Direktlänk till inlägg 31 augusti 2017

Att kunna lyssna.

Av wiolettan - 31 augusti 2017 08:45


I dag regnar det, ett behövligt regn på många ställen.


Typiskt egentligen. Igår, då det var varmt och solen sken, kunde jag inte gå ut, för flimrets skull, idag är jag bättre och måste ner till vårdcentralen och ta PK provet, då är det hällregn.

Just nu så vräker det ner. Naturen, allt vad däri är, är förunderlig, människor, djur, ja allt skapat.


Har ni hört denna berättelse?  I dagens betalkort samhälle låter det kanske lite uråldrigt. (Fast, än så länge betalar jag med pengar.)


En indiankvinna besökte en dag en god vän i New York. De promenerade längs affärsgatorna på Manhattan, mitt i den hektiska stadspulsen. Ljudet från tutande bilar och gatuförsäljare blandades med ljudet från alla människor som trängdes på trottoarerna.


Plötsligt stannade indiankvinnan till och sa: "Jag hör en syrsa!" Vännen skrattade lite och förklarade att det inte var möjligt att höra en syrsa i allt detta oväsen, men kvinnan insisterade.


"Jo, jag hör en syrsa alldeles i närheten". Indiankvinnan gick fram till en stor lerkruka som prydde ingången till en av affärerna, där en stor buske bredde ut sina blad. Under ett av bladen lyfte kvinnan försiktigt fram en liten syrsa. Väninnan såg helt förbluffad ut.


"Men detta är ju helt otroligt", utbrast hon".  "Du måste ha övernaturligt bra hörsel".


"Nej, nej", sa indiankvinnan med ett leende. "Mina öron är inte annorlunda än dina. Allt beror på vad man lyssnar efter. Titta här, ska du få se".


Kvinnan tog fram ett par mynt som hon släppte ner på trottoaren, så att de studsade iväg med ett klirrande ljud. I samma ögonblick vände sig ett dussintal personer om.


"Du ser", sa indiankvinnan. "Allt beror på vad man lyssnar efter".


Vi kanske ofta klagar över att Gud inte hör när vi ber. Kanhända är det sant att Gud oftare talar i den stilla viskningen än i den rytande stormen, men han talar fortfarande. Om vi sedan hör honom eller inte är en annan fråga. Allt beror på vad vi lyssnar efter.


Nu ska jag strax göra mig i ordning för en promenad i regnet, för, om jag lyssnar så hör jag hur det regnar.




 

En stilla stund på vår balkong, med kryss att lösa, är toppen. Detta var en solig dag.






 
 
Kicki

Kicki

31 augusti 2017 10:04

Så sant drt är, viktigt att leva här och nu så vi kan höra drt som är viktigt. Så fint och sant skrivet.
Önskar dej en fin härlig dag
Stor kram

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

31 augusti 2017 10:17

Hej fina du!
En väldigt vacker och tänkvärd berättelse. Och sann..
Ha en fin dag i regnet! Regn även här på öland också.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
znogge

znogge

31 augusti 2017 11:11

Ja, det gäller att lyssna efter rätt ljud och saker för det är mycket som pockar på vår uppmärksamhet. En mycket tänkvärd berättelse minst sagt.

Hoppas regnet avtar så att du inte blir genomblöt men paraply är nog att rekommendera. Hos oss regnade det i natt men nu är det uppehållsväder.

Kram och ha en fin torsdag!

http://znogge.wordpress.com

 
Primrose

Primrose

31 augusti 2017 18:52

Vilket fint inlägg, berättelse om Indiankvinnan var fantastisk, den gillade jag och kommer att skriva ner för mitt eget minnes skull! .-)
Visst är det så att det kunde regna en annan dag, när vi besöker mamma är det kanonvarmt nästan 30 grader inomhus och mamma vill absolut inte öppna fönstren, ska vi jobba med hundarna ösregnar det ,-)))
Ha det fint
KRAM från mig Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Ditte

Ditte

31 augusti 2017 22:39

Att lyssna är viktigt och din berättelse om indiankvinnan visar så tydligt att vi hör och lägger märke till olika saker. Och ibland finns saker att höra där en inte tänker sig. Att vara lyhörd och öppen ger så mycket extra.

Nu läser jag sent ditt inlägg och hoppas att din provtagning gått bra.
Kram och tankar till dig.

http://dittemitti.se

 
Mia

Mia

1 september 2017 12:13

Lycka att ha öron som gör det vilsamt för själen.
Önskar dig en skön helg!
Mia

http://www.minsoltrappa.se

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

2 september 2017 18:49

Tänkvärd berättelse. Hoppas du hörde regnet och hoppas du mått bättre och att värdena var bra.
Kram Bosse Syrsa

http://bosseliden.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards