Direktlänk till inlägg 19 februari 2018

Måndagsfunderingar.

Av wiolettan - 19 februari 2018 10:17


Man beundrar mest det som man

själv minst behärskar.


Det är en mening som stämmer mycket bra. Jag kan bara gå till mig själv. Måste säga att jag beundrar dom som kan laga mat, de som bara fixar till och det blir så otroligt gott. Den gåvan skulle jag väldigt gärna vilja ha.


"Du kan träna", kanske nå´n säger, "övning ger färdighet". Tror ni inte att jag har försökt. I så många år har jag varit tvungen att kunna sätta fram något ätbart på bordet. Ända sedan jag var i början av tonåren. Min första man han hade inte ens stekt ett ägg eller kokat potatis då han träffade mig. Två noviser vid spisen. Först hade hans mamma tagit hand om maten och sedan hade han varit gift två gånger och då behövde han inte heller sköta detta viktiga moment i hushållet.


 

Nu hjälps mysingen och jag åt och titta bara vad vi åstadkom i går. En purjolöksgratäng.  Men, inte vem som helst, utan en med ett hjärta på. Den var dessutom mycket god.


 

Då vi vandrade ut igår såg vi en skylt. Tänk Sveriges till ytan minsta stad har cirka 50.000 invånare. De bara fortsätter och bygger och bygger. Det är många byggen på gång. Det som försvinner mer och mer är våra parkeringsplatser. Mera människor, betyder fler bilar och tydligen färre parkeringsplatser.  Vi funderar nästan på att göra oss av med bilen. Det som vi använder den till är vid resorna hem till mitt föräldrarhem i Ångermanland och de sköna och intressanta turerna för att besöka platser i Sverige som vi inte har varit till.


 

Några tänkvärda ord så här på den första dagen i en ny vecka. Står på vår almanacka i köket.



 
 
Ingen bild

Bosse Lidén

19 februari 2018 12:24

Undra om min förra längre kommentar gick iväg. Det dök upp reklam precis som jag skulle trycka på skicka knappen. Nu dags för motion.

Det är trevligt att laga mat tillsammans med livskamraten.
Kram Bosse

 
Preciosa

Preciosa

19 februari 2018 14:56

Hej Wiolettan!
Hände samma sak för mig som Bosse. Kommentaren puts väck när teklam dök upp 😩
Nej!jag gillar inte matlagning men måste. Hade 2 män som var matgurun...(inte på samma gång ) Sumpan ja, jag önskar nytt styre liksom i landstinget i sept.
Dom bygger ihjäl stan. Men järnvägen lär man ju inte se när den är botta 2028 😄
kram P ❤️❤️

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Preciosa

Preciosa

19 februari 2018 14:58

Skrev på mobilen och såg inte den eminenta stavningen 😁😁
Kram P 💕💕

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Znogge

Znogge

19 februari 2018 17:06

Visst ger övning färdighet och det gäller verkligen matlagning. Själv tycker jag det är avkopplande och kul även om det blev pizzarester i dag ;-) I morgon vankas det stek samt sås och potatis. Det tycker jag är gott lite då och då!

Kram

http://znogge.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

19 februari 2018 20:58

Jag kan tycka att det är roligt att laga mat till fest, men vardagmaten är rätt tråkig och ännu tråkigare är det nu sedan jag blev ensam. Åke tyckte att allting som jag satte fram på bordet var så gott och talade om det också och skulle jag någon gång laga till någonting nytt så visste jag precis vad han tyckte, för om han inte gillade det sa han."Jo det gick väl!" Då visst jag att det inte var så populärt.
Kram på dig Wiolettan!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ditte

Ditte

19 februari 2018 22:13

Oj, nu försvann min långa kommentar....
Vi har ju alla olika förmågor och du kan ju så mycket annat. Jag tycker ibland om att laga mat och ibland inte. Och jag hade nog inte lagat någon egentlig mat innan jag som 20- åring flyttade hemifrån. Men med hjälp av tidningen "Allt om mat" så kom intresset. Hemma var det mamma som lagade maten så visst var jag nog bortskämd med det.
Visst växer Sundbyberg väldigt mycket och det märker jag när jag är där. Många nya byggen på gång. Känns alltför mycket nu. Och bilarna blir också fler.
Kanske säljer ni bilen framöver och hyr när ni behöver. (Vi har sedan ett par år ingen bil och det fungerar bra. Och hyr om behov finns.)
Önskar dig en dfin vecka och kanske är våren på väg.
Stor kram!

http://dittemitti.se

 
trollet

trollet

20 februari 2018 09:55

fina tänkvärda ord... laga mat - den där ser i alla fall god ut!!

http://lchftrollet.blogg.se

 
Augusta

Augusta

20 februari 2018 18:39

Jag är inte heller så bra på matlagning. Tror man måste älska matlagning för att få det bra.
Visst bygger man i Sundbyberg. Brukar tänka nästa generationer har ingenstans att bygga på. All mark är borta.
Kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Primrose

Primrose

20 februari 2018 20:58

Så fina hjärtan du satt in i et tidigare inlägg ,-))
Mysigt att stå tillsammans vid spisen , det ser gott ut också och hjärtat förstås, jag bara älskar hjärtan som finns där man minst anar det ,-)
Hoppas du har det SÅ fint
Varm Kram Primrose ,-)

http://enrosafluga.blogspot.com

 
Kicki

Kicki

22 februari 2018 09:51

Den såg verkligen jättegod ut.
När jag var yngre kunde jag inte alls, men blivit bättre med åren och tycker det är riktigt roligt ibland.
Så fint med dina hjärtan.
Kramar.

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards