Direktlänk till inlägg 26 februari 2018

Måndagstankar.

Av wiolettan - 26 februari 2018 08:08


Det såg så fint ut i morse då jag tittade ut. Men sedan såg jag på termometern att det var minus 7 grader och tittade närmare på snöflingorna. En del blåste nästan vågrät och då vet jag att vindarna blir kalla och isiga, nordanvindar.


 

Men visst är det vackert med snö? Det syns på bilden hur snön faller.


 

Ja, jag vet, alla tycker inte det och det kan jag förstå. Men så länge som det inte är halt så känns det härligt. Dessa båda snöiga bilder har jag tagit ifrån lägenheten.


Jag har visserligen inte varit ut i dag, ännu, men igår då vi gick till Centrumkyrkans 11-gudstjänst var det perfekt gåunderlag.


En av mina kompisar som har en katt tycker att det är intressant att se hur den uppträder då det är blött, kallt eller att det snöar ute. Katten vill ut, då dörren öppnas sätter den sig på bron och bara tittar, går eventuellt en kort liten sväng men ska sedan in igen.


 

Varmt och skönt inomhus, tycker katten. Denna katt har jag fått, för inte så länge sedan och jag tycker det är så mysigt att den kan hänga så där lite slött, på en bordskant.



 

Denna tavla fick jag i julas. Den förenar två av mina intressen, katter och musik.


 

Hjärtan, måste kanske visa en bild av ett hjärta också. Denna tog jag häromdagen då jag stod och diskade och plötsligt såg ett hjärta i slaskhon.


Då jag diskar så brukar ofta mina tankar rusa omkring i hjärnan. För att diska fodrar ju ingen tankemöda och då är det skönt att koppla av och tänka på något roligt. Men just denna dag, då hjärtat kom för mina blickar var det inga trevliga tankar jag tänkte. Allt kändes istället hopplöst och jag försökte ingjuta mod i mig själv.


"Du kanske inte är hopplös". "Undrar vad jag har för funktion här i denna värld"?  "Hur ska jag leva och agera för att det ska gå bra och för att jag inte ska förstöra för någon annan"? Ja, det var rätt så mörkt i mina tankar. Men, så kom hjärtat upp, bildat av diskmedlet Yes. Alla kankse inte ser att det är ett hjärta, vad vet jag.



 
 
znogge

znogge

26 februari 2018 10:41

Även här var det -7 grader men snön slipper vi. Än så länge är himlen härligt blå och det får den gärna fortsätta att vara.

Så söt katten är men det gäller att inte stöta till den ;-)

Kram och ha en härlig mådag!

http://znogge.wordpress.com

 
Gunnel

Gunnel

26 februari 2018 12:45

Det syns visst att det är ett hjärta. Strålande sol är det hos mig idag, men väldigt kallt. Det är barmark överallt och det hoppas jag det förblir nu fram till våren. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg-blogspot.com

 
Ditte

Ditte

26 februari 2018 17:46

Nog ser jag hjärtat i diskhon alltid! Du brukar ju hitta dem lite varstans och delar generöst med dig av dem. Dystra tankar dyker nog upp hos oss alla, lite till mans. Många är livets tankar och vägar. Och inte går de så rakt heller.
Jag kan också tycka att det är fint med snön, men numer begränsar den mig mycket eftersom jag bara kan vistas ute kortare tid när det är så kallt. Men heller snö och kyla än halka och slask. Och vädret kan en ju inte påverka så det är bara att göra det bästa av situationen.
Så fina katter du har. Och jag kan tänka mig att de betyder mycket för dig. Och visst är katter fina. Vi har en i porslin som sitter överst på en bokhylla och där sitter den bra och följer vad som händer.
Kanske har dina dystra tankar dragit vidare nu när du tänkt dem för visst finns det också mycket att glädjas åt här i livet.
Stor kram och många tankar.

http://dittemitti.se

 
Ingrid

Ingrid

26 februari 2018 23:30

Lite kantstött är ditt hjärta allt, men visst ser man vad det är!
Varm kram till dig Wiolettan!
/Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
geddfish

geddfish

26 februari 2018 23:42

Härligt, när det kommer till en, jag menar hjärtat, som svar på dina tankar. Jag ser absolut hjärtat i diskhon. Du har ju en förmåga att se hjärtan överallt.
Ha det så jättebra, varm kram!

http://gerd-geddfish.blogspot.se

 
Preciosa

Preciosa

27 februari 2018 16:24

Hej Wiolettan!
Ja oj vad kallt det är...blir ingen utgång. Grannen sa att det blåser också. Det blir att sitta här och "uggla" som min Mor sa förr i tiden. Jag har ju inga roliga tankar att tänka tyvärr. Går inte att uppbåda men TV:n förströr som tur är. Jag som sällan tittade förr men fixat 11-12 kanaler nu och då finns alltid nåt att se på. Dock är det jobbigt med all reklam :(
Kramar! P ♥♥

http://www.spanienblogg.se/preciosa

 
Kicki

Kicki

28 februari 2018 06:48

Jag är trött på snön, så mycket jobb när man bor på landet, och hästarnas vatten bara blir is. Men lagom med snö och lagom kallt då är det vackert.
Du är en varm hkärteperson som sprider värme.
Tack för att du är en bloggvän. Ha en bra dag kramar

http://kicki-olsson-58.bloggo.nu

 
Augusta

Augusta

28 februari 2018 08:14

Ja, nu är det kallt. Halt också. Vill ha vår nu.
Hos oss är det hund som gäller, som man måste gå ut med trots kylan. Då är det bättre med katter. Älskar båda. Både hund och katt. Kaniner är också mysiga som husdjur. Det hade vi då dottern var liten.
Japp, jag ser ett hjärta :D
Kram

http://nouw.com/gulahuset

 
Eva

Eva

28 februari 2018 10:17

Ja du man får minsann passa sig för att halka vi har fått snö och kyla här nere oxå usch va roligt att se* dig i dag :) fin katt ha en fin onsdag kram

http://evasblogg.blogg.se

 
Lena i Wales

Lena i Wales

3 mars 2018 15:58

Vackra vinterbilder och gissar att du fått betydligt mycket mer sedan dessa bilder!
Du skriver så fina tankar och du har så mycket att ge och jag är glad att du bloggar och ger oss andra så mycket positiva tankar och glädje. Tack!
Ta det varligt i vinterväglaget!

http://lenaiwales.wordpress.com:

 
Ingen bild

Bosse Lidén

4 mars 2018 16:12

Visst ser jag hjärtat. Häftig tavla du fick i julas. Fina fönstervinterfoto.
Den här veckan har jag levt som just den katten. Helst hållit mig inomhus. Håller med om att det är vackert. Samtidigt innebär mars första vårmånaden för mig. Har inte snön kommit tidigare kan den vänta till nästa vinter.
Söndagskram Bosse

 
gun

gun

4 mars 2018 17:10

Den här veckan har inte varit rolig här... med snökaoset som vi fick. Elände! Visste inte från dag till dag om jag skulle ta mig till jobbet. Tänk att du hittar hjärtan överallt... Fina bilder du har tagit.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bosse Lidén

7 mars 2018 08:22

Hoppas du mår bra.
Kram Bosse

 
stolen party term

stolen party term

22 maj 2018 12:54

Thanks for the shared entry! This is an amazing piece of writing! I am really glad to have discovered the entire blog!

http://custom-paper-writing.com/blog/the-stolen-pa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av wiolettan - 3 juli 2023 21:19

  Nu har jag ”fått” min nya dator, men jag kan inte använda den än. Den förra datorn ville inte som jag ville längre. Denna är en nyare version.   Allt måste börjas om från början så det kanske dröjer innan ni får något livstecken i...

Av wiolettan - 22 juni 2023 16:43

  Nu har vi haft det mycket varmt i så många dagar och endast lite regn. I mitt tycke alldeles för varmt. Jag mår inte bra då det blir så här, eller mitt hjärta tycker inte om det. Börjar mer och mer förstå att det finns många äldre som inte klarar...

Av wiolettan - 13 juni 2023 08:41

  Vi har ju genom våra resor i Sverige besökt nästan samtliga domkyrkor. På den här Värmlands resan fick vi tillfälle att se Karlstads domkyrka så nu har vi bara Luleås kvar.   Båda tycker vi om att besöka kyrkor. Ibland är de stängda och iblan...

Av wiolettan - 9 juni 2023 08:33

  Vi har nu kommit tillbaka hem, ifrån vår tripp till Värmland, har varit hemma flera dagar och tagit igen oss. Det låter det. Måste vila efter det att vi varit på semester. Ja, jag säger då det.   Resan har gått bra, utan missöden och det är v...

Av wiolettan - 30 maj 2023 16:16

    Vi var för ett tag sedan ute och åkte med bilen. Lite för att komma ut och mycket för att se hur jag klarade av detta med att sitta i bilen ett bra tag. Vi vill ju så gärna bila upp till mitt föräldrahem i Ångermanland i sommar.       ...

Presentation


Välkomna till min blogg. En 81 årig tjej som försöker se det bästa hos mina medmänniskor. Försöker också vara optimist, hur livet än gestaltar sig.

Har gift mig två gånger. Min förra man avled 2004. Gifte mig 2010 med min nya man.

Fråga mig

16 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards