Direktlänk till inlägg 20 augusti 2017

Dagsaktuellt!

Av wiolettan - 20 augusti 2017 08:42


Härlig morgon, solen skiner och jag mår bra. Så vi passade på. Om ni undrar vad vi passade på med så var det både det ena och andra.


Före frukost gick vi ut, frisk luft och motion för benen. Jag kände mig såpass bra så vi gick ner till Lötsjön. Kunde inte gå runt den men vi gick halva sjön runt. Alltså på ena sidan. Mycket skönt och avkopplande. Tänk vilken skillnad det blir de dagar som jag inte har förmaksflimret. Som natt och dag verkligen.


Vi träffade en gammal bekant som var ute med sin hund och fick oss lite skvallernyheter till livs.


Han berättade att i de nya höghusen, de som jag kallar Pizzakartonger, har det blivit mycket skräpigt och smutsigt. En ung man som bor där berättade att många miljonärer har där köpt lägenheter till sina barn som tydligen inte kan sköta sig på den punkten. Det står sopor i korridorerna och skräp lite här och där. Kassar med tomflaskor nere i porten och ibland slängs flaskor ner ifrån fönstren.


Skönt att det finns många fina ordentliga ungdomar också, hur skulle vårt samhälle annars bli.


Blir ju väldigt förskräckt då jag hör nyheterna på radion om den ena dödsskjutningen efter den andra. I Stockholmsområdet, bl.a., av och med unga män. Tror att det är dags att myndigheterna gör något radikalt. Det måste ju finnas något att göra, eller har det gått för långt? De som bestämmer måste komma med något vettigt och något som gör att det inte finns varken tid, lust eller ork att förstöra och förgöra. 


Har ni hört den här historien som man kan ta på två olika sätt.


"Det fattas visst beslut".


Den meningen var tänkt att skrivas in på en platta och sättas upp på riksdagshuset. Det skulle egentligen stå "Här fattas visa beslut". Orden kommer ifrån en riksdagsman Palmaer, levde under mitten av 1800-talet och var då känd som en av landets kvickaste män, men också en av de elakaste.


Ni förstår säkert vitsen. Här inne i riksdagshuset tas det beslut, eller här inne saknas det beslutsfattare.



   

 Sjöfåglarna är kvar vid Lötsjön,



  

Rosor är vackra.



 

Ett hjärta på vår väg. Märkligt på något sätt. Början till ett litet hjärta bredvid. Eller är det bara min fantasi? Jag blir visst aldrig vuxen. Jag och min mysing pratade om det i morse. Båda är vi för barnsliga för vår ålder, fast vi försöker att hålla det hemligt.



 

På denna "öppetskylt" finns också ett hjärta.



 

Här också hjärtan, två stycken. Dessutom klappar dom för varandra. Roligt med våra fötter därunder, tycker jag.




 
 
Znogge

Znogge

20 augusti 2017 11:32

Härligt att ni kom ut på en promenad men desto tråkigare att höra att ungdomar inte sköter sig så att husen förfaller. Borde vara en självklarhet att hålla efter sig och inte skräpa ner.

Kram och ha en härlig söndag!

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

20 augusti 2017 13:27

Så roligt att du idag mådda så bra att ni kunde ta en promenad vid Lötsjön. och så fina bilder du har med därifrån.
DEtta att ha en del av barnasinnet kvar tror jag är viktigt, det liksom humor.
Jag skrattade gott åt skylten i riksdagshuset. Så sant. Ibland skulle jag önskat att jag var med där.
Visst är det tragiskt med allt våld och lagar och öfrordningar måste givetvis skärpas så att dett inte fortgår. Tyvärr verkar de som beslutar inte kommer till "skott".
Bilden på dig och mysingen är så fin, och ni strålar ikapp.
Stor kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Susie på Stjärnarve...

Susie på Stjärnarve...

20 augusti 2017 17:32

Man måste försöka bevara barnasinnet och humorn - om det går! Det är ju inte alltid det fungerar, men som grundinställning till livet tror jag det är viktigt!!
Sen är det en annan sak att en del gillar att leka i vuxen ålder (som jag t.ex.), andra gillar roliga historier (som min gubbe) och en del gillar inget alls. Trist!
KRAM
Susie

http://stjarnarve.blogspot.se

 
Lena

Lena

21 augusti 2017 06:34

Du är så värd dessa glada dagar av välmående.
Det gör mig så glad det du skriver om att ni är barnsliga. Jag och en vän till mig har alltid känt oss barnsliga, sett det som något bra. När vi var barn/unga var vi rädda det skulle försvinna när vi blev vuxna, men jag känner mig lika nu som då och kanske försöker man hålla det hemligt ibland. Så man blir sedd som hyfsat normal, hihi. Nu ger du mig hopp att jag ska känna mig likadan fortfarande i sjuttioårsåldern, tack! Ni är så fina ihop förresten, riktigt mysiga!

http://Degislivet.bloggplatsen.se

 
Gunnel

Gunnel

21 augusti 2017 07:48

Alltid lika roligt att kika in hos dig och få en" hjärtedos". Låter bra att du känner dig piggare nu. Den där skylten hade passat på många arbetsplatser. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

 
gun

gun

21 augusti 2017 12:48

Vad roligt att många behåller sin barnslighet:). Härligt att läsa att du mår bra och det är du verkligen värd. Vad fina ni är där tillsammans vid dörren.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Primrose

Primrose

21 augusti 2017 21:03

At behålla ungt sinne är bra ,-))) det har gubben o jag också, tack o lov för det!
Härliga hjärtan och visst är det snart ett litet, Lötsjön är vacker härligt att ni kan gå runt om än inte hela "ännu" Skönt att du har dagar då du mår mycket bättre!
Vi tog hand om en gräsand för många år sedan som blivit väldigt dålig sen lämnade vi honom till ett fågelställe till sist fick han ett nytt liv i lötsjön ,-)
Inte kul att lägenheter köps upp och tummen NER för nedskräpning! Det är mycket skräp överallt tycker jag.
Vilken värd vi fått med så mycket våld och mord!!
Ha det fint nu KRAM KRAM Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards