Alla inlägg den 23 januari 2022

Av wiolettan - 23 januari 2022 09:08


---är det idag.


 

Några tänkvärda ord på dagens datum.


Elens dag firas idag. Det är en dag som är värd att firas, för hur skulle vårt samhälle se ut, utan elektrisk ström. Jo, visst, jag vet, förr fanns det inte el, men då visste ingen om dess makt. Nu är det skillnad. Om elen skulle försvinna, säg en vecka mitt i vintern, hur skulle vi klara oss då? På landsbygden med vedspis och fotogenlampor, skulle det gå lättare, men i städerna, där nästan allt är beroende av elström. Allt är ju uppbyggt så och mer och mer blir det.


Ljus och värme i våra hus, kylskåp, frys, dator, mobil, för att bara nämna några. Tänk så många apparater vi har som går på elström och även bilar nu för tiden.


Tack vare elen så är våra liv lättare, friskare, tryggare och ljusare, bland mycket annat.




   

Då Mysingen och jag är ute och går mörka mornar så stannar jag ofta och beundrar och njuter av alla ljus installationer som finns denna tid.


   

En morgon sa Mysingen: ”Du måste ha haft det väldigt mörkt då du var ung. Det fanns väl inga ljus där uppe i skogarna? Jag har nämligen aldrig träffat på någon som är så fascinerad av lampor och lyktor som vad  du är”.



 

Ja, jag älskar denna årstid och mest tiden kring jul då ljusen lyser upp, både ute och inne.



 



 


Jo visst, det stämmer. Det var mörkt på kvällar och mörkret kom tidigt. Då det var vinter och snö gick det rätt så bra för då lyste snön upp och var det klart väder så kom månen och stjärnorna fram, var det dessutom kallt, hade vi möjlighet att få se det vackra norrskenet. Men annars, hösten innan snön kom så kunde det vara kolmörkt, becksvart, kolsvart eller vilket adjektiv du vill använda.  Inte en ljusstrimma syntes. Inga gatubelysningar, men hade man tur kunde man tidiga kvällar se något ljus glimma i någon grannes fönster. Tidiga kvällar, måste det vara, för på landet gick vi och lade oss tidigt, i alla fall de flesta.


Ur Ordspråksboken 20:12


Ögat som ser, örat som hör,

det ena som det andra

har Herren gjort.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards