Direktlänk till inlägg 5 februari 2016

Positiva vibbar.

Av wiolettan - 5 februari 2016 09:00


Fick häromdagen ett brev ifrån Karolinska sjukhuset med en besökstid för att kolla av min pacemaker, hur mycket det är kvar av batteriet och hur hjärtat har arbetat.


Tiden var här i slutet av februari. Men eftersom jag någon vecka innan hade fått ett brev ifrån Heart Center om en tid för packermaker koll och hjärtkoll, i början av mars, så tänkte jag att jag måste ringa Karolinska och fråga. Tyckte att det var onödigt med koll där också och så tätt inpå. Försvinner inte de data som finns inregistrerade så att min hjärtläkare då inte kan se hur hjärtat har fungerat?


På brevet stod det ett telefonnummer jag kunde ringa om jag hade några frågor eller ville ha en annan tid. Jag kunde ringa mellan 8-9 alltså bara under en timme. Ni förstår själv, det är inte det roligaste man har att ringa myndigheter och liknande. Om det inte låter att du är nummer 29 i kön, vi tar strax emot ditt samtal, eller tryck 5 för att komma till växeln, så låter det som så: ”Personen ni söker svarar inte”. Så kom en röst som upprepade öppettiderna och när man kunde ringa. Men skam den som ger sig, efter några dagar så kom jag då äntligen fram och fick tala med en trevlig sköterska som också tyckte att det var onödigt att gå på två ställen.  Så hon strök min tid.


Vi kom överens om att hon skulle skriva till min doktor på Heart Center och förklara. För nu blir det ju han som får hålla koll på batteriet i pacemakern och se till att jag får opereras igen då det är dags.


Så sa hon: ”Eftersom jag hör att du är en klok kvinna så……., resten hörde inte jag, eller jag kommer inte ihåg vad det gällde. Jag blev så glad. Hon kallade mig en klok kvinna.


Det är sån´t som jag suger åt mig som en svamp. Hela dagen var räddad, all förtret över väntetider och dyligt var som bortblåst. Jag känner av pirret fortfarande. Hon tyckte att jag lät klok och vettig, det är jag inte bortskämd med att höra. Vilket i och för sig jag kan förstå, men än om det var lite smicker eller beröm så tog jag det till mig och blev jätteglad.


Tänk vad några ord i all vänlighet kan förändra och lyfta en människa, det är viktigt att tänka på. (Undrar nu så här i efterhand, vad var det hon sa som jag inte hörde, hoppas att det inte var något livsviktigt.)


  

 Några små tankar ifrån min optimistlåda. Det finns över 60 kort i lådan.


Jag måste i ärlighetens namn tillägga att min mysing säger flera gånger om dan att han älskar mig och att han aldrig har haft så trevligt och framför allt roligt sedan han träffade mig. Där tror jag att min barnslighet, som inte verkar växa bort, gör en hel del. Vi flyttade ihop då jag var 65 år och han 64, så han har ju en hel del att jämföra med.



Nu ska vi strax iväg och fredagshandla. Ha en bra dag.







 
 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

5 februari 2016 10:12


Ja men Wiolettan du är ju en klok kvinna. Ler stor! :D
Fast du skulle nog lyssnat till de sista orden hon sa..... :)

Skönt att du slipper gå två gånger för att kolla batteriet...

Solig fredagskram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Geddfish

Geddfish

5 februari 2016 10:55

Visst är du utan tvekan en klok och vettig person!
Men, fy för att hålla på och försöka få tag på någon när man får det där i luren, jag har också varit ute för detta.
Ändå jobbade jag med "tryck 1, tryck 2" o.s.v och hade full förståelse för de som beklagade sig.
Men nu är optimisten på G, skönt, Wiolettan!
Har ni vägarna förbi här någon gång, så vet ni kanske var "min hus bor".
Varm kram ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Ditte

Ditte

5 februari 2016 11:57

Vilken ljuvlig kommentar att få höra. Och visst är du både klok och livserfaren och så roligt att en person i andra ändan av luren just säger dessa ord. Klart du skall glädja dig över detta!
Dessa ord/meningar från din optimistlåda är så bra och kan verkligen påminna om att vi duger och är bra precis som vi är.
Att tänka positivt och vara optimist tror jag betyder mycket för vårt eget välbefinnande.
Men även till att vänta flera dagar i telefonen för att komma fram till läkarmottagningen kräver både att man är optimist och envis. Och du lyckades!
Vad fint att du känner att du och din man har det bra och finns där för varandra. Livet blir ju lättare då.
Trevlig fredag!
Stor, varm, kram!

http://akker.blogg.se

 
Lena

Lena

5 februari 2016 13:52

Du verkar absolut klok. Och vänliga ord skulle världen behöva mer av. Det kostar så lite men kan göra någons dag.
Jag blir glad av att höra om er kärlek, så ska jag också ha det när jag blir äldre (som jag har det nu) Kram!
(hoppas förresten du har positiva erfarenheter av att ha pacemaker. Jobbar med hjärtsjukvård sedan drygt 10 år och tycker pacemakrar är fantastiska apparater)

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

5 februari 2016 14:32

Vi behöver alla positiv feedback och vi ska också tänka på att själva ge det. Din Mysing låter lika gullig som min Åke var.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

5 februari 2016 14:44

Positiv feedback behöver vi verkligen alla! Något säger mig att du är en väldigt klok kvinna men ibland så tror jag att du underskattar dig själv en smula...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
kolonilotta

kolonilotta

5 februari 2016 20:39

Det vad några vänliga ord kan göra skillnad för en människa!
Tror nog att din personlighet lös igenom. Ja. Jag vet att det var på telefon. Men du vet var jag menar! :)
Och vilken fantastisk man du har hittat! ❤ Men det vet du ju redan!
Fin helg till er båda!
Kram

http://www.kolonilotta1.blogspot.se

 
Anneli

Anneli

5 februari 2016 21:16

Ja man kanske är vad man tänker =)
Hoppas du mår bra o att du har haft en bra dag. Ska lägga mig nu, det har varit en lång o jobbig dag men allt har gått bra med Teddy tack o lov.
Dröm sött, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

7 februari 2016 12:03

Några väl valda ord betyder så mycket..
Klart du är en klok och god människa.
Ha en fin söndag
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards