Direktlänk till inlägg 15 januari 2022

Klockmysterium?

Av wiolettan - Lördag 15 jan 09:14Vi har en köksklocka som det är något mycket märkligt med. Jag blir inte klok på den. Det är en lite äldre klocka som jag och min förra man köpte på 1970-talet och som har hängt med sedan dess. Den är ovanlig och jag tycker om den.   


Som så många andra klockor går den på batteri och cirka för ett år sedan, så stannade den. Batteriet var slut. Vi bytte batteri, men klockan ville ändå inte gå. Försökte på alla sätt och vis. Mysingen kollade upp batterierna och det var inget fel på dom så vi antog att klockan hade gått sönder. Även klockor har väl en viss livslängd. Den fick hänga där på väggen och vi ställde visarna på tolv, så att vi kunde komma ihåg att den inte fungerade. Jag ville inte slänga den.


En morgon, ett tag efteråt såg vi att klockan hade börjat att gå igen. Vi blev paffa, ingen hade rört den, men ändå nu fungerade klockan precis som den skulle. Begrep inte varför men den gick och vi behövde inte köpa någon ny.

Den fortsatte att gå, tills i början av december, då stannade den igen, la av precis. Samma procedur, batterikoll och så vidare.  Nej, stendöd.


I går morse då vi satt och åt frukost tittade jag på klockan som jag automatiskt har gjort många gånger, men nu, den gick igen. Efter att den hade stått i över en månad.


Vad är det? Vad vill den säga oss? Jag menar en klocka som ingen rör och den bara hänger där, kan ju inte sättas igång av sig själv. Eller? Någon som har en förklaring? Glappkontakt? Vibrationer i husväggarna?   

Dagens ord ifrån min almanacka.Var rädda om er och varandra.
 
 
Göran

Göran

Lördag 15 jan 09:40

Kan det vara någon som försöker säga dig/er något från "andra sidan" månntro? Har hört talas om flera liknande saker och även upplevt själv. I huset där jag bodde innan jag kom till min nuvarande lägenhet satt jag en lördag eller söndag för 12-13 år sedan och såg på "Det okända" på TV. Jag satt i den ena soffan och i den andra låg gammelkatten och sov. Ingen mer fanns i huset än vi två. Då plötsligt började ljuskronan jag hade över bordet att först rotera sakta och därefter att gunga även i sidled. I samma ögonblick satte sig Daisy (katten) upp och stirrade stint på ljuskronan i kanske 20 sekunder. Som om hon kunde se nåt som jag inte såg. Sen stannade kronan upp och Daisy lade sig ner och somnade om hur lugnt som helst. Förklara den för mig om du kan!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

wiolettan

Lördag 15 jan 17:19

Det var spännande att läsa om dina upplevelser.
Du satt ju och såg på ett lämpligt program, för att det skulle hända något märkligt.
Var det ingen vind på huset du befann dig i så att någon råtta sprang på golvet ovanför, eller om det var bebott, någon granne, som gjorde så att det vibrerade.
Katten såg väl också rörelsen som du gjorde och de är ju mycket lyhörda för allt.
Nej, jag kunde inte förklara det alls, märker jag, men jag är inte en sådan som tror på spöken eller så.
Trevlig kväll och du, titta inte på "Det okända" igen.

 
wiper

wiper

Lördag 15 jan 11:34

Det var en jättefin klocka. Det känns lite som nåt övernaturligt och jag själv tror att det finns nåt som vi inte kan greppa. Har varit med om så mycket sånt själv. Då tycker jag ni skall ha kvar klockan och den skall få fortsätta göra som den gör för det blir ju lite spännande och den vill nog hänga kvar där på väggen

Ha en fin helg
kram från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

wiolettan

Lördag 15 jan 17:22

Ja, jag tycker mycket om denna klocka, för mig ett minne och den är lite speciell.
Jo, visst finns det sådant som vi inte kan greppa, men jag har svårt att tänka mig att någon övernaturlig makt skulle se till att klockan började att fungera igen, två gånger.
Ja, klockan ska jag ha kvar, om den går eller inte.
Tack och detsamma till dig.
Kram!

 
tant Hanneles bokparadis på Hisingen

tant Hanneles bokparadis på Hisingen

Lördag 15 jan 12:12

jag tycker om klockor, har fungerande i alla rum, glappkontakt kan det vara, tycker om olika sorters lampor också, flera med lite svagare LED-ljus när jag inte läser, ser hemtrevligt ut.

http://hannelesbibliotek.blogspot.com

wiolettan

Lördag 15 jan 17:23

Vi har också klockor i alla rum, flera stycken i vissa av rummen.
Glappkontakt, ja det låter som en rimlig orsak, kanske.
Håller med dig om LED ljusen.

 
Amisa

Amisa

Lördag 15 jan 13:20

En sån mysko klocka har jag också, som stannar och går lite hursomhelst. Själva urtavlan går som den ska, så den visar rätt tid, men så har den en pendel som snurrar fram och tillbaka och den lägger av lite då och då och går inte att få igång och rätt vad det är startar den fast jag inte rört den. Har försökt meka med den, men den är fortfarande lika konstig. Mitt ur har jag ärvt efter min farfar som jag tyckte väldigt mycket om, så varje gång klockan hoppar igång så tänker jag att han är och hälsar på mig igen.

Ha en fin dag!

http://min-inre-vagvisare.bloggagratis.se

wiolettan

Lördag 15 jan 17:26

Aha, då är vi två med underliga klockor. Känns bra.
Märkligt detta med att klockan sätter igång igen, utan att du har gjort något.
En gammal klocka tydligen, då du har ärvt den av din farfar.
Då får du tillfällen att tänka på din kära farfar då klockan krånglar.
Tack detsamma, Amisa.

 
znogge

znogge

Lördag 15 jan 16:31

Spontant tror jag att det är någon form av glappkontakt som gör att klockan inte går som den ska. Eftersom ni tycker mycket om den är det kanske läge för att lämna in den för en översyn. Förmodligen kostar det mer än en ny men alla värden kan inte mätas i pengar.

Kram och god lördag!

http://znogge.wordpress.com

wiolettan

Lördag 15 jan 17:28

Undrar om du kan ha rätt där, inte otroligt alls. Men, det innebär att batterierna ändrar läge på något sätt och får kontakt igen, av någon rörelse eller vad.
Klart ska den få vara kvar i vårt kök, om den vill gå eller inte. Ännu så länge så går den så fint så.
Nja, jag tror nog att det kostar för mycket att laga en sådan gammal klocka. Men, vi får se vad tiden utvisar. /Lite vitsigt där/
Tack, detsamma önskar jag dig.
Kram!

 
Anki

Anki

Söndag 16 jan 09:21

En jättefin klocka, men så konstigt den beter sig! Jag är nog också inne på att det är någon slags glappkontakt ... kanske kan det var värt att be en urmakare titta på den - eller acceptera att den är "lite egen".
Ha det gott bästa Wiolettan!
kram

http://ankisbildblogg.wordpress.com

 
wiolettan

wiolettan

Söndag 16 jan 09:51

Kanske har du rätt. Det kan vara något med batterierna. Märkligt ändå att den kan sätta igång och sedan gå och helt rätt dessutom. Fortfarande håller den tiden.
Skulle vilja fråga en urmakare, men det är nog dyrt. Om det skulle behövas en reservdel så finns den troligen inte på en sådan gammal klocka. 40-50 år, eller vad det kan vara.
Tack snälla Anki. Detsamma önskar jag dig.
Kram!

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Preciosa

Söndag 16 jan 10:30

Hej Wiolettan!
Fin klocka. Känner igen modellen sen förr. Antagligen vibrerar huset i bland omärkligt, behövs så lite när dt gäller urverk :) Du får sätta dit en pacemaker :-)
Kram P ♥♥

 
Gunnel

Gunnel

Söndag 16 jan 12:12

Låter underligt! Men i och för sig är det kanske inte det viktigaste att klockan alltid går. Den är ju ett fint minne. Det är bara att njuta av de stunder den känner att den vill jobba. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

Söndag 16 jan 19:49

Märkligt och lite speciellt. Och klockan är ju ett fint minne och fin i sig men lever sitt egna liv. En personlighet är den helt klart.
Kanske är det en klappkontakt av något slag.
Tankar till dig och en varm kram

http://https://dittemitti.se

 
Lena i Wales och Spanien

Lena i Wales och Spanien

Måndag 17 jan 11:44

Verkligen ett mysterium.
Kanske en glappkontakt eller vibrationer i huset, det är min teori.
Sköt om er!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

Måndag 17 jan 19:47

Spännande ,-) Ett budskap från andra sidan kanske ,-) Är det något som oroat dig innan det här började. Tänk efter, Är det något du borde göra, eller annat. Budskap från andra sidan upplever jag är aldrig skrämmande, men ett tecken att något går bra, något som du eller ni är oroliga inför. Ett budskap om så är fallet, någon är med dig er. Så gör det bara, eller bara en hälsning ,-)
Ha det jättefint VARM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Augusta

Augusta

Måndag 17 jan 23:37

Jag skrev ett långt inlägg till dig om en väckarklocka. Så helt plötsligt försvann allt. Känner jag tar det som ett tecken från andevärlden, nej det skall vi inte berätta, haha :D
Jag tror att klockan är en hälsning, meddelande från någon. Andar gillar att visa sig genom teknik, som detta som rör sig osv.
Positivt iallafall att klockan fungerar :D
Önskar er båda trevlig tisdag och kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Ingen bild

Ruth i Virginia

Tisdag 18 jan 22:59

Det är ju en ganska gammal klocka, så den,
liksom jag, kanske behöver vila lite extra
då och då.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - Torsdag 13 jan 09:04

  Nu har vi fått plusgrader, så fort vädret ändrar sig. Skönt att slippa halkan och nästan all snö är borta.   Den här snögubben fanns i förrgår, men i morse, inte en endaste bit kvar av den. Strax efter jul då vi gick vår morgonrunda ...

Av wiolettan - Tisdag 11 jan 09:59

Häromdagen då vi vandrade ut var det en skön morgon. Termometern stod på noll och det var ingen nederbörd och det var vindstilla. Som en dam sa som vi mötte på vår runda: ”Det är så skönt att det inte blåser”.  Kunde inte annat än at...

Av wiolettan - Fredag 7 jan 09:10

  Nu har vi fått vinter igen, kyla och snö. Jag kan inte säga att jag har något emot det, tvärtom. Ren, klar, frisk luft och är det inte halt så är det jättemysigt att vandra ut tidiga mornar och njuta av lugnet. Undrar om jag inte skulle bo någons...

Av wiolettan - Måndag 3 jan 08:43


  Jag har ingen aning om varför, men jag har denna jul tänkt mycket på mina barn- och ungdomsår, hur det var förr i tiden. Kan det kanske bero på att jag känner mig äldre än förra julen och det stämmer ju också. Även att min äldsta bror som har til...

Av wiolettan - Lördag 1 jan 09:24

  Så härligt! Ett nytt år har börjat och vi får vara med.           Det var en hel del raketer som avfyrades ifrån Tornparken vid midnatt, hörde jag där jag låg i min säng och lyssnade på radion. Denna lyste upp himlen tidigare på kvä...

Presentation


Välkomna till min blogg.
Jag är en 80-åring, som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Bor nu med min nya man sedan år 2010.


Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se