Direktlänk till inlägg 13 december 2016

Intet är som väntans tider.

Av wiolettan - 13 december 2016 09:15



Dagarna går fort så här före jul. Det är mycket som jag vill hinna med, eller mycket och mycket, men jag vill baka, lite småkakor och lite annat. Så är det detta med julpynt. Jag älskar julpynt och vill börja tidigt och min man är tvärt emot, så det blir en kompromiss. Vi tar fram det vi har men inte så tidigt.


Igår morse hade vi minus 8 grader och det bet riktigt ordenligt i kinderna. Snö, ja, cirka en decimeter. Halt? På en del ställen är det inte så lätt att gå utan broddar och på andra ställen är det sandat och det går alldeles utmärkt. Vi gick ifrån Gullmarsplan och genom tunneln emot Globen hållet och där under tunneln var det jättehalt och svårt att gå.


Jag och min man följde med min äldsta bror till hörselcentret, där han nu har köpt hörapparater till båda öronen och det skulle utvärderas hur det har gått. Min bror är ju inte ung längre utan han fyller 90 år om ett halvår så det är en stor omställning för honom att nästan förlora hörseln på båda öronen samtidigt och vänja sig vid att ha en pryl i öronen.


Med hörapparaterna hör han varken att tala i telefon eller lyssna på TV så vi fick reda på vad som finns på marknaden. Tydligen har han en för gammal fast telefon och även en för gammal mobil, för att dosan som skulle kunna hjälpa honom kan fungera. Köpa nytt och köpa nytt, ja allt för att vissa ska tjäna pengar och andra  bli utfattiga. Utvecklingen går framåt och jag, ja jag hinner inte med. Ja, min bror har råd så vi ska inte klaga.


Vi passade också på att äta "ute", på en restaurang, med ett annat ord. Det kändes allt lite lyxigt eftersom vi inte gör det så ofta, blir lite speciellt då. Att sitta ute och äta är för kallt nu men det är ett uttryck som ofta används vid de tillfällen som inte maten  inmundigas i hemmet.


Allt gick bra och nästa besök blir i början av januari. Jag hade trott att min bror skulle kunna få hjälp direkt så att han nu till julen skulle kunna lyssna på TV och höra vad som talas i telefon. Men, vi får vänta till andra veckan i januari.


 

Några bilder ifrån morgonpromenaden i går. Detta är torget, där en ovanlig julgran har satts upp.


 

Sturegatan är upplyst.


 

Stationsgatan där kommunen har satt upp två lysande renar.


Jag vill passa på och önska er som läser min blogg en fin och trevlig Luciadag.











 
 
Mia

Mia

13 december 2016 10:39

Vad tråkigt för din bror att han ska behöva vänta till efter helgerna. Det kan minsann kännas tröttsamt när det blir så mycket "katten-på-råttan-effekt" då man försöker att ordna med något. Jag hoppas det löser sig till det bästa.
Klokt i vilket fall att kombinera nytta med nöje och härligt att se staden upplyst inför julen. Hoppas också du får en fin Lucia.
Varm kram

http://www.minsoltrappa.se

 
znogge

znogge

13 december 2016 12:09

Tråkigt för din bror att han ska behöva vänta så länge men det är väl helgerna som ställer till det tidsmässigt. Hoppas att han blir hjälpt i alla fall.

Så trevligt att passa på att äta ute. Ibland måste man bara unna sig!

Kram och ha en fortsatt fin Luciadag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

13 december 2016 15:09

Vilka vackra bilder från Sundbyberg och visst känner jag igen mig. Men det var länge sedan jag var här i adventstider.
Trist att din bror får vänta så länge på att få hjälp. Har svårt att förstå att man inte kan skynda på och att höra är ju en förutsättning för så mycket.
Förstår att ni hade en fin dag och trevligt att äta på restaurang är det ju också.
Önskar dig en fin Lucia dag och hos er är det jy batra eftermiddag och här ligger jag sex timmmar plus så klockan är strax efter 21.
Stor kram till dig du fina.

http://akker.blogg.se

 
Comsi Comsa

Comsi Comsa

13 december 2016 16:31


Väntan är inget vidare...

Stor Lucia-Kram ❤

http://egopyret.blogspot.com

 
Lena i Wales

Lena i Wales

14 december 2016 10:33

Det är viktigt att hjälpa varandra och du är så omtänksam.
Hoppas det blir bra med hörandet för din bror.
Har nyss kommit hem till Wales efter ett Stockholmsbesök.
Ha en bra dag!

http://leniawales.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

14 december 2016 12:19

Hoppas att din bror kan få hjälp så att han kan höra på tv åtminstone. Åke hade hörlurar till tv:n och det fungerade bra. Då kunde jag ha den så högt att det passade mig och han kunde höja volymen i lurarna.
Så fina bilder från stan. Det är vackert med all julbelysning.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Tove Olberg

Tove Olberg

14 december 2016 15:30

Hej wiolettan!
Nu har jag läst alla dina inlägg sedan sist jag var här! Förstår att något hänt för dig, du säger så sant om hälsans "mysterium" och om din bror. Jag läser också att du gläder dig i det som finns och du är så omtänksam, en god människa! Kommentarer kan strula och ibland är det som förgjort.
Stor varm kram!

http://toveolberg.blogspot.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

14 december 2016 18:19

Jag tycker synd om din storebror. Att sådant ska strula. Stackars han att behöva vänta över alla helgerna.
Fina foton.
Decemberkramar Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

 
Geddfish

Geddfish

14 december 2016 22:48

Det är ju olika landsting och vad de har för regler. Jag tänker på din brors hörsel. Jag fick direkt en dosa till mobilen och den styrs av bluetooth till min mobil men till TVn där får jag vänta tills 22 dec, den grejen fanns inte hemma just då, när jag var där sist.
Klart de räknar med att man skaffar nya prylar. Min TV är 5 år och räknas som "gammal". Min mobil är 1,5 så den är väl ff ganska ny, men om 2 år är den gammal. Inte klokt.

Fina foton du visar!
Kram och god natt ♥

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Kicki

Kicki

14 december 2016 23:41

Hoppas det blir bra för din bror, så tråkigt att drt skulle ta sån tid.
Jättefina och mysiga bilder du tagit.
Klart du ska julpynta.
Kramar

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards