånd mellan sittplatserna.


Vi åkte vidare och ibland fick min man stanna bilen så att jag kunde få vila min kropp, eller sagt sagt höften och ryggen.



  

Här hade vi det fint en stund. Någon hade till och med satt blommor på bordet. Jag satt och inbillade mig att dom var speciellt till min födelsedag.


  

Den ena rondellen efter den andra bilade vi igenom. Jag tycker ibland att det kan vara onödigt med rondeller på, ja nästan landsbygden, men det kan vara intressant att se hur de har försökt att göra det fint och annorlunda.



  

Vi åkte vidare på smala krokiga vägar. Det gällde att ha ögonen på vägen och vara beredd på alla kurvor. Jag brukar sitta bredvid föraren och köra. Han kan ibland tycka, ”inte behöver du bromsa så hårt”.

    

Så kom vi då till Malmköping där vi hade bokat rum på detta hotell. Det låg på en höjd och med vacker natur runt om, med fina promenadvägar. Lugnt och lite avskilt, precis som vi ville ha det.



  

Det såg bra ut i receptionen och personalen var trevlig och tillmötesgående



  

Sköna platser att ta igen sig på i lobbyn.

'


  

Avkopplande att sitta ner och bara njuta av utsikten. Kuddarna var mjuka fast det syns som om det är vedträn.


  

Mysig dubbelsäng.


  

Det var ett ovanligt stort rum. Jag var inte van vid att ha så stor yta att röra mig på i rummet, då jag är på semesterresor.


  

Vi hade som allt i ett,  sovrum, ett vardagsrum och ett TV-rum, fast lite i miniatyr.




     

Utsikten var harmonisk. Det andades avkoppling, semester och återhämtning.



  

Vi besökte också museum, som till exempel detta. Museet Malmahed. Det är ett militärmuseum och det ligger i ett gammlt logement. Museet visar hur det kunde vara  på 1774-1921 då Södermanlands regemente hade sin övningsplats här.


 


 




 



 

Malmköpingsknekten fyllde 50 år i fjol. Den står i givakt och sägs vakta Malmköping. Den som har skapat den 1970, är slöjdläraren Göran Håkansson och hans fru målade den. Den är ortens egen souvenir. Knekten finns i fyra storlekar och säljs på olika platser i Malmköping. En femte storlek är tre och en halv meter hög. Den står i en rondell i infarten till köpingen.



Du som tycker att dagarna går

och livet flyr.

Ta dig samman och

gör någonting onyttigt.




Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards