Direktlänk till inlägg 18 januari 2015

Trehörningsjö.

Av wiolettan - 18 januari 2015 11:28


Det ortsnamnet ser vi sällan i tidningar eller hör om på TV eller radio. Men nu igår fick många i Sverige reda på var Trehörningsjö ligger. Sex mil norr om Örnsköldsvik. 


Men, det var på grund av en mycket tragisk händelse som samhället blev känt. En mamma och hennes två små barn dog vid övergången på järnvägsspåret. Det är så sorgligt att tänka på. I detta fina, fortfarande levande samhälle, där många orter omkring avbefolkas och mer eller mindre försvinner. Hörde på tv att de sa en liten by fem mil norr om Örnsköldsvik, men det stämmer inte riktigt. Det är ingen liten by. Visserligen har många affärer och kommunala inrättningar försvunnit, men en del finns fortfarande kvar.


Jag är född och uppvuxen i Trehörningsjö, fast sex kilometer ifrån centrum. Känner mycket väl till denna plats. En järnvägsövergång med bommar. Har flera gånger stått där och väntat på tåget. Det är en raksträcka så tåget hörs och syns bra, då det kommer. Kan inte förstå hur detta gått till om inte damen var sjuk på något sätt.


Har hört att kommunen har tagit emot ett 30-tal flyktingar för någon vecka sedan. De får bo på ett område som heter Kerstins Udde som drivs privat.


Jag och min man har hyrt stugor där flera sommarveckor. Ett fint och välordnat område.


    

Lite bilder i från Trehörningsjö. Fotade 2014 i juli.


 

Bild av sjön som Kerstins udde ligger vid. Min man syns till höger.


 

Badplatsen.


 

Jag vid infarten till samhället. Man ser också skyltar, där bakom mig,  som visar att det är en övergång vid järnvägsspåret.


 

Tre-sjö macken.


 

Kerstins uddes reception där restaurangen ligger.

                         

Några av småstugorna som nu bebos av flyktingarna.                 Så här såg vardagsrummet ut i "vår" stuga.


                         

Skolan                                       Kyrkan                                     Pingstkyrkan






 
 
Piedra

Piedra

18 januari 2015 14:57

Jag läste om händelsen på internet igår. Tyvärr är det nästan garanterat ett självmord. Som du säger, på en raksträcka där man ser tåget på långt håll händer inte olyckor, om det inte är frågan om en bil som fastnat på spåret, men det var det ju inte i det här fallet. Jag pratade med Sambon om det som ju jobbat med att köra tåg, och han säger att det inte är första gången som flyktingar tar livet av sig på det här sättet. Så tragiskt!
Varm kram! <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Znogge

Znogge

18 januari 2015 18:26

Vilken tragisk olycka. Man undrar verkligen hur det har kunnat hända...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
gun

gun

18 januari 2015 20:12

Har inte läst om olyckan men det du skriver är tragiskt.
Hur kunde det hända?!?
Du var inte så dålig på din gissning vad jag skulle till:)..
Önskar dig en trevlig vecka.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

18 januari 2015 22:00

Jättefina bilder från denna plats som jag alldrig hört tidigare. Tråkigt att den blev känd pga olyckan. Vilket öde de fick gå. Man riktigt ryser i kroppen. Stackars de och alla drabbade.

Önskar dig fina en jättefin ny vecka nu.

Kramkram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Geddfish

Geddfish

19 januari 2015 05:28

Jo, när jag läste och hörde om olyckan, så tänkte jag på dig, för jag hade bestämt för mig att orten hade en koppling till dig.
Ja, så tragiskt, men det känns som om det var medvetet.
Jag önskar dig en fin måndag, som nyss har börjat.
Varm kram, Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Musikanta

Musikanta

19 januari 2015 16:45

Oerhört tragiskt! Man vet ju aldrig vad som ligger bakom. Men visst tyckte jag att det var konstigt när jag läste om olyckan. En mamma med två barn brukar väl vara extra försiktig.
Kram

http://Musikanta.blogspot.se

 
Annika

Annika

19 januari 2015 18:48

Ja det var en stor nyhet på framsidan på vår tidning i morse och mycket prat på lokalradion om detta. Då det inte är mer än drygt tio mil till Trehörningsjö från mig så känner jag oxå till den platsen rätt så väl. Mycket tragisk händelse..
Kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

20 januari 2015 18:04

Det var verkligen en väldigt tragisk olycka och man undrar hur den kunde hända. Mamman och barnen dog och pappa befinner sig enligt tv i utlandet. Och stackars lokföraren! Kan man verkligen hämta sig efter något sådant.
Tack för dina fina bilder från den vackra platsen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

21 januari 2015 09:26


Väldigt tragiskt....

Fina bilder.. Tack för allt stöd fina Wiolettan.

Kramar ❤️

http://egopyret.blogspot.com

 
Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

21 januari 2015 14:34

Jättetragiskt absolut, men samtidigt förstår inte jag hur man kan bli påkörd av ett tåg? Kanske var det så att hon gick med musik i öronen och inte tittade sig för? Jag tittar alltid innan jag passerar över en järnväg. Även om det är en sådan som har bommar så tittar jag en extra gång innan jag åker/går över för man vet ju aldrig om bommarna fungerar.

Det där ortsnamnet var i något nytt för mig. Tänk så många byar och samhällen det finns i Sverige som man inte har en aning om.

kramar

http://patriciac.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards