Direktlänk till inlägg 11 augusti 2013

Stavarnas vara eller inte vara.

Av wiolettan - 11 augusti 2013 15:50


Söndag, vilodag och det har det varit och är. Besökte Centrumkyrkan på en förmiddagsgudstjänst. Det kändes bra att få några ord på vägen. Sedan tycker jag mycket om sång och musik och det är det en hel del i den kyrkan.


Vid halvsju tiden i morse gick vi ut på en runda och tog stavarna med oss. Dessa stavar som vi köpte i en sportaffär för flera år sedan men bara använt sporadiskt. Det ska ju vara så nyttigt att "gå med stavar". Men, varför känns det inte så då? De är i vägen på något sätt. Hände en 3-4 gånger att jag satte staven i foten. Kan ni fatta? Hur klumpig får man bli?


Efter en halvtimme hade jag ont i nacken och axeln. Efter en och en halv timme då vi var nästan hemma var jag trött och slut och ville slänga stavarna all världens väg.


 

Här ser ni mina stavar tillsammans med mina nya skor som jag skrev om att jag fick ont av.


Att vi tog stavarna med oss i morse berodde mycket på att min man hade fått förfrågan om han kunde leda en grupp med pensionärer som går med stavar, cirka 3 timmar, till olika platser runt om i Stockholms området, inkl. nå´n rast. Deras ordinarie ledare har sagt att han vill sluta och inte ha detta uppdrag längre, inom SPF. Min man är mycket tveksam till att åta sig detta. Om jag hade kunnat vara med så vore det en annan sak, men jag tror inte att jag klarar det.  Kan ärligt säga så efter morgonens tappra försök.

 
 
Znogge

Znogge

11 augusti 2013 17:30

Själv tycker jag bara att stavar är i vägen och går mycket hellre utan. Men jag vet att det är populärt hos många... Tre timmar låter som ganska så lång tid så din man får väl ta sig en funderare. Är det inte så ofta så får han kanske avstå ditt trevliga sällskap just då ;-)

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
GeddFish

GeddFish

11 augusti 2013 18:01

Jag har ju både vanliga stavar och bungypumps (de där som ger 4 kg motstånd) och har inga som helst problem, tycker det bara är skönt att stava. Hade inte klarat spanienvandringen utan, vill jag bara säga.

Men för några år sedan, då jag brutit fotleden och skulle använda stavar för att bli säkrare på foten i rehabiliteringen, då fick jag ont både här och där. Så JAG tror att det hänger ihop med dina fötter och skodonen.

Att stava 3 timmar låter alldeles förskräckligt, då måste det till många pauser att vila emellan.
Kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
gun

gun

11 augusti 2013 20:41

Ska vara bra med stavar när man går. Men själv tycker jag bara att de är i vägen:).
Gå med stavar i 3 timmar???? Är inte det väl mycket??
Hoppas det är bättre i din nacke och axel.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Kaisa

Kaisa

11 augusti 2013 21:13


Att gå med stavar skall vara jättejobbigt ju, förstår att du var trött...

♥♥♥ Stor kram ♥♥♥

http://andestyrka.blogspot.com

 
Lena

Lena

11 augusti 2013 22:26

Har aldrig "stavat" mej fram ;) har fullt upp med hundkoppel :)) men det sägs vara nyttigt när man rör på armarna & på vintrarna är dom kanske till hjälp när det är halt, men strunta i dom vet ja! man ska ju njuta av sina promenader & inte blir förbaskad he he ;)

Kram på dej♥

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Anita

Anita

12 augusti 2013 17:32

Jag gick mycket med stavar om vi går 6 år tillbaka i tiden. Sen köpte vi hund och då kunde jag inte ha stavar samtidigt som en liten valp yra omkring mina ben. Då åkte stavarna all världens väg. Min man leder också en grupp pensionärer i SPF på promenader varje Måndag året om. När de promenerat en timmes tid, några som inte orkar gå så långt tar en mindre promenad, så fikar de sen. Här gäller det bara att gå men vill någon ha med sig stavar så går det också bra.Idag hade de tur. Kom precis hem innan regnet öste ner.Ha det bra. kram/Anita

http://www.123minsida.se/AnitaPaxi

 
Ingrid

Ingrid

12 augusti 2013 17:38

Jag har ett par stavar som står och tittar anklagande på mig varje gång jag ger mig iväg ut utan dem, men jag gillar dem inte. 3 timmar låter ju väldigt mycket!!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards