Alla inlägg den 6 juni 2016

Av wiolettan - 6 juni 2016 09:52


Sveriges Naionaldag idag och flaggan uppe på vår balkong.

Vi är hemma  igen från vår bilresa i södra delen av vårt vackra land.

Min man fyllde 74 år igår.

Det är många saker att fira på en och samma gång. Vet inte vad som är trevligast, men det viktigaste vet jag. Det är min man som vi firade igår.


   

74 år, känns så "gammalt", eller? Nja, det beror på vad man jämför det med. Då jag var ung så tyckte jag ju att över sjuttio då var det inte mycket kvar av livet. Dom tankarna har jag inte nu.


Att vara hemma igen känns så bra. Borta bra men hemma bäst är ett ordspråk som stämmer mycket bra in på mig. Visserligen är det roligt och intressant att se och uppleva något nytt, men ”hemmahotellet” är bekvämast.


Vi har legat på många olika hotell som har haft vitt skilda standard och det har varit så roligt. Från 650:-dygn till cirka 1700:- dygnet.  Jag har ju också många släktningar ”neröver”. Flera syskon och många syskonbarn med familjer.


Min man gjorde upp en resplan innan vi åkte och vi höll den rätt så bra. Lite avvikelser blir det ju alltid men det kan vara charmigt att kunna göra avstickare om det är något som verkar lockande.


Jag kan inte så här efteråt redovisa och skriva om allt vi har sett och upplevt. Minnet är bra men kort. Men med några bilders hjälp så går det bättre.


Vi åkte via Enköping, Västerås, Dingtuna, Kolbäck, Köping, Arboga och till Askersund. Både min man och jag vill ogärna åka på Europavägar, bättre med de små vägarna. Vi får då uppleva och se så mycket mer.


   

Lugnt och lite småmysigt. Askersund tror jag detta är ifrån.


Vidare via Karlsborg, Skövde och Skara till Lidköping.


   

Vi kikade in på Vänermuséet. Denna bild av Vänern tyckte jag om. Vattnet som strilade, vilket naturligvis inte syns på kortet.


 

Många olika fiskar fanns det.


 

Och kräftor. Den syns knappast och inte är den röd heller. Jag är bara van att se röda kräftor och kanske inte fullt så stora.


 

Denna kunde vi cykla på, en generator skapade elström, så ju mer vi trampade ju bättre blev det, eller tyngre i alla fall. Är väl mest tänkt att barn ska cykla på den men vi är ju fortfarande så barnsliga så det gick bra.


 


Bland annat bodde vi invid Läckö slott på ett hotell som heter Naturum.



 

Härlig dubbelsäng.


 

Nära ner till vattnet.



 

Bild tagen ifrån hotellfönstret.



 

Båtbrygga fanns det också.


 

 Det var nära till Läckö slott.


 

 Utsikt på morgonen ut över vattnet.


 

En gräsand simmade ensam omkring. Jag tyckte att det var konstigt, men jag såg bara en enda and. Här hemma i Sundbyberg måste jag gå mer än en kilometer till närmsta vatten, där det finns mycket med sjöfågar.


Hoppas att ni har sett mig då jag vinkade. Glömde ju att tala om att vi har en grön Citroên, årsmodell 2000.


Mer av vår resa kommer vad det lider.






Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards