Direktlänk till inlägg 9 februari 2018

Sol, minus 4 grader...

Av wiolettan - 9 februari 2018 09:46


...så var det tidigare i morse, då vi vandrade ut. Skulle tro att det blir varmare vad det lider och lite av snön som kom i onsdags kanske försvinner.


Då tog jag några bilder.


 

Från balkongen.


 

Från köket. I verkligheten såg snöflingorna nästan ut som lappvantar, som man brukar säga.


 

Hundarna måste få sina dagliga promenader. Dessa ser jag nästan varje dag. En mängd vovvar att hålla reda på.



 

I morse då vi gick ut gjorde mysingen, ett som han tyckte, fint kap. En mängd gummisnoddar. Dom kan vara bra att ha, efter det att dom har tvättats. Är vi snåla? Ja mysingen, och jag är sparsam. En kombination som räcker långt. Det sägs att PostNord går dåligt. Inte att förvåna sig över. Dom kan börja med att sluta slänga gummisnoddar.


Förr hittade vi ofta småpengar på våra promenader, men nu är det sällsynt. Jo, igår fann jag en tvåkrona. Jag hittar och mysingen får böja sig ner efter den. Han är rädd att jag trillar på näsan. Gratis slant, säger jag inte nej till.



På tal om gratis. Häromdagen kom det en räkning på en veckotidning som vi har. Vi prenumererar på den på grund av alla kluriga kryss som vi löser och skickar in.


Jag tyckte att det var konstigt att det kom en räkning redan, eftersom jag hade fått brev om flera vinster. Vinster i form av gratis tidning i fem veckor. Mysingen ringde till tidningen och redogjorde för hur vi tyckte att det skulle vara och kunde de möjligen ha gjort ett misstag. Jo, visst hade de det.


Nu blev det så att räkningen skulle vi makulera och en ny skulle komma någon gång i juni. Vi hade nämligen 4 vinster att ta ut, alltså 20 tidningar gratis. Tänk att man måste kolla och dubbelkolla allt.


Jag undrar i mitt stilla sinne. Hur många kunder är det som missar detta? Vinner och inte kollar upp om vinsterna verkligen kommer dom tillhanda. Kan tillägga att detta är andra gången det händer oss.




I dag är det teknikerna, som behärskar

världen, inte tänkarna. Men teknikerna

vem behärskas dom av?



Mysingen är snart klart med vår planerade vårresa. Den verkar bli häftig. Ingen stress, utan vi tar det hela i lugn takt. Det är nästan så att jag längtar till maj. Bilresa ner till Småland och Skåne bland annat. Det finns mycket i dom trakterna som vi inte har sett.



Bara längtan räcker inte för att du

skall nå ditt må.

Du måste gå själv.



 
 
Znogge

Znogge

9 februari 2018 15:24

Ja, nog är Mysingen en smula snål för att plocka upp gummisnoddar skulle inte finnas i min vildaste fantasi! Däremot har jag stenkoll på vår ekonomi, är prismedveten och vet i princip alltid vilka belopp som finns på våra konton. Samtidigt så unnar jag mig guldkanten på tillvaro för den får man inte glömma bort och jag tycker om att ge generösa presenter till barn och barnbarn. Annat blir det kanske när man ska leva på pensionen...

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Ditte

Ditte

9 februari 2018 17:07

Ja, en del snö har du hos dig. Men jag trodde annars att den nästan var borta i Stockholmstrakten. Men det ändrar sig ju fort. Fina och snöiga bilder.

Ja, att Post Nord inte bär sig kan man ju förstå. För det är oftast inte inkomsterna man blir rik av utan att minska utgifterna. Man kan ju inte göra av med mer en man har.
Jag har koll på min ekonomi och köper inte så mycket, för jag behöver egentligen ävldigt lite. Men lite guldkanter på vardagen och upplevelser är en god investering.

Och att ha ögon med sig på promenader är barar bra. Man kan göra många fynd.

Vad roligt med resan!
Och så sant det du skrev "bara längtan räcker inte. Du måste gå själv". Tänkvärt.
Stor kram och trevlig kväll.

http://dittemitti.se

 
geddfish

geddfish

9 februari 2018 21:07

Jag vill gärna sätta lite guldkant, när det känns rätt. Annars är jag nog lite småsnål, jag har. Och jag har stenkoll. Och jag frågar mig, blir jag gladare av det?
En resa, förgyller alltid, så kul!
Varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Augusta

Augusta

10 februari 2018 00:48

Fredagen som nu passerad, har varit en fin dag. Så ljust ute, varmt, så vårkänslor kommer 😁
Sparsam inget fel. Det blir mer pengar över till er majresa. Härligt för er 😁

http://nouw.com/gulahuset

 
trollet

trollet

10 februari 2018 10:28

Vilka fina snöflingor!! Hittade en stegräknare i mobilen, jag vet att 6000 är i minsta laget men jag jobbar mej uppåt;) Alla extra steg är bättre än inga=)) Hoppas du hittar större pengar!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Preciosa

Preciosa

10 februari 2018 11:38

Hej Wiolettan!
Fint med snö om man slipper gå ut :-) Sparsam har jag aldrig varit men klarat mig ändå :-) Men dyrt med två boenden som jag har då och då. Dubbelt av allt. Korsord ja, gillar Allers bäst...men dyrt köpa den.
Härligt med planerad resa ni har framför er!
Fin vers på slutet,fast jag kan ju inte följa den i visst ett visst fall ♥
Kramar! P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Göran

Göran

10 februari 2018 13:51

Haha! Lär av Kamprad! Ta långa steg så sliter du inte skorna så mkt! Min mormor diskade och återanvände plastpåsar tills de gick sönder. Samt stekte upp överbliven gröt dagen därpå.
Skämt åsido - den som är sparsam behöver inte få hjälp av "Lyxfällan"!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Gunnel

Gunnel

11 februari 2018 09:21

Jag räknar mig också som sparsam, och ibland kan det vara riktigt kul när man ser vilket resultat det ger sen. Jag tycker ändå man ska unna sig själv att njuta av det man gillar, annars blir livet för trist. Vad ska ni besöka i Skåne? Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards