Alla inlägg den 23 maj 2023

Av wiolettan - 23 maj 2023 08:55


...gratulera min ena bror som fyller 85 år. Han är den av mina 9 syskon som jag umgicks mest med som tonåring. Han är tre år äldre än mig och en av mina systrar är 2 år yngre, så det var ju vi tre. Men min bror och jag tillhörde samma församling och sånggrupp och följdes åt till kyrkan mycket ofta. Han spelade mandolin i strängmusiken.


Han var en tusenkonstnär tyckte jag som tonåring. Kunde spela gitarr, mandolin och dragspel, sjöng fint, skrev väldigt många, vackra dikter, fotograferade och hade ett "mörkrum" i sin garderob där han framkallade bilderna. Jag kommer ihåg många kvällar då vi cyklade hem, eller åkte spark beroende på årstiden, hur han berättade om stjärnor och vad de hette, molnen vad de hade för namn och många växter och träd. Jag sög åt mig och tyckte att han var världsbäst.



 

Här spelar han och jag gitarr. Kanske var jag 15 år cirka och han 18. På den tiden kunde jag spela gitarr.




 

Hela familjen, kanske 1951.



Min bror, liksom vi andra syskon, hjälpte ju våra föräldrar med jordbruket då vi var barn och unga och sedan flyttade vi ifrån vår lilla by. Jag var inte så glad då min bror flyttade till Fagersta. Han utbildade sig till ingenjör och jobbade i många år på Saab i Linköping. Jobbade med beräkningar, på både militära och civila projekt. Han hade, som mina äldre bröder studerat per korrespondens, medan han bodde hemma, i tonåren. Det var inte på den tiden som nu, så lätt för ungdomar från landet att flytta hemifrån och plugga.



 

Här en bild av då han var och hälsade på oss 2004.


Han bodde också i USA, i Seattle några år, där jobbade han med beräkningar på Boeing 757. Vid den tiden hade han fru och två barn, vilket han fortfarande har, plus många barnbarn, så jag är säker på att han kommer att bli mycket uppvaktad i dag. En snäll, osjälvisk medmänniska med ett stort hjärta för andra.


I dag skulle också en av mina systrar ha fyllt år, men hon avled för tre år sedan. Hon skulle annars ha fyllt 94 år idag, samma ålder som min äldsta bror hade då han avled, för ett år sedan. Närmare bestämt 1 år och 2 månader, idag precis.


Tusen fåglar sjunger

sommardagen lång.

Gud har tid att lyssna

till varendas sång.







Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards