Direktlänk till inlägg 4 februari 2018

Sol ute!

Av wiolettan - 4 februari 2018 08:34


Det verkar att bli längre och längre tid som går mellan mina inlägg här på bloggen. Får se om jag kan göra något åt det. Vad jag förstår ingen större skada skedd. Förhoppningsvis kanske någon tittar in och saknar mig.


Nu har det kommit snö igen. Härligt tycker jag. Litet tunt täcke men ändå, det blir betydligt ljusare ute med lite vitt på marken. Ingenting om jag skulle jämföra med Västernorrlands län. Över en meter sa min bror att de har nu.


Här har dagarna gått som vanligt, fast lite fortare. Jag har inte hunnit med så mycket men livet går vidare i alla fall.


Det bästa med framtiden är att den kommer med en dag i sänder, sa Abraham Lincoln.


I går var jag och besökte min förra mans äldste son och hans fru.




 

Vi bjöds på en god sallad och rostbiff, jättesmarrigt.


De hade tillsammans med sin familj varit på en resa till Brasilien och ville visa bilder därifrån. Mycket intressesant och nostalgiskt. De hade besökt en del av de platser som jag har varit till och det var roligt att kunna känna igen sig och även en del bekanta ansikten. Jag och min förra man åkte till Brasilien 4 gånger, så jag har många minnen därifrån.


Brasilianarna är ett gästvänligt folk. Det som jag hade svårt för där var tiderna. Där gällde verkligen "brasiliansk" tid. Sa de att de skulle komma och hämta upp oss på hotellet kl. åtta så kunde det dröja till nio eller halv tio innan de dök upp. För dom var det inget konstigt, men jag fick spader.



Jag tror inte att de hade glömt vilken tid vi skulle mötas, men, jag kom aldrig underfund med hur de tänkte i detta avseende.


 

Jag har ett gott minne. Jag kommer

nämligen alltid ihåg efteråt

vad jag har glömt.






 
 
Preciosa

Preciosa

4 februari 2018 09:52

Hej Wiolettan!
Jag tittar in varje dag och till slut så får jag napp på ett nytt inlägg :-)
Vilken härlig sallad!!Gäller att ha bra mage :-)
Brasilien verkar ha samma tidskultur som Spanien... Tidsoptimister eller lite dålig respekt snarare :-)
Kram P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Gunnel

Gunnel

4 februari 2018 09:54

Kul med ett inlägg från dig igen. Jag har märkt när jag besöker min son i USA att det är lite si och så med passningen av tider där med. Jobbtider är nog ok, men privata mötestider verkar inte vara prioriterade. Att vara punktlig tycker jag är en artighet. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

4 februari 2018 10:31

Det där med tidsuppfattning är en verklig kulturkrock. Det är inte bara i Brasilien man inte kan passa tiden, det är likadant på Sicilien. Claudio kom till och med för sent till kyrka när yngsta sonen skulle döpas. Åke höll på att gå upp i limningen. Han var alltid noga med att hålla tiderna.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Znogge

Znogge

4 februari 2018 17:45

Så fräsch och god salladen såg ut. Har man själv varit i landet är det extra roligt att se bilder och höra om resan. För min del blev det bara ett besök i Brasilien efter som ungdomarna numera bor i Stockholm men visst var det en minnesvärd resa!

Kram och god kväll!

http://znogge.wordpress.com

 
gun

gun

4 februari 2018 18:05

Salladen den ser god ut! Älskar sallader av alla slag. Kan tänka mig att Brasilien är ett härligt land att besöka. Jag skulle få spader av att bara sitta och vänta på folk som aldrig kom när man bestämt tid:). Kram från ett snöigt Småland. gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ditte

Ditte

4 februari 2018 18:33

Jag har saknat dig och gör som Preciosa att jag tittar in varje dag.
Trevligt med ett besök borta och extra gott att äta en vacker sallad.
Väldigt roligt att du också fick se bikder fån brasilien och att du kände igen dig. Kan tänka mig att du har många minnen från era resor dit.
Jag har bara varit i Brasilien en gång, men skullle gärna se mer både av Brasilien och Sydamerika.
Ja, tidsuppfattningen är ju lite annorlunda. Förvisso. Men inget vi kan ändra på. Men irriterad föstår jag att du blev. Det hade jag också blivit.
Hoppas att du mår lite bättre och kansk eskriver du lite när du orkar. Jag väntar på dig och många med mig.
Varm kram och trevlig kväll.

http://dittemitti.se

 
annechristine

annechristine

4 februari 2018 22:58

Hej vännen, nu var det längesedan jag besökte din blogg. Jo...det blir längre mellan inläggen för mig med. Men så kan det bli.
sallad och rostbiff är gott.

Önskar fina dig en ny fin vecka och stor KRAM från mig.

TantGlad.

http://annechristines.bloggo.nu

 
Tezz på S/Y Andromeda

Tezz på S/Y Andromeda

6 februari 2018 07:27

Brasilien, som jag alltid drömt om och faktiskt planerat att segla till. Planer ändras, saker händer i livet. Nu får vi se i framtiden om jag kommer dit med segelbåt.
Varm Kram i kylan

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Lidén

6 februari 2018 11:08

Läckert foto. Ser mycket aptitligt ut. Förstår att ni hade mycket att prata om. Jag hade blivit "galen" om de kommit två timmar senare. Jag har aldrig gillat att någon "stjäl" min tid. Det är inte artigt.
Jag uppskattar alla dina inlägg. Ganska ofta när jag kommer hit är det samma som sist. Då blir jag alltid lite orolig för att du är dålig.
Det vita lyser upp. Till och med Ystad har fått lite snö. Mest uppskattar jag ljuset som kommit tillbaka rejält på eftermiddagen.
Kram Bosse

 
Primrose

Primrose

6 februari 2018 15:19

,-))))) Roliga slutord javisst är det så efteråt minns man ,-)))
Härlig ser maten ut, förstår att det kändes i hjärtat att uppleva tiden i Brasilien igen.
Härligt med snö och kyla, då har vi fått lite vinter alla fall ,-)
Jag gillar dina inlägg men är själv inte närvarande på bloggen som jag brukar, stresshjärnan har kommit tillbaka så jag tar det lite lugnt på bloggen.
Ha det fortsatt fint
KRAM från mig
Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
college essays assistants

college essays assistants

9 februari 2018 07:52

This salad is very delicious! Besides, I always add olive oil and the taste is very spicy then! Try it!

http://myessayservices.net

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards