Direktlänk till inlägg 19 april 2016

Det känns märkligt...

Av wiolettan - 19 april 2016 09:12


...mycket märkligt och jag undrar varför?


Jag tar det i från början.


Då jag jobbade på Volkswagens bilfirma fick vi vid midsommar och jul en liten present. Det kunde vara vitt skilda saker ifrån presentkort i någon mataffär till choklad.


 

Några gånger fick vi champagneglas, som ser ut så här.


Vet inte vad de kostade då men har sett på nätet att nu är priset 195:-/st. Vi fick 2 st per gång tills vi hade fått ihop ett halvt dussin.


Det är Lasse Åbergs design, kanske därför dyra. I mitt tycke dyra, jag skulle inte köpa glas till det priset, men det är jag det.


Då jag i november blev sjuk så gick ett glas sönder. Blev lite ledsen, men det var ju inget att hänga upp sig så mycket på, världsliga saker och så´nt kan hända. Jag funderade lite på om jag skulle köpa till ett nytt, men priset avskräckte mig. Jag är kanske snål, eller ekonomisk låter bättre.


På vår morgonpromenad häromdagen, gick vi till återvinningsstationen för att slänga, papp, glas och plast som vi gör med jämna mellanrum. Vet ni vad som stod längst upp på glasåtervinningscontainern?


 
Jo, detta glas. Helt perfekt, inte en skråma, rent och fint. Bara stod där i ensamt majestät. Varför? Varför slänger någon ett glas som är värt ett par hundra kronor?  Det måste ju vara någon som vet att det inte var något billigt tjafs, eftersom personen i fråga inte hade slängt ner det i containern. Kanske han eller hon hade flera glas, de hade gått sönder och ville då inte ha bara ett kvar? Ja, frågorna blev många och inga svar. Det som också är konstigt, är att motivet har vi inte på de andra glasen, utan helt nytt motiv.


Men, det känns fortfarande lite märkligt. Var det rätt av oss att ta glaset? Ja, det var ju slängt. Men ändå, personen kanske ångrade sig och gick tillbaka och då var glaset borta? Inom mig känns det konstigt. Jag har tagit en sak som kostar 195:-. Skulle det kännas bättre om jag går och lämnar tillbaka det? Vet ej, kanske måste testa.



 
 
Ninnibeth

Ninnibeth

19 april 2016 10:45

Det var helt klart någon som ville att någon annan skulle få glaset; har själv ställt grejer som är användbara bredvid containrar med hopp om att de ska komma till nytta för någon annan.
Se det som en present och använd det snart så ska du se att det snart känns som ditt! :)

http://http:/ninnibeth.wordpress.com

 
Lena

Lena

19 april 2016 11:19

Fantastiskt! Jag är så dum att jag tror det var menat till dig!

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Ditte

Ditte

19 april 2016 11:22

Jag tycker det var bra att detta glas fick ett nytt hem hos dig. Glaset stod och väntade på dig.
Jga har också ställt ut en del lite "finare saker" i vårt soprum och de tas oftast om hand. Smaken ändrar sig med åren och man kan inte spara på allt. Dessa Lasse Åberg glas samlade min dotter på och jaggav henne då och då ett glas i present. Hon samlade även tallrikarna och muggar.
Njut av glaset!
Stor kram!

http://akker.blogg.se

 
znogge

znogge

19 april 2016 12:34

Vilket märkligt men gynnsamt tillfälle! Hade du inte tagit hand om glaset hade kanske någon knuffat ner det så det gått i kras. Då är det bättre att det fick ett nytt hem hos dig. Behåll det med gott samvete :D

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Comsi comsa

Comsi comsa

19 april 2016 13:07


Något ville att skulle ha glaset, hade du inte tagit det så hade det kanske blivit som Znogge skriver....

Kram ♥

http://egopyret.blogspot.com

 
Geddfish

Geddfish

19 april 2016 14:06

Det var absolut menat till dig!
Annars hade det redan varit i bitar.

Kram ♥ Ljus och Kärlek ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Piedra

Piedra

19 april 2016 14:56

Märkligt var ordet! Som det kan bli. Jag tror absolut att personen ifråga tyckte att någon annan skulle ha glaset som hen själv inte var intresserad av.

Varm kram ♥

http://enplatsilivet.blogspot.se

 
biggeros

biggeros

19 april 2016 15:07

Jag tror att glaset var menat till dig om man tror på ödet. Har inga samvetskval och en stor kram på dig.

http://biggeros.blogg.se

 
Kicki

Kicki

19 april 2016 16:25

Ödet ville att du skulle ha det. Jättekul att just du kom och hittade det👍👍😀

http://kicki-olsson-bloggo.nu

 
Lena

Lena

19 april 2016 16:34

Jag bara ler... visst är alla vägar vi går på märkliga ibland? hur saker kan stråla samman!... jag ser det inte alls som någon slump, utan detta var där för dej! för att visa oss alla, att allt styr vi inte över *hjärta*

Jag har köpt Lasse Åberg glas i olika omgångar till både min brors & gubbens barn, vid födelsedagar/konfirmation osv. :))

Varm kram *hjärta*

http://frallorna.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

19 april 2016 18:18

Absolut att det var ämnat för dig! Ödet ville så!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Primrose

Primrose

19 april 2016 21:01

NEJ lämna inte tillbaka glaset, det stod där av en anledning, jag är säker på att det var meningen att just du skulle ha glaset, njut av det!
Om du ställer tillbaka det så kommer inte den som satte dit den att få tillbaka den, då tar någon helt annan person glaset!
Behåll och njut! ,-)
Jag tror att det fanns bara ett glas kvar, den som ägde glaset vissye att det var ett dyrt glas, ville inte ha sönder det, utan tänkte att den som vill ha det får ta det.
"Någon" ville att du fick det ,-)))
Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

20 april 2016 09:03

Klart du skulle ta det! Du gjorde ju naturen en gentjänst genom återvinning!
Det är verkligen konstigt vilka saker folk slänger, slutar aldrig att förundras!
Jättefint glad! Älskar vackra glas! Använder mina finglas även till vardags, ibland går något sönder, men jag gläds varje gång jag använder något vackert.
Ha en fin vårdag!

http://lenaiwales.wordpress.com

 
posshill

posshill

20 april 2016 10:31

Om man ämnar slänga något man inte behöver eller vill ha och det fortfarande är användbart, så kan man precis som i ditt fall lämna det synligt för någon som eventuellt vill ha det istället. Återvinning sparar på miljön.

http://www.posshill.wordpress.com

 
Anneli

Anneli

20 april 2016 18:41

Hej vännen. Hoppas att du mår bra. Tack för dina tankar o kramar, dom värmer. Det är så svårt o tungt för att inte tala om ensamt. I morgon ska jag hämta hem honom, han har kommit tillbaka till djursjukhuset nu efter kremeringen. Inget är sig likt =(
Ha en fin kväll, kramar ♥

http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

20 april 2016 21:34

Jag tror åxo glaset är menat till dig. Ibland är det meningen varför vissa saker sker. Ta det som en gåva.

Jag tycker det är alldeles för mycket pengar för ett glas. Men sån är jag. Lite snål på husgeråd måhända .

Ha det så gott och kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Johan

Johan

27 april 2016 20:12

Fina glas.

http://finest.se/soulful

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards