Alla inlägg den 14 februari 2023

Av wiolettan - 14 februari 2023 08:34


Alla Hjärtans dag idag, passar fint för mig som gillar att visa hjärtan.


   

En annorlunda liten kudde, i ett skyltfönster.



 

En mysig tjej som jag har träffat här genom bloggen men som tyvärr inte bloggar längre har gjort dessa fina smycken. Det till höger är ett fint litet hjärta. Hennes blogg hette Piedras funderingar. Saknar henne.


 

Av en annan tjejbekant har jag fått detta fina hjärta. Jag och Mysingen var bjudna på middag till dom för några år sedan och efteråt gav hon mig detta fina hjärta. Nu har hon tappat sitt närminne. Det är så sorgligt, många i bekantskapskretsen som har drabbats av demens och jag tycker så synd om dom. Går inte att sätta ord på det.



 

En kärlekstårta i ett konditori.


 


Jag kommer inte ihåg att jag speciellt har firat denna dag. Jag har under årens lopp fått en hel del fina ”Alla Hjärtans dags kort”, men inte nu längre.


Har för mig att det inte var så vanligt i Sverige förrän i mitten av 1950-talet att uppmärksamma denna dag. Jag kom inte i ”kontakt” med detta förrän på 1980-talet.


Det var under medeltiden dagen började att firas med romantik,  i Frankrike och England.


I Brasilien firas ”de älskandes dag” den 12 juni. Det var handlarna i Sâo Paulo som ville göra något åt att de hade en sådan dålig försäljning av sina varor just den månaden. Där kallas dagen Dia dos namorados och firas just 12 juni, aftonen före Sankt Antonius dag.  Så tog de lite efter sederna i Amerika att uppvakta, eller att uppmärksamma någon som man tyckte om. På det viset fick de upp försäljningssiffrorna. Slog väl inte igenom så mycket direkt där, men nu är det den tredje största försäljningshögtiden i landet, efter jul och morsdag.


Jag har varit i Brasilien 4 gånger men aldrig på Alla Hjärtans Dag. Det skulle jag gärna vilja göra för att se hur det firas där. Brasilianarna är ju vänliga. I alla fall upplevde jag det då vi var där. Dom visste inte hur väl dom ville oss.


Kärlekens dag, kan vi fira alla dagar. Det finns så många olika slags kärlek, men det viktigaste är att vi gör det vi kan för andra i god anda. Behöver inte vara så stort, en vänlig blick, några snälla ord kan räcka långt.


I Bibeln, Första Korinterbrevet kapitel 13 hyllas kärlekens lov. Kapitlet slutar med dessa ord. (En äldre översättning)

Så bliva de då beståndande,

tron hoppet kärleken, dessa tre,

men störst av dem är kärleken.



Då jag hade skrivit detta så sattes nyckeln i dörrlåset och en man kommer sjungande in:


Det kom en gång en lycklig man i en blomsterhandel in

Han tänkt köpa blommor han, åt den flicka som han älskar.

Vilken färg han skulle ta om det han mycket tveksam var...


...så han tog en blandad bukett.


 

Detta kallas omtanke och kärlek av Mysingen.



Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards