Direktlänk till inlägg 15 september 2020

Den sanne optimisten...

Av wiolettan - 15 september 2020 08:15


…är det Mysingen eller jag?


Vi har, i vår lilla stad, haft en bokhandel så länge som jag har bott här, alltså minst i 35 år. Först en stor bokhandel, fanns massor med böcker att köpa och sedan för några år sedan var de tvungna att slå igen och då dök det upp en annan liten pappershandel som sålde lite av varje, men inte böcker precis. Jo, de sålde almanackor, bland annat 5 och 10 års almanackor, som jag har som en liten mindre dagbok.


Min första 10-års almanacka fick jag 2006. 2016 då den tog slut hittade jag ingen på 10 år utan köpte en som räcker i 5 år. Nu i december är den full, dags att skaffa en ny.


Men pappershandeln här har stängt och jag vill gärna inte in till Stockholm och trängas. Då sände Mysingen efter en 10-årsdagbok på nätet och i går kom den. Jag funderade inte ens över om jag kanske skulle köpa en 5-årsbok. Jag är ju trots allt optimist.



   

Det följde med ett papper, runt boken där det stod.


”Idag är första dagen på resten av ditt liv”.

 

Att skriva dagbok för hand ger dig en liten stund för personlig eftertanke. Med tiden samlas många minnen och din anteckning idag blir en källa till välkomna återblickar under åren framöver. Varje bok är omsorgsfullt inbunden och behaglig att använda. Materialet som vi använder är dokumenterat bra miljöval. Det exklusiva svenska kvalitetspapperet med den silkeslena ytan är syrafritt och åldersbeständigt. Pärmarna är klädda med hållbart och anpassat omslagsmaterial. Papperet som vi använder till boken är certifierat enligt regelverk för FSC.

 

”Nästa gång får du nog köpa en 5-års dagbok”, sa Mysingen. Jag håller inte med, en 10-års bok måste det bli så att den räcker till min 100-årsdag. Den som lever få se.


 
 
Preciosa

Preciosa

15 september 2020 09:36

Hej Wiolettan!
Synd att affärerna lägger ner,saknar dom! Förr hade jag 5-års almanackor men sen länge bara 1-års. Skriver inte så mycket annat än sånt jag måste komma ihåg :)Nu måste du ju leva minst 10 år till :-)Tyckte det sas nåt om sol i dag...ser ingen. D-vitamin är bra om man får viruset sas det i går...tur att mitt höjts :-)Läkaren jag haft 3 ggr ska nu sluta på Råsunda VC...Dom stannar aldrig länge :( Trist! Kram!! P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

wiolettan

15 september 2020 17:22

Hej Preciosa!
Ja, det är många affärer på Sturegatan som har stängt för gott, vilket jag tycker är tråkigt. Det var så bra att ha nära till en del av dessa. En del försvinner ju ifrån Signalisten också. Tråkigt.
Ja, det har du rätt i, annars har jag lagt ut pengar i onödan så att säga.
Nej, någon sol denna dag, syns inte till. Jag har också läst om detta med D-vitaminet. Jag hade så lagt så läkaren skrev ut tabletter för D-vitamin brist redan i höstas.
Trist då bra läkare försvinner. Kram!

 
Ingrid

Ingrid

15 september 2020 11:24

Jag har skrivit i 10-årsdagböcker från 1983 och framåt, men sedan jag blev ensam struntar jag i det, för nu får bloggen vara min dagbok
Ha en fin tisdag!
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

wiolettan

15 september 2020 17:43

Ja, men så kan det vara. Vi skriver ju en hel del om vad som händer och sker runt om oss och vad vi gör. Jag skriver ju inte allt, eftersom jag bloggar inte varje dag, men lite kan det bli. Mera saker som jag tänker på, eller fastnar för.
Ha en fin tisdagskväll. Kram!

 
Anki

Anki

15 september 2020 13:29

Klart man ska vara optimist och se framåt ... bra val med en dagbok för de 10 närmast kommande åren!
Kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

wiolettan

15 september 2020 17:45

I min förra blogg hette jag Optimist och jag kanske är en sådan lite fortfarande, efter allt.
Böckerna blir väl knappast billigare heller, fast, vem vet, det skrivs mindre och mindre, utom i mobiler och datorer. Kram!

 
Anna-Lena

Anna-Lena

15 september 2020 14:01

Härlig inställning, blir så glad att läsa inlägg från optimister. Köpte en resedagbok genom jultidningsförsäljare för något år sedan.Skriver väldigt kort och så skriver jag ju om vädret. Idag är det 20 grader och sol. Härligt! Kram!

http://femfemman.blogspot.com

wiolettan

15 september 2020 17:49

Jag tror att livet känns lättare, än om det ibland kan vara tungt, om man är lite optimist, inte tänker negativt och att se framåt med tillförsikt.
Jultidningsförsäljare, det var många år sedan jag såg någon sådan. Men det är klart, nu har vi ju "kodlås" på ytterdörrarna, så vem som helst kommer ju inte in genom porten.
Jag skriver också om vädret. Om det är sol eller regn och hur många grader det är. Våra promenader, vart och hur långt skriver jag också om.
Vi har mulet och cirka 17 grader. Kram!

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

15 september 2020 14:05

från och till har jag skrivit dagbok, mycket när barnen var små, det förstärker minnet att skriva.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

15 september 2020 17:51

Det har du så rätt i. Det man skriver ner kommer man lättare ihåg.
Jag har vant mig vid denna dagbok och tycker att det är roligt att ibland kolla bakåt i tiden.

 
Gunnel

Gunnel

15 september 2020 16:52

Jag gillar ditt synsätt. Klart du ska fortsätta ha en 10-årsdagbok. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

wiolettan

15 september 2020 17:52

Det gäller att se framåt och hoppas på det bästa, så att säga.
Jag tycker om min 10-års bok. Kram!

 
Ditte

Ditte

15 september 2020 19:56

Trist med de bokhandlar och mindre butiker som inte överlever. Så fint att Mysingen beställde denna 10-års dagbok till dig. Och visst är det bra att var optimist och positiv. Tillvaron blir så mycket enklare då. Att skriva dagbok har jag gjort av och till under åren och jag har läst det jag skrivit. Med stort intresse. Fina minnen. En 10-årsbok blir perfekt för dig.
Stor kram och jag önskar dig en bra vecka.

http://https://dittemitti.se

wiolettan

17 september 2020 09:53

Det måste kännas jobbigt för dom handlarna. Lagt ner så mycket av sitt liv och tid och så blir det helt förändrat. Men, internethandeln har ju ökat så där har vi boven i dramat.
Ja, Mysingen sökt på nätet och lyckades hitta denna, som är precis likadan som den jag började med 2006.
Min pappa var optimist, så jag kanske har ärvt något av honom. Det blir lättare att möta saker och ting i livet om man inte är så negativ, tror jag.
Det som står nedtecknat för många år sedan är det roligt att komma tillbaka till i tankarna och det är lättare om det finns på pränt.
Tack, och detsamma till dig Ditte. Kram!

 
Tove Olberg

Tove Olberg

16 september 2020 07:07

Grattis till din nya 10 års dagbok med så fin text på omslaget!
Tänk vad du kommer fylla den med :-)Livet pågår heletiden och perspektivet är alltid öppet - de blanka dagarna i din nya bok är dina blad! Först oskrivet så skrivit.
Varm kram!

http://blandar.bloggo.nu

wiolettan

17 september 2020 09:56

Tack så mycket Tove.
Det var trevligt med texten utanpå, tyckte jag. En banderoll som jag bara kan ta bort.
Det blir en del skrivet i dagböckerna, många banala saker, men även om det händer något stort. Liten notering bara, för det ryms inte så mycket per dag, i den.
Livet framför oss är som oskrivna böcker. Kram!

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

16 september 2020 12:46

Jag måste erkänna att jag inte ens visst att det fanns 5- och 10-årsdagböcker. Ingen dum idé.
Önskar dig en trevlig dag!

http://lenaiwales.wordpress.com

wiolettan

17 september 2020 09:58

Dom böckerna kanske inte finns i Wales. Eller så har du inte tänkt på att titta efter.
Jag tycker om dom, lätt att spara och gå tillbaka till och minnas, eller kolla upp.
Tack, detsamma till dig Lena.

 
wiper

wiper

16 september 2020 16:30

Både här och i vår förra kommun la dom ner bokhandeln. Visste inte att det fanns almanackor som räckte i 10 år. Jag har sparat många av mina almanackor för att kunna gå tillbaka och läsa vad som hänt. Vad bra att din man skickade efter en åt dig och den ser snygg ut

Jag har en hel kartong med vanliga dagböcker som jag skrev från 1970-1990. Där man du vet skriver "Kära dagbok" ;)

Det är ju sant detta att i dag är dagen på resten av ditt liv och det kan bli långt. Vilken bra fakta man fick ta del av på slutet. Jag måste kolla upp såna böcker också för jag behöver en ny almanacka tills nästa år. Tack för tipset att det finns för flera år och heter dagbok. Mycket bättre än dom vanliga

Ha en skön eftermiddag och kväll
kram från Malin



http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

17 september 2020 10:05

Det verkar som om bokhandlarna blir tvungna att slå igen, lite här och där, synd.
Det är lätt att titta tillbaka på dagar och veckor som gått, för att se vad som hänt, i korta drag förstås, för det ryms inte mycket per dag i dom här dagböckerna.
Så roligt för dig att ha kvar så mycket med anteckningar ifrån så många år, 1970-talet, en helt annan tid och vad jag förstår, även ett helt annat liv för dig.
Jag har också några kvar ifrån 1960-talet, då jag först kom till Stockholm och det är intressant att läsa hur naiv och barnslig jag var, vilket jag tror att jag kanske är nu med, lite smått i alla fall. "Kära Dagbok", ja vilka tider.
Du kan säkert hitta dessa 5 eller 10 års dagböcker. Det ryms inte så många anteckningar på dag, men man kan förkorta. Det viktigaste kan man skriva så kanske man kommer ihåg resten. Minnesanteckningar så att säga.
Tack så mycket Malin. Kram!

 
Znogge

Znogge

16 september 2020 19:08

Klart att man ska vara optimist och se framåt så det var helt rätt med en tioårsdagbok. Tyvärr är det svårt för många bokhandlare eftersom fler och fler beställer via nätet. Än så länge finns det en bokhandel i vår lilla grannhåla och jag hoppas den ska överleva.

Kram

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

17 september 2020 10:08

Det är så mycket trevligare att vara optimist än pessimist, men sin läggning är det kanske inte så lätt att ändra på. Det gäller att träna.
Du har så rätt där. På nätet verkar det finnas allt möjligt och nu i dessa tider så köps det visst mer än vanligt.
Hoppas att bokhandeln nära dig, får vara kvar.
Kram!

 
Göran

Göran

17 september 2020 10:59

Jamen det är väl helt rätt att tänka så positivt! Men ändå kommer jag att tänkapå en historia jag hörde för länge sen (så antagligen har väl också du hört den liksom alla som läser här - men jag tar den ändå!)
Två fångar anlände till det amerikanska fängelset och skulle dela cell.
-Hur många år fick du?, sa den ene.
-120, säger den andre. Och du?
-Jag fick 170 så du får väl ta sängen närmast dörren!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

wiolettan

18 september 2020 08:30

Vi lever på hoppet, hoppet om att få finna kvar här på jorden och förhoppningsvis vara till nytta för någon.

Nej, där hade du fel, jag har faktiskt inte hört den historien förr, ny för mig. Jag tycker att den har en intressant poäng. Det kallar jag att vara optimist.
Tack för den och för ett gott skratt, för jag kunde ju inte låta bli att skratta.
Trevlig dag önskar jag dig.

 
geddfish

geddfish

17 september 2020 14:41

Jag har aldrig ägt en 5-års eller 20-års dagbok. Skrev mycket innan bloggen kom till.
Bra att vara optimist, det förenklar 😊
Varm kram, Gerd

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

18 september 2020 08:35

Det ryms ju inte så många rader per dag, men några små noteringar, för att komma ihåg.
Bloggen blir ju också som ett slags dagbok. För mig är det blandat, mycket skriver jag för att "skriva av mig", kanske inte allt som händer här hemmavid.
Det känns bättre att vara optimist, se framåt och inte gräva ner sig i besvärligheter.
Tack Gerd. Kram!

 
geddfish

geddfish

17 september 2020 14:44

Skrev fel. 10-års,skulle det ju vara 😍

http://gerd-geddfish.blogspot.se

wiolettan

18 september 2020 08:36

Jag förstod det Gerd. Kanske det finns 20-års också, men det tror jag inte, den skulle bli alltför tjock.

 
Augusta

Augusta

17 september 2020 18:58

Mysingen var smart där som beställde genom nätet :D Själv visste jag inte att det fanns för 10 ár. Jag brukar skriva ned det jag tycker är viktigt. Att ta kort är för mig mitt komihág. Älskar att fota :D

Nu fár du se till att fylla boken med mánga roliga händelser.
Kram till er báda

http://https://nouw.com/gulahuset

wiolettan

18 september 2020 08:40

Det verkar vara smidigt detta att beställa över nätet. Jag har personligen inte gjort det, mysingen är duktig på sånt. Nu i dessa tider är det ju bra också, slippa trängas med folk i affärer.
Detta med att ta bilder för att komma ihåg är ett bra sätt. Ser man fotot, så minns man ofta händelser runt om.
Jag tycker också mycket om att fota, har en enorm samling, både "vanliga" och digitala.
Ja, Augusta, jag ska verkligen försöka. Tack och kram tillbaka.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards