Direktlänk till inlägg 23 januari 2015

Vinter.

Av wiolettan - 23 januari 2015 08:45


Ni som känner mig vet att den årstid som jag tycker bäst om är vintern, till skillnad emot nästan alla andra som föredrar våren eller sommaren, ja till och med hösten före vintern.


Trots att jag varje år har ramlat på grund av halkan, ibland flera gånger på en säsong. Som tur är har jag klarat mig skapligt, inga brutna ben, jo revbenen en gång, men annars har det gått förvånansvärt bra.


Nu är problemet att jag kommer ju inte upp om jag trillar. Igår halkade jag och föll, det var en liten nedförsbacke så jag hade fyra steg innan tagit mysingens hand för jag kände mig osäker. Det var ju en enorm tur, för han är stark och höll i mig så pass att jag inte föll precis pladask utan det dämpades avsevärt, annars vet jag inte hur det hade gått. Men sen då jag skulle upp, det gick inte och det är inte lätt för mysingen att dra upp mig heller, men med förenade krafter så lyckades vi till slut.


Jodå, jag hade broddar på vinterstövlarna.


 

Om jag slog mig? Ja, det gjorde jag så jag har ont ungefär på samma ställe som på denna bild, fast mer åt ryggen till. Den här bilden tog jag efter det att jag hade ramlat på en bro för några år sedan. Den här gången ska jag inte ta någon bild.


Är så tacksam att jag inte bröt mig på något sätt.


Nu har vi fått mycket med snö och det är så vackert. Jag passade på att ta lite  bilder igår då jag var ute, innan jag ramlade.


 

Snön hänger tung på buskarna. Det är mer nu än igår, för det snöade en stor del av dagen sedan.


 

Ingen har ännu satt sig på någon bänk här.


 

Ni ser att kommunen har plogat, på denna sträcka var det till och med sandat, gick bra att gå. Detta är en promenad och cykelväg.


 

De stackars hägrarna står vid vaken på Råstasjön och väntar på mat. Jag räknade till över 50 st.

 
 
znogge

znogge

23 januari 2015 10:08

Men vilken otur för dig. Tur att mysingen höll i dig så att det inte resulterade i arm- eller benbrott. Olyckan är snabbt framme tyvärr.

Vilka vackra vinterbilder!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

23 januari 2015 12:09

Jag kan tycka att bilderna är vackra även om jag inte gillar massa snö. Min döttrar tycker detta är bara så wow! Så olika vi är!
Synd att du trillade, men tur i oturen. Väldigt lätt att bryta sig och det är inte alls roligt.
Ha en fin fredag och helg, kram, Gerd ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2015 13:45

Vilken tur att du inte bröt dig. Jag är livrädd när jag är ute och det är halt. Broddar använder jag, men litar inte riktigt på dem. Man får tassa lite försiktigt i alla fall och det gör att man går lite konstigt.
Dina bilder är jättefina och även vi har ju fått lite vitt och vinter nu, även om det inte är så mycket.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Snejky

Snejky

23 januari 2015 15:38

Ja, detta väder kan verkligen ställa till det. Även om man har broddar.. Tur att du har en stark hand att hålla dig i. Men som sagt, olyckan kan vara framme ändå.
Usch, inget fint blåmärke du har..

Men underbara bilder. Det är så vackert med snö..
Önskar en toppen helg..
Kramen...

http://snejky.webdon.nu

 
Patricia

Patricia

23 januari 2015 17:39

Nej men vad läser jag. Hoppas det onda försvinner fort. Men vi får väl se det som tur att du inte bröt något och så hoppas jag att det förblir. Vintervädret är lurigt. Det är så många som halkar och slår sig.
Krya på dig

http://patriciac.blogg.se

 
Comsi comsa

Comsi comsa

23 januari 2015 21:02

Men fina Wiolettan då, ja det är så lätt hänt att halka till, men är så glad att du inte bröt dig. (hemska tanke)

Varm kram ♥

http://egopyret.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

23 januari 2015 21:38

Men vännen då......Så ont det ser ut. Tur du har mysingen. Så himla lätt att ramla är det ju. Hoppas du inte ramlar fler gånger i vintern. Det kan ju gå riktigt illa.

Ja tänk så olika vi tycker om årstiderna. Själv gillar jag sommaren då livet blir så skönt att leva och alla vackra blommor och bilder man tar. Men visst är vintern vacker åxo. Kylan är nog boven. Därför ogillas vintern av mig.

Ta hand om dig nu och Ha en skön fin helg med mysingen.

Kramelikram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Bling

Bling

24 januari 2015 10:46

Tur i oturen att han höll dej. Det är lurigt också med isfläckar. Hellre snö än slask, vill allt ha lite vinterkänsla :) det är mysigt.
Sköt om dej
Kram

http://ting-bling.blogspot.se

 
Tezz På S/Y Endeavour

Tezz På S/Y Endeavour

24 januari 2015 14:05

Oj vilken tur i oturen! Och vilket blåmärke. Krya på dej nu och gå ännu försiktigare framöver ;-)
Ja det är onekligen vackra bilder du tar, men jag föredrar ändå sommaren..
KRAM

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

25 januari 2015 09:13

Uch & fy vad ont & eländigt det ser ut :(( jag har brodd på men ibland slinter det i alla fall då snön släpper från isen under, phuuu... peppar peppar så har jag inte ramlat denna vinter...

Värmande & läkande kram till dej *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards