Direktlänk till inlägg 5 augusti 2016

Djupa tankar?

Av wiolettan - 5 augusti 2016 08:52


Så fort tiden går, imorgon är det två veckor sedan vi kom hem ifrån vår semestertripp. Det känns nästan som om det vore igår.


Hade sådana konstiga tankar om att jag skulle ta itu med hemmet här, röja lite, eller som min näst yngsta syster säger, "döstäda", då jag kom tillbaka ifrån resan. Alltså, sortera, kasta, sälja eller ge bort saker som jag inte behöver, saker som  andra annars måste ta hand om efter mig.


Tror ni att det har blivit något gjort av det? Nej, jag har inte ens sorterat alla bilder som jag har tagit den senaste tiden. Jag fick ju en ny mobil med kamera plus en annan fin kamera då jag fyllde år och det är klart att jag då har tagit lite mer bilder än vanligt. Jag älskar att fota. Fast jag inte är så bra på det så tycker jag att det är roligt.


Jag tror att jag tyckte att jag i och med denna födelsedag blev så gammal att det var dags att tänka på att inte ställa till det för efterlevande, göra det enklare för dom.  Det finns en hel del som kan sorteras bort. Kan någon begripa varför vi, i alla fall några av oss, samlar på oss en mängd prylar som bara står där? Eller papper som ingen nånsin kommer att titta på. Minnen som bara är minnen för mig.


Neej, jag måste göra slag i saken och börja, städa och rensa ut. Men inte förän nästa vecka. Jag skjuter upp allting till nästa vecka.



 

Min nya mobil som jag fick då jag fyllde år.


 

Kameran som jag fick. Liten och behändig.


 

En söt sovande katt. Jag fick många prydnadskatter eftersom mina vänner vet att jag samlar på katter.


 

En ovanlig blomma fick jag också.


 

En till ovanlig blomsteruppsättning.



Jag hade önskat mig pengar till en mobil med inbygd kamera. Nu fick jag både ock, plus pengar som jag inte har köpt något för ännu.


 

Här sitter den nyblivna 75-åringen med sin bästa present. (Då menar jag inte kameran som jag håller i handen, fast jag fick den då också).


Trevlig fredag till er som läser min  blogg.





 
 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

5 augusti 2016 10:12


Dödsstädade gjorde jag för några månader sen, jag rev papper så jag nästan hade mardrömmar efteråt... Riktigt skönt var det efteråt. :-)
Men jag lever än och antar att jag kommer att få dödsstäda några flera gånger, hi hi.....

Kram på dig ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Znogge

Znogge

5 augusti 2016 11:03

Det bästa är nog att städa under hela resans gång så att man inte samlar på sig för mycket! Jag försöker göra det men lyckas inte alltid även om jag är bra på att slänga saker. Vilka fina presenter du fick på din födelsedag :D

Kram och trevlig fredag!

http://znogge.wordpress.com

 
Biggeros

Biggeros

5 augusti 2016 12:16

Visst är det skönt med att ha bara börjat att rensa bland grejer. Ännu skönare när det är klart😁😁Så roligt att du är nöjd med din mobil och kamera. Ser fram emot att se alla fina bilder från semestern. Jätte fina blomster arrangemang 😘😘kram

http://Biggeros.blogg.se

 
Kicki

Kicki

5 augusti 2016 12:18

Så fina presenter👍😀viktigt att städa bort gammal skit, blir för tungt annars. Ha det så jättebra stor kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Geddfishe

Geddfishe

5 augusti 2016 19:55

Kalla det vad man vill, men städa bort, det gör jag emellanåt. Och det tar tid, för allting är egentligen dyrbart och jag fastnar i minnen och tankar.
Vilka fina presenter! Och så härligt att ha din Mysing!
Stor varm kram och ha det så gott!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

5 augusti 2016 21:49

Den bästa presenten har du ju mycket riktigt bredvid dig där på bänken.
Jag känner igen mig i det att ha samlat på mig för mycket saker . Jag har ju inga syskon och när mina föräldrar avled, med några års mellanrum sorterades mycket bort, men en hel del blev kvar. En hel del använder vi men vet att det inte behöver tre kompletta serviser.
Inser att jag inte behöver så mycket och bör också ta tag i en del. Men det får bli när nästa jobbresa är klar.
Förstår att du gläds över de fina och användbara presenterna och de vackra blommorna. och visst är det skönt att känna glädje här i livet.
Stor kram och du hinner med städningen senare...

http://akker.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

6 augusti 2016 11:26

Vilka fina presenter du fick!
Du är visst en bra fotograf och har känsla för motiv. Att du inte skulle vara bra fotograf, vet jag inte var du fått det ifrån. De bilder du visar oss bekräftar att du kan.
Ja, rensa och sortera, vem behöver inte det? Men, det finns ju en ny vecka, en ny dag med möjligheter. Njut av tillvaron i dagen!
Ha en fin lördag önskar Lena från ett soligt Wales!

http://leniawales.wordpress.com

 
kolonilotta

kolonilotta

6 augusti 2016 21:37

Stort GRATTIS i efterskott!
Och va härligt med alla presenter du fick! Det är ju jätte roligt med både ny mobil och kamera.
Blommorna och katten var ju jätte söta. Katten så läskigt verklig ut.

När det kommer till tråkig rensning så finns det alltid så mycket annat som helt plötsligt är viktigare! 😉

http://www.kolonilotta1.blogspot.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

7 augusti 2016 11:43

Hej!
Det var länge sedan sist. Du har varit bortrest och inte haft med dig "sociala världen" och jag gjorde samma sak. Det var riktigt skönt att leva som förr. Min orsak var att datorn blev för mycket vikt på planet. Stort GRATTIS till din nya ålder. Vackert skrivit av dig. Klart att han är den bästa presenten. Kul med dina nya fotomöjligheter. Jag har också gjort dödsstädningar som min mamma brukade säga. I höst ska jag fortsätta med sysslan som kan vara rolig också. Min ekorrtid är förbi. Vänta du också med din till de regniga höstdagarna. Om du är 75 år betyder det bonuspoäng på sommarläxan. Jag ska leta upp ditt inlägg. Söndagskram från en trött Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
gun

gun

7 augusti 2016 21:23

Det där med städingen känner jag igen...
Jag är så bra på att samla på mig saker:).
Visst går dagarna fort och jag som har varit hemma i fyra veckor!
I morgon ringer min väckarklocka igen, undrar så hur det ska gå.
Fina presenter som du fick och du är inte det apostlalilja som du fått? Vad fina ni är på kortet.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Piedra

Piedra

8 augusti 2016 15:04

Åh, vilka fina presenter och blommor!
Jag har en god vän på 87 år som ibland pratar om att döstäda, och jag tycker att hon börjar i rätt ände av det. Hon har börjat med att fråga sina söner om vad de kan tänkas vilja ha när hon dör så att hon inte gör sig av med saker som någon av dem vill ha. För om man döstädar själv så är risken att man gör sig av med något som ens efterlevande faktiskt skulle vilja ha kvar. Det kan ibland vara rätt banala grejer, känner jag efter att min pappa dog, som han kanske hade kastat om han döstädat.
Varm kram <3

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
Ingen bild

Maria

8 augusti 2016 17:06

Det där med städningen låter bekant, mycke bekant och döstäda behöver vi nog göra i så fall de flesta av oss för den stunden kan komma när man minst anar det. Fina och roliga presenter men nog är det han som sitter bredvid dig på bänken som är bäst. En kär bästis misstänker jag. Ha det så gott min vän!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards